Marcin93 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Witajcie . Skromnie pokaże to co ostatnio sklejam. Model jak zawsze robię prosto "z pudła". W "walorce" jeszcze za cienki jestem więc wole do końca opanować sklejanie modeli bez dodatków . Pierwszy raz bawiłem się z szpachlą w płynie (podkład surfacer 500) i jestem zadowolony z efektów. Co tu więcej gadać ? . Jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem ;-) . Parę zdjęć z budowy poniżej. Perfekcji nie ma gdzie nie gdzie kolor aluminium położyłem zbyt grubo, ale chyba nie jest aż tak źle ? . Pozdrawiam Marcin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 No na razie wiele powiedziec nie można.Ładna tablica pryrządów i mam nadzieję,że na to przyjdzie druga warstwa aluminium, bo widac smugi? A jaką farbą malujesz? Pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Kolorek to aluminium z pactry. Maluję tylko Pactrami jakoś do nich mam największe wyczucie . Planuję dać jeszcze jedną warstwę wtedy może pokryję się podkład z aluminiową. I chyba właśnie nie potrzebnie dałem podkład pod kolor główny bo teraz więcej z tym roboty i efekt trochę gorszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Pactra aluminium to porażka.Trzeba 300 warstw. RadzeCi MetalCote Humbrola, jest pierwszorzędny, ale emalia niestety. Nie znam dobrego akrylu srebrnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Model jest bardzo ładny jak na "prosto z pudła" . Jestem pod wrażeniem . Choć dobrze ,że napisałeś ,że nie bawisz się w dorabianie bo bym mogł tutaj wtedy tobie dużo błędów podkreślić. Ale to nie o to chodzi by się tutaj sprzeczać Ogolnie gdy jeszcze masz czas to zmien kolor zagłowka fotela KM-1M. Bo brązowe zagłowki miał tylko SK-1 . Ale to tylko takie małe szczególiki. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w pracy nad modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Może koledzy doradzą jakąś lepszą srebrną akrylową farbę ? Ogolnie gdy jeszcze masz czas to zmien kolor zagłowka fotela KM-1M. Bo brązowe zagłowki miał tylko SK-1 . Jaki kolorek powinien mieć zagłówek w tej wersji ? . Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w pracy nad modelem Dzięki . Pozdrawiam Marcin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Najlepsze aluminium to Gunze Mr. Color tylko nie są to akrylówki (odcień samemu dobrać) Potem Alcad II ale to już dla zaawansowanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Witaj Z tego zestawu zrobiłem jak narazie 2 MiG-i. Co do aluminium to polecam Humbrola 27002 ładnie kryje aero i pędzlem również. Tu fotka fotela KM-1M: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Ja swojego bisa pomaluję white aluminium alclada. Wcześniej jako podkład zastosuję czarną olejna Model Master. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Marcin93 Ciekawie się twój mig zapowiada . p.s. zna ktoś link do ciekawej relacji miga-21 w jakieś większej skali 48 lub 32 ? Bo ostatnio chodzi mi taka cheć na ten samolot właśnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Witam Więc tak jak już Patyk ci pokazał fotkę fotelu KM-1M to masz tu kolor siwy , ale ogólnie zależy jaki twój model bedzie miał numer burtowy samolotu i jaki się w nim znaduje fotel . Jaki numer burtowy masz na myśli ? Bo większośc samolotów z Zegrza Pomorskiego ma czarne zagłowki. Ogólnie to fotele katapultowe naszych polskich Migów dostawały nowe obszycie podczas remontów w Dęblinie . Pozdrawiam i życzeWesołych Świąt dla Ciebiei Całej rodziny. I spełnienia marzeń tych Modelarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Witam Bo większośc samolotów z Zegrza Pomorskiego ma czarne zagłowki. Ogólnie to fotele katapultowe naszych polskich Migów dostawały nowe obszycie podczas remontów w Dęblinie A oryginalnie czarne fotele (całe) też u nas były??? Bo gdzieś wyczytałem, że na bisach i MiGach-23 mogą się trafić całe czarne fotele. Mówimy oczywiście o KM-1. Nawet gdzieś mignęła mi fotka MiGa-23 z czarnym fotelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Tak to jest prawda ponieważ gdy widzisz np.czarny zagłówek fotela . To zazwyczaj reszta jest też czarna . Tylko mówie tutaj o środku fotela. Na czym pilot siedzi. Bo boki są koloru podstwawowego jak na każdym fotelu:) Czyli błekitno-szare. Cho czasami od eksploatacji fotela kolor się po jakimś czasie zmienia. Napewno wiesz o co chodzi po zobaczeniu kilku zdjęc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Numer boczny to 9494 jak się nie mylę któryś z kolegów sklejał takiego samego miga . .Pozdrawiam i życzeWesołych Świąt dla Ciebiei Całej rodziny. I spełnienia marzeń tych Modelarskich. Dziękuje i wzajemnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 No to akurat egzemplarz który robisz ma fotel koloru tego co zdjęcie powyżej . A odnośnie modelu to tak była już tutaj nam pokazana recenzja tego samolotu i to chyba 2 razy . I to o tym samym nr burtowym Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Dyskusja ogólna dotycząca MiG-21 na prośbę użytkowników została przeniesiona do działu 1:1. Link do tematu: viewtopic.php?t=15055 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi