Skocz do zawartości

Fr. Wschodni - 1:72

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Pięknie to wygląda, choć samo gruzowisko miejscami za bardzo się zlewa - proponuję zapuścić czarną transparentną farbę, która stworzy iluzję cieni i wydobędzie głębie z gruzowiska - ale to tylko moja propozycja i bez tego jest pięknie.

Misztrzu malarsko jest doskonale, pelen podziwu jestem ale

Pogubilem sie troszke ciaglymi zmianami kompozycji.

Ten stug na rampie kolejowej wygladal o wiele lepiej aniezeli F1.

Stug przelamal ta kompozycje tak bardzo rownolegla.

Pozatym strasznie buro i ponuro. Wiem ze to wojan byla itp

Ale moze na tych gruzach warto zasadic jakies drzewko rozkwitajace zielenia. Chyba warto tez cos przelamac kolorystycznie.

Pozatym ramki te brazowe sa za wielkie.

Ale to tylko opinie bardzo chorego czlowieka sa

Ktory zawsze wymaga wiecej i to wiecej od siebie czasami przeklada sie na wiecej u innych.

Ps. Poziom naprawde bardzo wysoki.

Gratuluje juz teraz.

Dzięki za zainteresowanie.

Już wyjaśniam kilka kwestii.

Jak wcześniej wspomniałem...na 99,99% nie chcę mieć tych modeli na peronie.

Istnieje prawdopodobieństwo, iż się jeszcze taki nie narodził

Dziwne nie?

Odwidziały się - jak go "narodzę" wtedy stanie właśnie w tej wersji, którą prezentowałem wcześniej z "łamiącym" prostolinijność kompozycji.

Boszsz, jakie bogate słowa hah, prostolinijność, kompozycja.....zasadniczo to tych zasad nie poznałem, nie kieruje się nimi.Po prostu - coś mi się podoba, to stawiam.

Jednak to podoba..to pojęcie względne, bo często i gęsto( jak widac po relacji) podoba przeinacza się w niepodoba aż do "badziew, i mi nie pasuje"

W kwestii kolorystycznej peronu - buro

Zakładałem tak od początku, właśnie te wspomniane "wojenne obrazki" tak mi dyktują użycie ciemnych tonów.

Peron( przeważnie tam burawo ;) ) po nalocie.

Gruzowisko - fotki dzienne nieco wypłaszczyły kolorystykę, która lepiej widać pod sztucznym oświetleniem.

Zieleninka, mogłaby wyglądać nieco "odpasująco", zważywszy ileż tego śmiecia w koło działa.Raczej zostałaby zgnieciona...choć kilka gałęzi mogłem dać, fakt.

Ramka w stugu to...tzw "leniwiec" - zdjęciówka.

Jeśli chodzi o ramkę peronu - jej wielkość narzucała mi wysokość wagonu + tory.

Wysokość "parasola" - zdjęcia oryginału.

Dzięki za sugestie & porady.

1 część doczekała się galerii:

viewtopic.php?p=228915#228915

i wracam, do czegostam dłubania.

ps.

Zbyszek dzięki ;)

A ja się pogubiłem już więc pytam:

Pierwotnie na "dużej" dioramie były Panzer IV F1, Panzer III, i dwa StuG-i. Panzer IV jest na platformie. Jeden StuG skończył marnie. A co z dwoma pozostałymi? Czy ten Panzer III to ten sam, który też skończył nie za dobrze przed chata wiejską? I co się dzieje ze Stug-iem nr 2?

A ja się pogubiłem już więc pytam:

na 99,99% nie chcę mieć tych modeli na peronie.

dzis juz jest 100%

Istnieje prawdopodobieństwo, iż się jeszcze taki nie narodził Very Happy

jak go "narodzę" wtedy stanie właśnie w tej wersji, którą prezentowałem wcześniej z "łamiącym" prostolinijność kompozycji.

I co się dzieje ze Stug-iem nr 2?

dostał gęsi i nabiera mocy urzędowej

Czy ten Panzer III to ten sam, który też skończył nie za dobrze przed chata wiejską?

Nie.Tamten był w ogóle inna pozycją.

Uczyłem na nim syna kamuflażu zimowego, jak skończyłbył..poszedł w siną dal ;)

Mierzu, dzięki...ale wstęp był, środek się ciągnie...a końca nie widać 0_O

p.

Ja myślałem, że to ma być jedna wielka makieta stacji widocznej na wcześniejszych postach. Ale i tak

Tak patrzę na te Twoje panzery i nachodzą mnie bluźniercze pomysły np nie nie tajemnica !