Skocz do zawartości

SU-100 DRAGON

knightrider

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar skleić tego DRAGON-a http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=969134 kupiłem tylko jedną frabę pactre bo troche farb juz mam http://www.mojehobby.pl//szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=195275 mam nadzieje, ze ten kolor do tego modelu będzie dobry. relacje zaczne za kilka dni jak paczka przyjdzie i licze, że mi pomozecie w sklejaniu tego su-100 i model wyjdzie tak dobrze jak na dioramie czaka45.

Hej spokojnie - pomyślcie czy ruscy się kłucili jaką farbą malują pojazd??

Robili to taką jaka była nie było mowy o: "Ne, Ne ten kolor z dodatkiem różu będzie odwzorowywał pejzaże francuskich malarzy."

ogólnie wszystkie odcienie oliwki są dobre do malowania pojazdów ZSRS...

przykład: Olive Drab - czołgi Lend-Lease

• 2 weeks later...

Nałóż najpierw czarny lub szary podkład zanim pomalujesz kolorem zielonym(bądz jakimkolwiek innym bazowym na każdym modelu) bo paskudnie przeswituje kolor plastiku spod farby.

ale tam będą koła i wrzystko zasłonią

Często bywa tak, że to czego nie widać zazwyczaj na zdjęciach wyłazi Dawno, dawno temu też malowałem bez podkładu i wygladało to nienajlepiej.

Pzdr

Moim zdaniem to nie o podkład chodzi, tylko o stopień rozcieńczenia farby. Może być różnica w kolorze farby, jeżeli zastosuje się jakiś ciemny pokład i jego brak, ewentualnie różnica w przyczepności, ale nie wydaje mi się, żeby podkład decydował o kryciu farby, ale może się mylę.

Moim zdaniem to nie o podkład chodzi, tylko o stopień rozcieńczenia farby. Może być różnica w kolorze farby, jeżeli zastosuje się jakiś ciemny pokład i jego brak, ewentualnie różnica w przyczepności, ale nie wydaje mi się, żeby podkład decydował o kryciu farby, ale może się mylę.

Ja się nie rozczulam nad różnicą w kryciu tylko wpływem braku lub nałożenia podkładu na sam kolor bazowy. Myślę, że jeśli o samo krycie chodzi to masz pewnie rację

Pozdrawiam!

• 4 weeks later...

Witam po długiej przerwie aparat juz mam ale fotki są troche ciemne ale sos widac. Model juz skleiłem pozostały tylko gąski. Model pomalowany ale jeszcze trzeba poprawiś podwozie i pomalować bandarze i zrobić washa, nałożyć kalki ale to juz chwila roboty. Podczas malowania blaszanej kratki troche za słabo rozcieńczyłem farbe i kratka się troche pozalepiała ale w realu to liepiej wygląda niz na fotkaczh więc niebęde rozpaczał. Noto przejdżmy do fotek.

e2028dabd7881782.jpg

e86e02008015c249.jpg

345a3abaef2ff777.jpg

ee0405cae9c9d2b7.jpg

• 2 weeks later...