Bilonzo Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Prace idą bombowo . Czekam na kolejny update . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Dobra robota , powiedz mi od czego jest przewód przy siodle ? Od automatycznego odpinania naczepy czy jakieś zabezpieczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Zawiasy wyglądają nieźle . Oby tylko były odpowiednio wytrzymałe. Co kolejne fotki tym robi się bardzo ciekawie . Tak więc czekam na kolejne foty Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2009 fliper_nx- ten niebieski przewód, zielonego pojęcia nie mam. Do niego idzie jeszcze sprężyna, już ją założyłem. Elementy te były jak to w plastiku płaskie, więc zrobiłem je na wyglądające bardziej oryginalnie. Bodzio- też się boję o zawiasy, pancerne nie będą, ale i też nie muszą. Fajnie że się praca podoba. Na razie robię to co potrafię, najgorsze malowanie bo to dla mnie "nowość". Papier jednak inaczej przyjmował farbę. Mam też pytanie, rama na kolor czerwony.? Błyszczący czerwony Humbrol, czy coś ciemniejszego? czy jednak humbrol 132 Satin Red, w sklepie u mnie są tylko dostępne Humbrole, więc tylko to mogę dokupić od ręki. Mam jeszcze MM czerwony matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Ja bym prysnoł półmatem. Jeżeli masz taką możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2009 zbliżenie na ten przewód przy siodle, tu oryginał części tu po przeróbce i widok na tryśniętą ramę, jeszcze trochę szpachli i gotowa no chyba że z kablami sobie dam radę. EDIT 29-04-2009 wszystkie części już powycinane, przygotowuję się do malowania. przy otwartych drzwiach będzie widać pewne niedociągnięcia opracowania, teraz pracuję nad tym. Poprawiam boczki drzwi zdjęcia wkrótce. Jedyne co mogę pokazać to deska rozdzielcza. to co zaznaczyłem na zielono nie bardzo wiem jak zrobić. przełączniki pod i nad nad radiem zrobiłem wszystkie jednakowe, chyba dobrze. ramki zegarów w trakcie piłowania. Pomysł na radio też mam. Wyloty nawietrzników, kratki jutro przykleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Maja 2009 Autor Share Napisano 6 Maja 2009 Kilka elementów pomalowanych, silnik, rama, siedzenia, kilka rur, boczki drzwi. To dopiero pierwsza warstwa więc jeszcze nie jest najlepiej. Boli mnie tylko kolor ramy, ten satyn czerwony H wygląda jak marchewka i bardziej mi przypomina pomarańczowy. czuję że kolejne warstwy będą błyszczącym H lub może coś jeszcze ciemniejszego. widać wklejony i rozcięty wał, po skróceniu były problemy z wpasowniem więc go będę dopasowywał w "naturalny" sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 NIeźle CI idzie, ładny kolorek, was:bip:esz silnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Maja 2009 Autor Share Napisano 6 Maja 2009 washowanie raczej nie, myślę raczej o modelach tuning i wysoki połysk. chociaż myślałem o tym, do puki prace są w toku, kto wie. obecnie praca się wolno posuwa na przód, staram się odwzorować większość detali kabiny. Po otwarciu drzwi wszystko widać. postaram się żeby już stał na kołach za kilka dni. Co do koloru to silnik bardzo OK, ale w połączeniu z tą ramą, strasznie to wszystko kolorowe. No chyba że zmienię koncept i pomaluję kabinę na pomarańcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Maja 2009 Autor Share Napisano 6 Maja 2009 kolejna porcja zdjęć, kabina już dawno sklejona, ale teraz pasuję drzwi. Już wiem jakie błędy popełniłem przy zawiasach, ale bardzo źle nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 No i fajnie to wygląda Tylko ten bolec przykróć -chyba że to tak prowizorycznie ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 6 Maja 2009 Share Napisano 6 Maja 2009 Podklej podkładkę pod zawias pasażera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Maja 2009 Autor Share Napisano 14 Maja 2009 zupełnie mi nie wyszło malowanie błyszczącym czerwonym ramy, więc w międzyczasie kończę wnętrze. brakuje jeszcze paru rzeczy i boczki do przemalowania. Nie ma co się sugerować opracowaniem, bo tylko w błąd wprowadza. tak wyglądała deska: a takie coś jest, brakuje tylko radia, wyświetlaczy i jakichś suwaków, całość skleję po pomalowaniu kabiny i wklejeniu podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Wnętrze jest powalające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Gdyby silnik miał oryginalne beżowe barwy, nie byłoby zbyt kolorowo :P Bardzo fajnie zrobiona deska. W jaki sposób zrobiłeś obwódki zegarów? Kawałek przyciętej rurki? A nawiewy na zasadzie podklejenia blaszką otworów? Ostatnia rzecz, czy masz zamiar zrobić na tylnej ścianie pod szybą charakterystyczne przetłoczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 z silnikiem to się pogubiłem, Italeri każe go malować na jasny szary, doczytałem się na forum że jest to a`la Cummins, gdzieś widziałem fotki czegoś podobnego i był to żółty CAT. obwódki zegarów drucik miedziany 0,5mm z przewodów do internetu. Zwinięte zlutowane lutownicą, a następnie spiłowane na płasko pilniczkiem. okrągłe źle wygladały były zbyt wysokie. Chociaż te małe zegary i tak wyszły za grubo. Nawiewy to te same druciki tylko spłaszczone cążkami, takie płaskie blaszki podocinałem sobie i jakoś wkleiłem. chociaż te prostokątne nawiewy nie są zmieniane tylko malowane. ramek do nawiewów nie robiłem tylko obwódke namalowałem pędzelkiem. Przełączniki to krążki z izolacji po kablu internetowym, z wklejoną w środek rozciągniętą ramką. radio będzie z jakiejś cienkiej pleksi, od spodu pomaluję na czarno od góry chromowana ramka. Tłoczenia, niestety nie mam zdjęć tyłu, ani wnętrza, a taki plan był. Zobaczę czy dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Deska bajera - szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Piękna sprawa Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 silnik skończony choć serce mnie boli, że nie dałem rady zrobić okablowania. Na zdjęciach widać kilka błędów. to białe na chłodnicy to ślady po wkładaniu w ramę, one znikną bo to i tak jest miejsce klejenia do ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Fajny motór... Szczególnie fajny jest nie cały krzyżak ja jest to w modelach italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Silniczek wyszedł super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 Fajny motór... Szczególnie fajny jest nie cały krzyżak ja jest to w modelach italeri. Domyślam się że chodzi Ci o ten czerwony fragment wału, jak to w modelach Italeri był oczywiście cały. rozciąłem go bo tak łatwiej mi wsadzić wał w swoje miejsce po skróceniu ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Aha myślałem że było to tak fabrycznie. W takim razie podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 Czas odświeżyć temat, rama dostała koła. Co prawda z innego zestawu, ale różnice na pierwszy rzut oka niewidoczne. felgi pomalowane MM Chrome Silver, nakrętki na MM gun metal metalizer. Niestety gdzieniegdzie wyszedłem za nakrętki maznąłem felgę postaram się to zamalować. Kabina po pierwszym malowaniu pół roku temu na biało, dostała pierwsze maskowanie. Teraz czeka mnie malowanie na czerwono i czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi