Skocz do zawartości

F-16 Hasegawa czy Revell ???

Grzes

Rekomendowane odpowiedzi

Ja moge tylko sie wypowiedziec na temat F-16 Hasegawy w 1:48. Ogladalem dwa modele - CJ i CG. Oba sprawialy swietne wrazenie. Ktorys z nich mial przyciemniane oszklenie. Jezeli model w 72-ce jest tak samo dobrze opracowany jak w 48-ce, to z czystym sumieniem moge Ci go polecic.

Witaj,

udało mi się zakupić w zeszłym tygodniu Falcona z Revella w 1/72 właśnie. Wersja block 50/52 czyli taka jak dla nas choć wersja polska to Advanced.

Mam dostać na dniach przesyłkę to chetnie moge pokazać, choć sam jestem ciekawy jak wygląda. W necie znalazłem takie coś:

http://www.rollmodels.net/ninbox/airplanes/oharef16/72revf16aaa.php

to porównanie Hasegawy i revella. Co Italerki to daruj sobie, model dosyć prosty i dosyć stary.

To porównanie super!!! Dzięki !!!

Pewnie będę w Revellu robił, widziałem ten model i zrobił na mnie niezłe wrażenie.

Co do Italeri to wiem, model stary i bardzo uproszczony.

Dzięki wszystkim za pomoc !!!!

A do tematu wersji "D" to ja się własnie przymierzam.

W tym celu zanabyłem Revella Twin seater i ...block 50/52.

...i znając mój pośpiech, zanim skończe Revell wyda F 16D - bo teraz to już zaden problem z kalkami samolotu który zestrzelił MiG'a nad Irakiem

• 1 month later...
A kto wie ile takie cóś kosztuje i czy to jest do zdobycia u nas (bo to zdaje sie jedyny garbus dostępny na dzis):

9c443f86b081602e.jpg

d001c95e04990ff4.jpg

Jest dostępny w WCM ale jego cena równa się 2 F-16C 50/52 z Revella też go chcialem kupić, ale jak zobaczyłem cenę to i Izraelskie malowanie nie pomogło w zakupie

Lepiej jest poczekać na nasze rodzime produkty np. z Ardpolu, zresztą Revell nie powiedział ostatniego słowa robią A, B, C a D jeszcze nie...

• 3 weeks later...

dziwne ale te zdjęcia porównawcze nijak się mają do rzeczywistości patrzę w pudełka i na zdjęcia linków i z podziwu wyjść nie mogę jak fotgraf spaprał robotę

nie wiem jak kolega ale ja widzę ze grał światłem i tak np. zdjęcia tam gdzie jest hasegawa są gorszej jakości po kompresji oraz lekko "przepalone" (znawcy tematu więdzą o co chodzi) i nie idzie tu juz o ilosc detali na danym elemencie ale o to że ktoś kto robił foto zwyczajnie dał ciała może specjalinie może nie.zapraszam każdego do odwiedzenia sklepu i zobaczenia na własne oczy.ja nie bronie hasegawy ja krytykuje fotografa.okulista stwierdził,że wszystko jak narazie jest dobrze )

nie wiem jak kolega ale ja widzę ze grał światłem i tak np. zdjęcia tam gdzie jest hasegawa są gorszej jakości po kompresji oraz lekko "przepalone" (znawcy tematu więdzą o co chodzi) i nie idzie tu juz o ilosc detali na danym elemencie ale o to że ktoś kto robił foto zwyczajnie dał ciała może specjalinie może nie.zapraszam każdego do odwiedzenia sklepu i zobaczenia na własne oczy.ja nie bronie hasegawy ja krytykuje fotografa.okulista stwierdził,że wszystko jak narazie jest dobrze )

Fotki są na tyle dobre, że dokładnie widać jaka jest przepaść miedzie Revellem, a Hasegawą. Szkoda, że koleś nie zrobił fotek przedniej goleni podwozia z modelu Hase to jest dopiero ubaw

PS. Mam nadzieję, że kolega nie poczuł się urażony tym tekstem z "Okulistą"

Ale to chyba nie jest forum artystów fotografików?

Natomiast te zdjęcia moze i "przepalone" i "po kompresji" dokładnie oddaja róznice między tymi modelami.

Wiem bo mam oba.

Na dzień dzisiejszy ten Revel jest revellacyjny. Być może (co jest bardzo prawdopodobne) za 10 lat bedziemy go porównywac z ***** i wynik porównania najprawdopodobniej będzie niekożystny dla Revella ale dziś to naprawde super model.

hmmm... może i tak będzie za kilka lat. kolego Mirage mnie bardzo trudno obrazić . Ari tak się składa,że jestem fotografikiem i mnie to osobiście razi.ja rozumiem ,że revel lepszejszy ale na miłość boską jeśli mam poważnie traktować coś to chcę solidności i pełnego obiektywizmu.i tylko tyle.a wogóle to jak masz oba to dawaj foto tylko ładne . pozdro