cimek Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Pierwszy ukończony model po wieloletniej przerwie. Model "z pudła" - jedyna modyfikacja to reflektor. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Podoba mi się ;] Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Super. Ja bym go jeszcze pobrudził, ale lepiej go nie ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cimek Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Dzięki za miłe słowa Co do brudzenia - "trochę" się uczyłem nowych rzeczy na tym modelu - raczej bym się bał dodawać coś jeszcze, zeby nie przedobrzyć. PozdrawiaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Bardzo bardzo mi się ten model podoba. Nie zawsze musi z czołgu kapać błoto. No i polskie malowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Fajnie, że czyścioch. Na duży + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Gicior pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Po wielu latach ,i niczego nie zapomniał ,Brawo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Faktura jarzma mnie powala gdybym ja w swoim ISU 1/72 taką zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 "No ładne cacko". Sprawa o tyle niewdzięczna, że duże płaskie - nudne powierzchnie trudno ładnie sprzedać. Tu wyszło znakomicie! Gratuluję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Zgadzam się z przedmówcami model wyszedł Ci miodzikowo Strasznie przyciąga oko:) Skorzystam z okazji i zapytam jak zrobiłeś lampę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cimek Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Cieszę się, że się podoba Długo za mną "chodził" ten model - w końcu udało się przełamać ciągoty magazynierskie i coś skończyć Metody malowania - podpatrzone na forum Wiele nauki jeszcze przede mną... Skorzystam z okazji i zapytam jak zrobiłeś lampę? Reflektor - obudowa z zestawu, a "szkiełko" to produkt MV Lenses - dopadłem kiedyś kilka sztuk różnych rozmiarów - udało się dopasować jeden. "Szkiełko" to jest soczewka wypukła -> () pokryta jednostronnie warstwą odblaskową. Niedawno na pwm ktoś odkrył cyrkonie do paznokci - mogą dawać bardzo podobny efekt, z tą różnicą, że soczewka jest jednostronnie wypukła -> (|, a warstwa odblaskowa jest płaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Co do brudzenia - "trochę" się uczyłem nowych rzeczy na tym modelu - raczej bym się bał dodawać coś jeszcze, zeby nie przedobrzyć. Koniecznie zrob sobie jakis model do testow. Czyli do brudzenia kurzenia itp. Farbe zawsze mozna zmyc i powalczyc od nowa. A swoja droga to znam to odczucie, kiedy model juz nam sie podoba i rezygnujemy z dalszych krokow zeby go nie zniszczyc. Powiem tak czasami warto zalowac ze cos sie zrobilo, aniezeli zalowac ze sie nie zrobilo. Na tym etapie nie jest zle, ale pomysl nad czyms wiecej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Mnie się podoba - nie za czysty, a po prostu tylko trochę używany. Ja do takiego malowania raczej nie dojdę (pędzel i umiejętności za słabe...), więc tym bardziej podziwiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 bardzo fajnie wyszedl a w szcegolnosci mnie sie podoba washowanie i cieniowanie suchym pedzlem,naprawde subtelne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Bardzo zacny modelik i w naszym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Mogę się tylko przyłączyć do pochwał zarówno za wykonanie jak i za polonic. Brudzenie jak dla mnie w sam raz. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Longer08 napisał: Skorzystam z okazji i zapytam jak zrobiłeś lampę? Reflektor - obudowa z zestawu, a "szkiełko" to produkt MV Lenses - dopadłem kiedyś kilka sztuk różnych rozmiarów - udało się dopasować jeden. "Szkiełko" to jest soczewka wypukła -> () pokryta jednostronnie warstwą odblaskową. Niedawno na pwm ktoś odkrył cyrkonie do paznokci - mogą dawać bardzo podobny efekt, z tą różnicą, że soczewka jest jednostronnie wypukła -> (|, a warstwa odblaskowa jest płaska. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi