peter Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Jak widzę niektóre współczesne modele zardzawione, ubłocone poobijane, Tylko Polska ma pojazdy współczesne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Z tego co zauważyłem jesteś stałym bywalcem tego forum, dziwi mnie fakt iż nie zauważyłeś jakie najczęściej padają uwagi na temat wykonania modelu (brak washa, brak przybrudzeń, brak zardzewień itd.) Nie analizuje się w jakiej sytuacji ten pojazd się znajduje, jaka będzie dioramka do niego, najważniejsze jest brak brudu, błota itp. I podstawa, łapanie za słowa innych, inne kraje również posiadają współczesne pojazdy, a jeżeli szukasz fotek zabłoconych pojazdów mogę Ci parę podesłać, ale również pojazdy czyste jak z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Łapanie za słowa to moja brzydka cecha, przepraszam Jeśli chodzi o pojazdy i ich brudzenie, czy raczej ślady eksploatacji, każdy musi robić według gustu bo można znaleźć takie i takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 peter te Abramsy, jak zauważył Kolega bodek66 są uzywane bojowo. Gdyby żołnierze dopuścili do takiego sponiewierania pojazdu( jakiegokolwiek, nie tylko czołgu) w Polsce, to dowódca by ich żywcem ze skóry obdarł, i powiesił na suchej gałęzi . Zauważ, że między warunkami pokoju a wojny jest dość spora różnica Co do błocenia, to pojazdy na poligonie potrafią ubrudzić się niemiłosiernie, ale po ćwiczeniach są czyszczone. Więc Abramsa obijaj do woli, ale polskiego Leosia zostaw w spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 I w tym temacie zgadzam się z Tobą, jest to kwestia gustu, ale są sytuacje w których ślady eksploatacji są wręcz niewskazane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 No właśnie, ja udowodniłem że po poligonie czołg może być w błocie po czubki anten (bodek66 pewnie wie lepiej o tym ale nie każdy był w wojsku [np. ja :P]) . Abrams z Iraku był potrzebny do obalenia teorii o nie obijaniu pojazdów współczesnych w jakichkolwiek warunkach (takie zdania są częste na forach modelarskich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Abrams z Iraku był potrzebny do obalenia teorii o nie obijaniu pojazdów współczesnych w jakichkolwiek warunkach (takie zdania są częste na forach modelarskich) W którym miejscu napisałem aby wogóle nie stosować śladów eksploatacji? A poza tym nie trzeba być w wojsku aby wiedzieć o pewnych sprawach, które dla Ciebie są chyba zbyt odległe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 9 Maja 2009 Autor Share Napisano 9 Maja 2009 pax, pax, Panowie dla każdego coś miłego, oto zdjęcia naszych Leo z poligonu, są nie mniej sponiewierane od tych Jankesów, które pokazał peter i szwedzki wszystko zależy od sytuacji w jakiej chcemy pokazać model, a to że swój model zrobiłem tak jak zrobiłem, to dlatego, że na temat brudzenia modeli mam podobne zdanie jak bodek66 pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 W którym miejscu napisałem aby wogóle nie stosować śladów eksploatacji? A poza tym nie trzeba być w wojsku aby wiedzieć o pewnych sprawach, które dla Ciebie są chyba zbyt odległe. Jezu bodek66 nie unoś się Po prostu pokazałem przy okazji Bezpośrednio Twojej opinii dotyczyło zdjęcie Abramsa z poligonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Ładny, polski, współczesny. Brawo. Podobywuje mnie się , smakowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Moja opinia jest taka: Osobiście uważam, że można by go delikatnie przykurzyć i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Bardzo fajny. Bardzo ładny. Zostaw go. Nie brudz go, bo przedobrzysz. Model jest świetny i jeszcze bo zepsujesz. Pozdrawiam>>>>>>marioba>>>>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llat86 Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Świetny model? Czym wykonywałeś brudzenie? Kurz itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Według mnie bardzo fajny leo, merytorycznie się nie moge wypowiedzieć, ale przyjazny dla oka widać wkład pracy, Gratulacje, a co do podstawki to wysłałem ci juz pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Świetny model? Czym wykonywałeś brudzenie? Kurz itd.? Onegdaj użyłem (a było to lat temu trzy) jakiegoś ziemistego pigmentu (dokładnej nazwy/koloru nie pomnę) fixerem utrwalonego. Model fizycznie jeszcze istnieje chociaż jeśli do tej pory nie doczekał się podstawki to, bez uruchomienia programu rewitalizacji starych modeli, już się raczej nie doczeka. Nie mniej jednak dzięki r0bson za linka na pw, może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Bardzo fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Witam.Bardzo ładnie wykonany model,robi wrażenie daj go na wystawę nagroda będzie-jak myślisz?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi