jajen Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 (edytowane) Postanowilem relacjonowac budowe modelu A-7 Corsair II Hasegawy 1:48. Jakosci i zalet modeli hasegawy przedstawiac chyba nie trzeba. Na poczatek pudło i jego zawartosc Model bedzie waloryzowany blaszkami eduard 48 352 oraz kokpitem Aires 4147. Kokpitu jeszcze nie mam. Zostal zamowiony w Eduardzie i czekam juz drugi tydzien. Mysle, ze po swietach dotrze. Blaszki wygladaja tak: Do dziela: Zaczalem od klejenia elementow fototrawionych w lukach awioniki, podwozia, oraz pokrywach. Nastepnie pomalowalem luki awioniki. Wiadomo jaka precyzyjna robota jest klejenie elementow fototrawionych. Przeklinalem przy tym okrutnie: Po przemalowaniu surfacerem 1200 Luki awioniki po malowaniu: Na chwile obecna to tyle. Relacja bede uzupelnial w miare mozliwosci na biezaco. Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Sklejam tego samego tyle że w innym malowaniu i bez blach.Oglądam bo jest co Te wnęki są super bo jak patrzę na moje to mi wstyd Ale już nie będę uzupełniał.Fajnie że pojawił się drugi Corsair bo to piękny samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 (edytowane) Kolej na waloryzacje goleni. Po naklejeniu blaszek i psiknieciu podkladem prezentuja sie chyba calkiem niezle: artoor_k sklejasz swojego w wersji z otwartymi czy zlozonymi skrzydlami? JA nie moge sie zdecydowac. Jakie robisz uzbrojenie (czy w ogole go uzbrajasz)? W tej sprawie tez jeszcze decyzji nie podjalem. jajen Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Nie uzbrajam bo nie mam czym w moim modelu nie ma uzbrojenia , jest tylko zasobnik rozpoznawczy :( Co do skrzydeł to robię złożone ...chyba ciekawiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 (edytowane) W moim tez nie ma uzbrojenia ale dysponuje uzbrojeniem z poprzednich modeli, ktore widac na ponizszym zdjeciu. Nie wiem jeszcze jak uzbroje tego A-7 jajen Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Na pewno Sidewindery są do wykorzystania.Mój A-7 Ma dwa zbiorniki i dwa Sidewindery , powinien mieć jeszcze 12 bomb Mk82 ale niestety hasegawa ich nie dołożyła trzeba skontrolować czy mógł zabrać na pokład to co masz...co do Mavericków mam wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Corsair przenosi wszystko co pokazałeś, do tych GBU-10 dodatkowo zawiesić musisz FLIRa z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) Skonczylem luki i kola. jajen Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2009 (edytowane) Dotarl wreszcie kokpit Airesa. Zaraz wzialem sie za robote. Najpierw zdjecia opakowania i jego zawartości: Po 3 dniach mozolnej pracy uzyskalem taki oto efekt. Jestem chyba zadowolony z rezultatu. Oprócz tego zrobilem jak do tej pory jeszcze pokrywy i skrzydlo: jajen Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 No kokpit miodzio... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 No tylko HUDzik zaparował z deka... A tak to istotnie miód ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Założę się że psiknąłeś go matem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Hudzik nie zaparowal ale jest to oryginalna klisza z Airesa i ma taka matowa strukture. Zmienie ja na szybke z zestawu hasegawy bo faktycznie nie ciekawie wyglada. > Założę się że psiknąłeś go matem? Oczywiscie , ze tak - chyba widac ? jajen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Miałem na myśli HUDa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2009 >Miałem na myśli HUDa No to nieporozumienie , ja myslalem o kokpicie. Z hudem sprawa wyjasniona. A tak btw, to Aires mogl sie bardziej postarac w tym zakresie . jajen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 No, ja się zdziwiłem, że to tak od początku było :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2009 (edytowane) Nadeszla chwila klejenia kadluba Nie wiem gdzie ida elementy zakreslone na czerwono. Jakos nie moge zatrybic instrukcji. Pomozcie. jajen Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Jest to chyba dolna krawędź części ruchomej kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Model juz pomalowany podkladem Gunze Mr White i po cieniowaniu linii podziału. jajen Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Czym malowałeś elementy "zielone" bo ni jak nie wygląda to jak w oryginale, no chyba że mój monitor tak przekłamuje. Miałem ochotę kiedyś na ten model ale przeszedł mi na aukcji koło nosa. Jakby ktoś był zainteresowany zdjęciami szczegółów jak np wnęki podwozia itp mogę podskoczyć do MLP w Krakowie w jakiś weekend i cyknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 Gunze - Interior Green, zgodnie z instrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 No to sorki że się czepiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Gunze - Interior Green, zgodnie z instrukcja. Interior Green firmy Gunze ma odcień bardziej podpadający pod Zinc Chromate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 >Interior Green firmy Gunze ma odcień bardziej podpadający pod Zinc Chromate. ??? Czyli moje gunze interior green to nie gunze interior green? Chyba wiem czym maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Czyli moje gunze interior green to nie gunze interior green? Chyba wiem czym maluje. Czyli Twoje Gunze Interior Green to nie jest Interior Green. Tu masz próbkę tego odcienia http://www.colorserver.net/showcolor.asp?fs=24151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi