JW Napisano 19 Października 2006 Share Napisano 19 Października 2006 Od dłuższego czasu z przerwami dłubię sobię Viggena. Narazie wygląda to tak: Postanowiłem usunąć spody obu półówek i zbudować wnęki podwozia i inne części od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 19 Października 2006 Share Napisano 19 Października 2006 Bedziesz nacinal linie? EDIT: Dobra, sam sobie odpowiem... Nie zauwazylem na jednym zdjeciu, ze sa juz zeszlifowane... EDIT2: Masz juz jakis pomysl na malowani? To jest super: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 20 Października 2006 Autor Share Napisano 20 Października 2006 Malowanie będzie pudełkowe. Nad tym myślałem i trochę mnie przeraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 JW Popieram Majka i to bardzo. Jak Viggen to tylko w malowaniu znanym jako "Viggen". Jest tak charakterystyczne dla tego typu i tak ladne ze musi byc takie. O malowaniu modeli mam male pojecie, ale ostre przejscia kolorow i lamane linie - na moj prosty, chlopski rozum - chyba powinno byc stosunkowo latwo Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 No troche zabawy z maskowaniem bedzie, to fakt, ale to sa proste linie i ostre krawedzie, wiec stosunkowo latwo to wymaskowac. Tutaj troche widac takiego Viggena. Postaram sie znalesc lepsze zdjecie, moze gdzies mi sie uchowalo. Dodam jeszcze, ze model zostal wykonany przez jednego z moich znajomych (kolege Piotrka K. - chcialbym pozdrowic z tego miejsca ), a zdjecie zostalo zrobione na AirShow Radom 2005 w hangarze, gdzie mielismy swoja mala ekspozycje... Kamil, to nie Twoje zdjecie czasem? EDIT: O, nawet mi sie udalo znalesc niepomniejszone zdjecie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 20 Października 2006 Autor Share Napisano 20 Października 2006 Mógłbym pokusić się o takie malowanie ale kalek nie posiadam. Zobaczę. Najpierw wnętrze chciałbym ukończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 JWPopieram Majka i to bardzo. Jak Viggen to tylko w malowaniu znanym jako "Viggen". Jest tak charakterystyczne dla tego typu i tak ladne ze musi byc takie. O malowaniu modeli mam male pojecie, ale ostre przejscia kolorow i lamane linie - na moj prosty, chlopski rozum - chyba powinno byc stosunkowo latwo Pozdr. Pawel Najpierw trzeba ustalić, czy budowany model jest w wersji JA-37 czy może AJ-37. Jesli to JA-37 to plamiaste malowanie odpada bo na tej wersji wystepowało o ile dobrze pamiętam tylko jednolicie szare. Obie wersje rózniły się długoscią kadłuba. JA ma dłuzszy kadłub, wstawka jest przed płatem głównym. W widoku z góry w AJ główny płat zaczyna się na styku z płatem przednim, JA ma tam szczeline. http://www.airliners.net/open.file/1117738/L/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 Ups, teraz zauważyłem że model Hellera to AJ-37 czyli jak najbardziej plamiaste kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 20 Października 2006 Autor Share Napisano 20 Października 2006 I kicha bo na pudełku reklamowali się jako JA-37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 I kicha bo na pudełku reklamowali się jako JA-37 Szare kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 20 Października 2006 Autor Share Napisano 20 Października 2006 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 AJ były chyba tylko plamiaste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 eee szare JA-37 to chyba pozniej byly ? ten jest podpisany JA-37 a kamo ma jak byk http://www.airliners.net/open.file/1071554/L/ Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 Masz racje. Foto jest z 1986 r, a to na 100% JA bo ma wyzszy statecznik pionowy. http://www.airliners.net/open.file/1117576/L/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 20 Października 2006 Autor Share Napisano 20 Października 2006 A da się to jakoś na JA przerobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 Jacek Kryszak o fajna fotka AJSH 37 tylko 27 szt. w sluzbie i tylko pare lat lataly Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 A da się to jakoś na JA przerobić? Musiałbys wydłuzyć kadłub,(tylko pytanie o ile, w oryginale to było chyba 17 cm), przerobić statecznik pionowy i dorobic działko pod kadłubem. No i w kokpicie było coś inaczej. To chyba wszystkie zewnętrzne róznice. A czy Twój model ma pociski rakietowe Skyflash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 Jacek Kryszako fajna fotka AJSH 37 tylko 27 szt. w sluzbie i tylko pare lat lataly Pozdr. Pawel Qrde, pierwsze o takiej wersji słyszę. Typowy SH-37 miał przeciez inny nos. Ten wygląda na zwykłego AJ. A nie pochrazanili czegoś na Airliners? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 Spaning Havsovervakning (o z takimi dwoma kropeckami - szukalem na keybordziku ale ja takiego klawisza nie mam ) - czyli ta morska wersja rozpoznawcza/dozoru itd. - cos chyba w polowie lat 90-tych zmodyfikowana - dostala literki A jak Attack i J jak Jakt. Radar mial wiekszy zasieg niz AJ-37 itp itd. Wycofane wszystkie cos okolo 2003 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 20 Października 2006 Autor Share Napisano 20 Października 2006 Takie cuda są na ramce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 No to masz wypraski do standardowego AJ-37. Pomaluj go w łaciate kamo i będzie ok. Tym bardziej że szare malowanie jest jednostajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 21 Października 2006 Share Napisano 21 Października 2006 Kamil, to nie Twoje zdjecie czasem? Nie, ja na air show nie miałem aparatu. Przeszukałem wszystkie swoje zdjęcia z wystaw i tam też nie mam nigdzie cykniętego tego modelu Łaciate kamo jak najbardziej jestem za i czekamy na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roberto Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 http://i20.photobucket.com/albums/b234/Robert327/DSC02522.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 O widzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Hej, a moze bys TAK pomalowal swojego Viggena? A'la "Darth Vader"... Tyle, ze to JA... Ale wyglada super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi