Lucas HS Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 (edytowane) Cześć! Niestety zabrakło mi około dwóch tygodni na ukończenie konkursowego modelu i bardzo nad tym ubolewam, ale wrzucam galerię, bo dość dużo zrobiłem i uważam, że warto pokazać i dać do oceny moje wypociny. Zacząłem od smaczków typu wypukłe linie, totalnie łyse komory, kiepska kabina pilotów itp. Kabina pilotów wykonana prawie w całości od podstaw + żywiczne fotele. W czasie budowy: I gotowa: Wykonałem oświetlenie wewnątrz kabiny: Wykonałem od podstaw komorę bombową: Zrobiłem też wnęki podwozia głównego. Podobnie jak w przypadku komory bombowej wszelkie detale dorobiłem z profili polistyrenowych i drucików miedzianych i stalowych. Widoczne są przewody miedziane idące od diody, a w przyszłości przez golenie podwozia do baterii w podstawce: Tutaj przednia komora. Budowałem ją w oparciu o płytkę fototrawioną Eduarda, oraz wkład własny. Jeszcze bez lakieru błyszczącego: Goleń przednia: W miedzy czasie wyciąłem środkowy ster i dorobiłem boczne klapy z blaszki: No i przyszedł czas na malowanie. Dużo czasu zajęło cieniowanie, ale jestem zadowolony z efektu. Zacząłem kalkowanie od góry: Do zrobienia: owiewka, kalki, golenie i klapy podwozia, werniks. To wszystko co miałem Wam do pokazania z mojej 4-miesięcznej budowy. Dużo zrobiłem-troszkę zostało. Po zakończeniu ankiety powinna pojawić się już galeria właściwa. Pozdrawiam i zapraszam do oceniania. Pozdrawiam! Edytowane 3 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 szkoda, że nie zdążyłeś zakończyć modelu, jednak i tak należą Ci się brawa, za duży wkład pracy w to cudo!!! p/s nie wszystkie zdjęcia się otwierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Sprawdź teraz, bo poprawiłem Dwa były wadliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Najbardzie czego żałuję w twoim modelu, to tego, że dałeś te beznadziejnie grube ramy za fotelami. Strasznie psuje efekt. A poza tym cuuuuuuuudo!! Dużo własnego wkładu, co bardzo lubię i jescze świetne malowanie. Kończ go, kończ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Masa własnego wkładu i to cenię bo wiem ile wtedy jest pracy.Bardzo mi się podoba Twoje B-2 ale nie wiem dlaczego nie widać wszystkich zdjęć i nie wiem czy tylko ja ich nie widzę czy wszyscy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Cholera. Linki są dobre, bo sprawdzałem. Jak się kliknie na niedziałającą fotkę "kopiuj adres obrazka" i wklei go w przeglądarkę to widać. Chyba Picasa nawaliła. Trzeba poczekać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 W linku zawarta jest rozdzielczość - miałeś s912 (jakaś dzika rozdzielczość). Poprzestawiałem Ci na s800 i wszystkie mi się wyświetlają. Szkoda że nie zdążyłeś, urokliwe bydle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Szkoda, że nie zdążyłeś, to był mój faworyt :(( Ale i tak pewnie dostaniesz mój głos, wspaniała robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Świetna robota Szkoda, że nie zdążyłeś :( mimo to masz mój głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Mój komentarz odnośnie modelu będzie taki: Słusznie zrobiłeś wystawiając do galerii, tyle pracy zasługuje na nagrodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 A ja czekam z pochwałami na koniec. Niecierpliwie, bo na razie jest imponująco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 jeszcze raz co do głosów z mojej "mańki"... latadełko to akurat to!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Szkoda że się nie udało ale jest czym się szczycić , z paścia zrobiłeś rzecz godną pochwały tfuuu...podziwu.Naprawdę jak skończysz to będzie to model przez duże M.Gratuluję i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi