afruch Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) To druga odsłona zakupów w tesco. Model kupiłem za 11,74 więc jest się czym pochwalic. Oprócz niego w ręce wpadło też kilka samolotów za 7zl. Zdjęcia inboxy itp tutaj : http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=225360#225360 Niech stanie się więc in-box Pudełko: Wypraski są bardzo ładne i szczegółowo wykonane: Prezent od Revella 48 chłopa niemieckiej infanterii wojennej wykonanej z żywicy: Gąski nie wiem czy dobre nie znam sie wogóle na pancerce: Tylna płyta: KM i jakiś inny kawałek płyty :P: Koła jezdne(chyba jezdne) są bardzo dokładne i bardzo małe: Górna główna płyta: A tu zbliżenia dwóch niemieckich żołnierzy uwiecznione na zdjęciach: Model wydaje się być super. Miła odskocznia od lotnictwa, ale zarazem troche się boje czy sobie poradze z malowaniem bez aero. Trudności mi sprawi pewnie tez brudzenie/washowanie i takie tam, nie robiłem tego jeszcze, a model czołgu myśle że tego wymaga. Pozdrawiam Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Figurki to chyba nie żywica, a miękki plastik.... Poradzisz sobie, modelik przedni, zarzucaj na warsztat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Prawda, plastik z którego są zrobione te figurki jest jakoś dziwnie miękki. Mam taki sam zestaw figurantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Fajny Tigerek w 1/72 - zwłaszcza układ jezdny sporo lepszy niż u DMLa (nie mówię o nowym Initialu!). Niemniej zimmerit trzeba dorobić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 A dlaczego w tym modelu układ jezdny jest lepszy? Przyznam, że nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEER Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Ile dałeś za ten zestaw?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Zmartwię Cię - plastik w figurkach Revella w tych zestawach "combo" obrabia się fatalnie. Rozwarstwia się przy piłowaniu i nie trzyma farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2009 (edytowane) HEER za zestaw zapłaciłem 11,74zł Panzer4 tzn. plastik w tych wigurkach? czy czołgu też. Plastik z którego jest wykonany czołg wydaje sie całkiem ok. I jeszcze pytanie czy owy zimmerit w tym modelu jest wymagany?? Czy może można zrobić wersje bez owego cuda? Edytowane 24 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Mówię o figurkach. Moje leżą w pudle i nawet ich nie wyciągam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2009 No też nie wiem czy coś z nimi zrobię, pewnie dołączą do kilkuset żołnierzyków w szafce:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 I jeszcze pytanie czy owy zimmerit w tym modelu jest wymagany?? Musi być. A dlaczego w tym modelu układ jezdny jest lepszy? Przyznam, że nie wiem. Koła napędowe wykonane są poprawnie u Revella, w przeciwieństwie do złomu DMLa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2009 http://www.panzerworld.net/pictures/zimmerit.png A który panowie czołgiści sądzą wzór bedzię najlepszy bo czołg będe robił po raz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 (edytowane) Akurat w Tygrysach jedynkach to wzór nr 1. To był taki standard. Pozostałe to już wariacje na temat, które akurat w Tygrysach nie występowały w ogóle. No proszę, masz dwie odpowiedzi w ciągu minuty Edytowane 24 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 A który panowie czołgiści sądzą wzór bedzię najlepszy bo czołg będe robił po raz pierwszy. Na Tigera tylko i wyłącznie opcja 1 - nie ma wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2009 No cieszę się bardzo że mi panowie pomagacie. Jak zaczne to także liczę na wasza pomoc. Czy lepiej wykonywać zimmerit milliputem czy może rozgrzewać śrubokręt i przykładać do modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Szczerze mówiąc, kupiłbym na twoim miejscu jeszcze model Tigera I Mittel z Dragona tego posiadającego seryjny zimmerit i a tego zastosował jako dawcę organów (koła wszystkie, poza napinającym, gąski i parę detali) a resztę pobrać z dml-owskiego Mittela i masz bardzo fajny model, ewentualnie jeszcze kupić metalową lufkę i cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 To druga odsłona zakupów w tesco. Model kupiłem za 11,74 więc... Chyba jednak nie we wszystkich "salonach" Tesco mają modele plastikowe... ? W Tesco niedaleko mnie, niestety nie mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Jeśli chcesz robić zimmerit ręcznie, to zdecydowanie z milliputa. Jest to bezpieczniejszy sposób, bo do momentu nałożenia podkładu/pomalowania modelu będziesz mógł zmodyfikować zrobiony zimmerit. Śrubokrętem dośc mocno ingerujesz w model więc jeśli coś pójdzie nie tak to będziesz mial znacznie więcej roboty niż z zimmeritem robionym ze szpachli. Ewentualnie możesz zrobić tak jak polecił Ci Kuba, lub kupić zimmerit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 25 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Nie nie opcja z kupieniem raczej odpada więc zrobię z milliputa. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak położę zimmerit np. na wieżę to jak później dokleić zapasowe gąski? Czy w 1:1 były montowane jakieś specjalne uchwyty itp.? A może ten zim był tak cienki że w niczym nie przeszkadzał. Bo już sam nie wiem najarałem się na tego zima ale nie dopatrzyłem szczegółów. Albo na tej głównej górnej płycie tam jest dużo detali jak w tamtym miejscy zim położyć. No i ostatnie pytanie które chyba powinno iść jako pierwsze: czy zimmerit kłaść na cały model czy niemcy używali ceramiki tylko w określonych miejscach czołgu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2009 No i jeszcz tak zupełnie na koniec wracając do domu zachaczyłem o tesco i kupiłem jeszcze jeden model http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=1188589 żdjęć nie umieszczam bo nie mam aparatu. Humvee kupiłem za 11,74. Dowiedziałem się także bardzo ciekawej rzeczy, mianowicie wszystkie te modele leżały już na półkach sklepu dość długo, na tyle długo że nikt ich nie kupował i musieli przecenić. Dziwne szczególnie też dlatego że po tesco latałem strasznie w poszukiwaniach. (sory że tak post pod postem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi