marcinfire Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Cóż... stało się... Zasiadłem w "lany poniedziałek" na służbie do pływadełka, inbox poniżej: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=13218 Model lotniskowca chodził za mną od długiego czasu, skala 1/700 na razie musi mnie zadowolić, a nie będzie łatwo. Budowa pewnie będzie się ciągnąć jak przysłowiowy smród po gaciach, ale inaczej się nie da. Na chwilę obecną zrobiłem nie za wiele, lekko spasowałem podstawowe elementy i generalnie nie mam większych zastrzeżeń, drobnej kosmetyki będzie wymagało "dno", odrobinkę burty, sam pokład wyjdzie w dalszych pracach. Czekam z niecierpliwością na blaszki GMM, wtedy prace być może nabiorą tempa, rozmachu i sam model zacznie "jakoś wyglądać". Wybrałem opcję z dnem, mimo iż jest również możliwość wykonania modelu do linii wodnej i umieszczenia na podstawie, która jedynie przypomina powierzchnię wody... w każdym razie na zwykłej podstawce z "pełnym" dnem będzie prezentował się zacniej. Model ma prezentować skład na pokładzie z 2006 roku z ostatniej tury bojowej z Tomcatami na pokładzie, tych akurat w zestawie jest 16, nieco za mało. Sam skład będzie trzeba uzupełnić jeszcze o parę sztuk, koniecznie trzeba będzie pozyskać F-18 Hornet, Greyhound'y chociaż ze dwa, no i jeszcze dwa śmigłowce HH-60H, co oczywiście jest możliwe. Zdjęcia wykonałem... moją komórką. Miałem wziąć aparat na służbę, ale z racji dyngusa bałem się, że mogę suchego nie donieść do pokoju... poniżej moje wypociny... pozwoliłem sobie popełnić jednego maluszka tak bez malowanka i zrobić małą przymiarkę na pokładzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 No to stocznia ruszyla już sie nie moge doczekać wodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Nasz teraz interes nalepić Kotów by zapełnić pokład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Mam ten model na swojej liście, najfajniejsze w nim jest to, że pokład można zrobić "nakrapiany" co jest bardzo efektowne, jest także dużo więcej szczegółów niż w italerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Blaszki dziś wyjąłem ze skrzynki... taki miły akcencik po służbie ... także może jakiś mały opisik-inboxik strzelę, o ile już ktoś tegoż zestawu nie opisał i zabieram się na spokojnie, lecz jak najbardziej poważnie za robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Blaszki "obcykane" poniżej foto samej blaszki, wydawało się mało za cenę nieco ponad 80 PLN wraz z przesyłką z USA... ale przecież to skala 1/700 . Blaszka: instrukcja strona 1: instrukcja strona 2: Ciekawa sprawa, gdyż okazuje się iż jest to takie małe "combo" albo jak kto woli BigEd , z powodzeniem co zostanie, a troszkę na pewno, będzie można wykorzystać na przyszłość do innych projektów typu Nimitz, lub ewentualnie wesprzeć potrzebującego. Np. Radarów mamy w zestawie od "metra", maszty dla: CVN-68 (wczesny, pośredni i późny), CVN-69 (wczesny, późny) CVN-70, 71 & 72, CVN-73, 74 & 75, Radary SPS-43A, SPS-48, SPS-49, SPS-10, SPS-67, anteny, tzw. bezpieczne drabinki, relingi, platformę dla LSO, a nawet... rowery Także do wyboru, do koloru, przy pomocy tego zestawu można całkiem przyzwoicie "ozdobić" swój model, co ja zamierzam uczynić. Na pierwszy rzut poddam próbie i porównaniu maszt antenowy blaszka vs trumpek..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 HM, tak przed 22?? Smakowicie się robi z tymi blaszkami. Siadam w pierwszym rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 no co?? ładnie się komponuje z pokładem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 bardzo to modelarskie i... apetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 Witam po dłuższym zastoju w pracach nad moim CVN-71 USS Theodore Roosevelt. Praca nad tym modelem będzie się ciągnąć wieki całe z racji wielu obowiązków domowych oraz projektem na III konkurs, który niedługo zamieszczę na łamach forum. Żeby nie było, że nic się nie działo... nigdy nie myślałem, że będzie mi się chciało dłubać aż taką drobnicę, nie powiem żebym nie uchronił się od błędów , (pośpiech wrogiem każdego modelarza) po złożeniu wieży do przysłowiowej kupy... okazało się, że strzeliłem babola, a mianowicie wygiąłem blaszkę odwrotnie niż być powinna, co spowodowało lustrzane odbicie całości i nieprawidłowe rozmieszczenie pomostów, drabinki itd... więc... specyfik do rozpuszczania akrylu poszedł w ruch (dzięki za ten wynalazek) i po drobnych poprawach rezultat mojej pracy widać powyżej. Ciąg dalszy nastąpi, postaram się porównać elementy blaszka vs plastik tak dla ciekawskich, bo generalnie porównanie jest jak dzień do nocy... Tym czasem proszę o cierpliwość, bo niestety czas a raczej jego brak, nie działa na moją korzyść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 o! piękna robota z biużuterią! jak dla mnie byle pomalutku do przodu, możesz się nie spieszyć Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Kurde, Ty w ogóle coś tam widzisz w tych "karaluszkach"? Moje gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 o! piękna robota z biużuterią!jak dla mnie byle pomalutku do przodu, możesz się nie spieszyć Smile Postaram się nie spieszyć, chociaż w moim przypadku chyba nie będzie to aż takie trudne hehehhe Kurde, Ty w ogóle coś tam widzisz w tych "karaluszkach"? Moje gratulacje. Dzięki, widzę widzę, niestety po takich zabiegach muszę mocno oczy przecierać aby wyostrzyć "patrzały" na dal... poległa moja trzecia ręka z trzecim okiem niestety :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Tak z ciekawości zapytam - tu się coś posunęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi