knightrider Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Witam mam zamiar skleić tego DRAGON-a http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=969134 kupiłem tylko jedną frabę pactre bo troche farb juz mam http://www.mojehobby.pl//szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=195275 mam nadzieje, ze ten kolor do tego modelu będzie dobry. relacje zaczne za kilka dni jak paczka przyjdzie i licze, że mi pomozecie w sklejaniu tego su-100 i model wyjdzie tak dobrze jak na dioramie czaka45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Jaki jest cel robienia relacji, jeśli nie masz modelu? Zrób jak go kupisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 mroko94 ma rację, aha i ten kolor nie pasuje do su-100, weź koleś tamiye, flat green, albo jakiś russian green , ten kolor dobrze wygląda tylko jak ktoś przybliżał go na paincie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Ale i tak ta farba wyglada inaczej niż na zdjęciu w linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz249 Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Hej spokojnie - pomyślcie czy ruscy się kłucili jaką farbą malują pojazd?? Robili to taką jaka była nie było mowy o: "Ne, Ne ten kolor z dodatkiem różu będzie odwzorowywał pejzaże francuskich malarzy." ogólnie wszystkie odcienie oliwki są dobre do malowania pojazdów ZSRS... przykład: Olive Drab - czołgi Lend-Lease Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 SU-100 to nie land-lease a nie każdy oliwkowy jest dobry, mit o przypadkowych farbach, byle zielonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 model juz kupiłem ale czekam na paczke a jak farba będzie zła to ją wymieszam z inną i będzi git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 witam model przyszedł i go troche skleiłem części do siebie pasują i narazie obeszło się bez szpachli a oto fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Ale o jaśniejsze fotki to mogłbyś się bardziej postarać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 wiem wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Nałóż najpierw czarny lub szary podkład zanim pomalujesz kolorem zielonym(bądz jakimkolwiek innym bazowym na każdym modelu) bo paskudnie przeswituje kolor plastiku spod farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 ale tam będą koła i wrzystko zasłonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Świetnie Ci wychodzi , oby tak dalej . Zdjęcia też są super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Lufa chyba jest niewyszlifowana. Będziesz nakładał jeszcze drugą warstwę farby na układ jezdny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 No raczej powinieneś, bo to malowanie za dobrze nie wygląda, ale jak dasz drugą warstwę, to będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 ale tam będą koła i wrzystko zasłonią Często bywa tak, że to czego nie widać zazwyczaj na zdjęciach wyłazi Dawno, dawno temu też malowałem bez podkładu i wygladało to nienajlepiej. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Moim zdaniem to nie o podkład chodzi, tylko o stopień rozcieńczenia farby. Może być różnica w kolorze farby, jeżeli zastosuje się jakiś ciemny pokład i jego brak, ewentualnie różnica w przyczepności, ale nie wydaje mi się, żeby podkład decydował o kryciu farby, ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Moim zdaniem to nie o podkład chodzi, tylko o stopień rozcieńczenia farby. Może być różnica w kolorze farby, jeżeli zastosuje się jakiś ciemny pokład i jego brak, ewentualnie różnica w przyczepności, ale nie wydaje mi się, żeby podkład decydował o kryciu farby, ale może się mylę. Ja się nie rozczulam nad różnicą w kryciu tylko wpływem braku lub nałożenia podkładu na sam kolor bazowy. Myślę, że jeśli o samo krycie chodzi to masz pewnie rację Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2009 witam prace poszły do przodu lecz aparat mi nawalił i fotek narazie niemoge wstawiac ale obiecuje ze fotki będą już za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Witam po długiej przerwie aparat juz mam ale fotki są troche ciemne ale sos widac. Model juz skleiłem pozostały tylko gąski. Model pomalowany ale jeszcze trzeba poprawiś podwozie i pomalować bandarze i zrobić washa, nałożyć kalki ale to juz chwila roboty. Podczas malowania blaszanej kratki troche za słabo rozcieńczyłem farbe i kratka się troche pozalepiała ale w realu to liepiej wygląda niz na fotkaczh więc niebęde rozpaczał. Noto przejdżmy do fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 widze ze małe zinteresowanie moim su ale nie oto chodzi mam takie pytanie w jakiej skali jest ta mata http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=8&przedm=218820&kateg=213308 i jaki ma wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 widze ze małe zinteresowanie moim su A czym tu się interesować, marnymi zdjęciami na których nic nie widać ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 no w sumie tak a ta matato w jakiej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi