mart72 Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Na M113 już lakier wysycha przed położeniem kalkomanii i brudzeniem, więc ręce mnie zaczęły świerzbić do LAVa, który czeka w szafce od paru miesięcy. W końcu coś bez gąsienic. Wygląda to tak: Zgadnijcie jakie malowanko będzie? Może już dziś coś zacznę dłubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Noooo fajnie, w końcu jakaś kaczka... zgaduję (od razu mi się w oczy rzuciło) Malowanie z 2 wielkimi literami UN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 biale :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Ale białego chyba LAV-25 nie miał Model dość fajny, sam go kiedyś sklejałem Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Ale białego chyba LAV-25 nie miał Model dość fajny, sam go kiedyś sklejałem Powodzenia! czyżby małe SF?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Racja, bieluchny będzie. Za dużo panzergrau i olive drab w okolicy Ale białego chyba LAV-25 nie miał Trudno. Nie bądźmy doktrynerami. Przejrzę jeszcze trochę materiałów w sieci, bo prawdę mówiąc nieprzygotowany jestem merytorycznie, a w temacie współczesnej pancerki w szczególności Ale biały zostanie. Odkąd go ujrzałem na półce w sklepie, wiedziałem, że tylko taki w moim wykonaniu być może Zacząć zabawę będę musiał chyba od tego: tzn. pomalować wizjery, wkleić szybki i zamaskować. Ulepszeń i modyfikacji raczej nie zamierzam wprowadzać. Raczej z pudła będzie (czyli przede wszystkim dalej nauka malowania). No chyba, że jakaś tania lufka się trafi po drodze. Tylko tu małą poprawkę trzeba strzelić i nawiercić te wizjerki po bokach: Szkoda, że nie pomyślałem wcześniej i nie skombinowałem ścisków stolarskich co by ładnie kadłub skleić. Muszę do poniedziałku poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 30 Kwietnia 2009 Share Napisano 30 Kwietnia 2009 będę obserwował tą relację, tym bardziej, że mam w planach zrobienie Leclerca białego jak śnieg i pod szyldem UN, ale o tym narazie nie mówcie nikomu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Ja w maju zacznę LAV-R więc się na forum namnożyło tego pięknego pojazdu Czy te figurki to jakiś sprzedawany oddzielnie zestaw czy tylko dostępny z tym pojazdem ? Mógłbyś pokazać jakie mają pozy i szczegóły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 Figurki wyglądają tak: Były w zestawie, ale nie będę z nich korzystał. Więc jeśli ktoś jest zainteresowany, to pstryknę im dokładną sesję zdjęciową. Na razie są jeszcze zafoliowani. Chętnie zrobię machniom za jakichś wojaków z I/II WŚ. Po pobieżnych oględzinach mogę stwierdzić, że najgorsi nie są. Nie mają za dużo śladów po łączeniach form, w miarę dokładne. Dragon to nie jest, ale ujdą. Całkiem, całkiem. Nie wiem jak z odwzorowaniem oporządzenia, czy są jakieś błędy. Nie znam się wcale na współcześniakach. Potrafię odróżnić m-16 od ak-47 i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Czyli to zwykły Trumpeter sprzedawany również oddzielnie. Ja nie skorzystam (na razie) kupię sobie Dragona, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Co do malowania moze jednak da sie pogadac?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Co do malowania moze jednak da sie pogadac Jeśli białe to tylko takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 mart72, chyba wreszcie trafiłeś z tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 No ładna będzie rybka zwana Piranią ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 mart72 lufa w Martoli kosztuje 10 zł więc może warto się skusić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 Co do malowania moze jednak da sie pogadac?: Naprawdę Wam się ten podoba????! mart72, chyba wreszcie trafiłeś z tematem Cholera, faktycznie trzeba go będzie zacząć zaraz robić A nawet nie Niemiec, Szwajcar, co prawda, z pochodzenia. Może to coś tłumaczy Od poniedziałku zacznę, ściski muszę do sklejenia kadłuba skombinować, zwichrowany trochę. A jak zacznę zawieszenie to nie będę miał jak go porządnie chycić. I uparłem się wizjery po bokach nawiercić. EDIT: mart72 lufa w Martoli kosztuje 10 zł więc może warto się skusić ? Właśnie o tym myślałem. Dzięki. II EDIT: A co Was tak wzięło? Strykerów od groma wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 No coz o gustach sie niby nie dyskutuje, ale mi sie naprawde podoba. Niewiele mozna takich malowan spotkac na modelach. Jakbys jeszcze dal rade te lancuchy na kolach to dla mnie bomba. p.s. malowanie UN tez gra, ale chyba bedzie ciezko dobrze wyciagnac cieniowanie jakby byl caly bialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 Jakbys jeszcze dal rade te lancuchy na kolach to dla mnie bomba. p.s. malowanie UN tez gra, ale chyba bedzie ciezko dobrze wyciagnac cieniowanie jakby byl caly bialy. Jakoś bardziej mi się w takim (UN) malowaniu z "ciepłymi krajami" kojarzy Co do cieniowania, chyba preshading czarny. One w realu są przeważnie białe jak śnieg, więc i tak przejaskrawienie pewnie lekkie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Preshading zdecydowanie czarny, ciekawe jak bedzie z washem itp. Na bialym bedzie troche bardziej wszystjo widoczne. Jak zrobisz tak zrobisz, na pewno bedzie super. Teraz mam smak na jakis bialy pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 Właśnie przeglądałem PAYO nr. 4/2008. Jest tam taki Wiesel w oenzetowskich barwach. Trochę za bardzo zdezelowany i brudny jak na pojazd UN moim zdaniem, ale nawet nieźle się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 ciekawe jak bedzie z washem itp. Ja robiłem wnętrze BMP-3 na biało i po łoszach oraz innych zabiegach bajerancko to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Teraz mam smak na jakis bialy pojazd. Może: Mart rób, rób i to szybko!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Trochę za bardzo zdezelowany i brudny jak na pojazd UN To Wiesel z misji w Somalii 1993 - uwierz dostawały tam w kość dość bardzo. Tego Leclerca z kolei buduje pewien modelarz, na idf-in-scale.com Naprawdę fajna maszynka ze stabilizacji na granicy z Libanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Przejrzę jeszcze trochę materiałów w sieci, bo prawdę mówiąc nieprzygotowany jestem merytorycznie Tutaj trochę zdjęć znajdziesz http://www.primeportal.net/the_battlefield_armor.htm Naprawdę Wam się ten podoba????! Tak, a ten biały UN to Trumpeterowa fikcja literacka. Ale i tak z chęcią będę Twoje zmagania podglądał. Ja w maju zacznę LAV-R O, fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Tomek Dzięki za linka, bardzo się przyda. Tak, a ten biały UN to Trumpeterowa fikcja literacka. A może zaczną jeździć niedługo w barwach UN EDIT: To działko w moim LAV (chyba m242) ma jakieś dwa wyżłobienia wzdłuż po jednej stronie, to też jakaś fikcja? Czy może to jakiś inny typ? EDIT II: Skucha. W oryginale też to jest. Oglądałem wcześniej fotkę lufy z RB i chyba jest całkiem gładka. Przynajmniej na zdjęciu nic nie widać. Dlatego ta pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi