adamkijak Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Model odstresowywacz. Naprawde bardzo fajnie sie go sklada, szpachli poki co malo. Jak na razie spedzilem jakies 5 godzin i naprawde bardzo przyjemnie sie go skleja. Pare fotek inspirujacych. Dwie zmiany beda konieczne, pierwsza to zasloniecie wneki na wyciagarke, druga to dorobienie malej skrzynki z przodu budy wyrzutni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Dzięki za foty z DS. Dwóch nie maiłem. Robisz pojazd z wojny? W MERDC'u też wyglądały bajerancko, tylko, że jeździły bez rakiet Mimo, że nie moja skala chętnie pokibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Dzięki za foty z DS. Dwóch nie maiłem. Robisz pojazd z wojny? W MERDC'u też wyglądały bajerancko, tylko, że jeździły bez rakiet Crying or Very sadMimo, że nie moja skala chętnie pokibicuję. Bedzie z DS, jakos nie moge sie uwolnic od tego typu malowania. Kusi mnie od dluzszego czasu zeby sprobowac jakiegos kamo, ale najpierw musze znalesc jakas inspirujaca fotke (u mnie tak bywa, ze bez tego nic nie wychodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Foty są tyle, że bez rakiet. Pewnie więc DS jest lepszym wyjściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Foty są tyle, że bez rakiet. Pewnie więc DS jest lepszym wyjściem. Wybralem ta wersje, szczegolnie dzieki pierwszej focie,bede mogl dodac te bambetle z przodu i tych dwoch ufokow. Swoja droga to ciekawe dlaczego jezdzili bez budy i szyby i do czego te "rury" z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 rury są do rozkładania namiotu nad rakietami. Zobacz, że koło wyrzutni masz takie pionowe "tyczki" . A ufoki są w zestawie czy będziesz ich dorabiał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 o kurcze fajna maszyna,bede tu zagladal.na poczatku to mialem dylemat gdzie jest przod a gdzie tyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Widziałeś resztę fot na DoD? Są maszyny w MASSTER (inaczej zwany kamo 7 armii) z lat 70ych i w MERDC. Co do kabinki to stanowczo lepiej wygląda bez niej - nie wiadono gdzie jest przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Zdecydowanie nie wiem dlaczego tak zadko korzystam z DoD. Wygrzebalem 2 fajne foty, tylko jak sie zwie kazde camo pojecia nie mam: Teraz powaznie mysle nad druga fotka, plus pare bambetli na przodzie z wersji z DS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 MERDC - zdecydowanie najfajniejsze camo na pojazdach US Army po 1945 roku. http://www.olive-drab.com/od_mvg_camo_tc5-200.php http://www.xs4all.nl/~gurth/afv/merdc.html Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Cześć Widzę że zabrałeś się za jeden z ciekawszych pojazdów. Sam mam coś takiego na magazynie to z tym większym zainteresowaniem będę obserwował Twoją relacje tym bardziej że zdecydowałeś się na bardzo fajny kamuflaż. Co do kamuflażu MERDC to polecam te stronki: link1 link2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Górne foto to MASSTER (kamuflaż 7 Armii), na dole wariacja na temat MERDC - zdajsie wariant (kolorystyczny) "szara pustynai". Pierwsze z malowań było o tyle ciekawe, że każdy pojazd był inny - chyba nie było wzorów dla poszczególnych wozów. Do tego te czarne gwiazdy - mniam mniam. MERDC - kazdy wóz miał opracowany osobny układ plam. Jak go malowali w jednostkach to oczywiście poszczególne pojazdy nieco odbiegały od wzorca. Do tego w niektórych jednostkach wymyślano swoje warianty (szczególnie fajne są maszynki z Koreii). Jako fan Reagan Era nabyłem stosowne manuale: A w środku same smakery: Jak w przyszłości będziesz potrzebował to wal śmiało Co do DoD to zmalazłem LAV25 w pustynnym MERDC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Co do DoD to zmalazłem LAV25 w pustynnym MERDC Cześć Podaj stronkę ze zdjęciem Lav-a. Jestem ciekawy jak ono wygląda. Kiedyś ESCI miało model LAV-Command w malowaniu MERDC. Powiem że zajefajnie wygląda: Na ostatnim zdjęciu podane są farby Humbrola. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Dzisiejszy postep, moze w weekend zaczne malowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Heh! Niesamowite to dziwadło. Nie znałem tego pojazdu. Podglądam i wiele nowego się dowiedziałem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Interesujący, ale niestety rzadko pokazywany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Adam wysłałem Ci coś na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Czy moze ktos sie orientuje, czy jak pomaluje go w MERDC kamo, to czy kolor "wnetrza" nadal pozostanie olive green? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 A jaki to będzie MEDRC - wariant na Europę czy pustynny? Wydaje mi się, ze wnętrze kabiny malowano podstawowym kolorem kamo, czyli w wypadku wariantu Europe - forest green. Znalazłem plany do MERDC. Chcesz? Tylko wg mnie wersja pustynna lepsza. Primo: z działań bojowych Secundo: łatwe malowanie Tercio: przy merdusiu potrzebowałbyś jakiś oznaczeń a tu nie musisz kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2009 A jaki to będzie MEDRC - wariant na Europę czy pustynny? Bedzie pustynny, pare postow wczesniej pokazalem fote na ktorej bede sie wzorowal. Tak sobie mysle ze skoro w malowaniu z DS, elementy wnetrza sa w olive green (olive drab?), to takze w MERDC pustynnym moge tak zrobic. Tak w ogole to ciekaw jestem jakie sa "firmowe" kolory pojzadow US Army w momencie wyjazdu z fabryki. Czy maluja je na jeden kolor w trakcie montazu i dopiero w jednostkach dostaja kamo, czy od razu w zaleznosci od miejsca przeznaczenia maluja je w odpowiedni makijaz. Shilka podeslal mi interesujaca publikacje na PW wiec zdecydowalem sie urozmaicic troche wnetrze. Zdecydowanie zrobie MERDC w pustynnych barwach, wiem ze trudniej, ale musze odejsc od jedno kolorowych malowan (trzeba sie rozwijac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 OO dopiero zauważyłem taki fajny temat Gdzieś to już widziałem... Kibicuje żeby ładnie wyszedł, szczególnie jeśli to kamo MEDRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Od wprowadzenia MERDC (1975) pojazdy opuszczały fabrykę w forest green. W jednostce podpadziochy dostawały schemat i jechali. Około 84 zaczęli wprowadzać nowe kamo NATO'wskie. Nalowanie w fabryce całoćsiowo - no i znikła dowolność. Np HMMWV - pierwszy seryjny zjechał z linii zdajsie w styczniu 85 (na stronie producenta jest pikne foto) był od tazu w tym kamo, Wnętrze jest malowane zielonum tym co w kamo. No wybór kamo - pogratulować, a co będzie z oznaczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Witam, i zapodaje update zdjeciowy. No wybór kamo - pogratulować, a co będzie z oznaczeniam Jezeli powinno byc "US ARMY....." to sa kalki do tego. Producent daje mozliwosc malowania i kalki do wersji: Chinskiej, Izraelskiej, USA (barwy MERDC i oznaczenia z DS). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Oznaczenia na błotmikach. Po prawej stronie (przód) wóz/pluton/kompania Po lewej jednostka. Miniatórowa czarna gwiazda, kod literowy na boku lub USA z numerem: Od lewej: 2 dyw, 2 batalion, 67 pułk, kompanai Bravo, 2 pluton, 1 wóz Mam prośbę, Możesz zrobić foto instrukcji - mlowanie, interesuje mnie czy jest podobne do tego z oficjalnych zaleceń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Mam pare kalek z oznaczeniami od abramsa, ale chyba to troszke nie przejdzie. Pytanko co do czarnej gwiazdy, gdzie ewentualnie moglbym ja zapodac na pojezdzie. Mam prośbę, Możesz zrobić foto instrukcji - mlowanie, interesuje mnie czy jest podobne do tego z oficjalnych zaleceń? Nie wiem kiedy znowu usiade do malowania, wiec podaje zdjecia. Kamo tak na 60% gotowe, brakuje jeszcze jednego koloru i generalnych porawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi