Tastas Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 (edytowane) Moj debiut w galerii. model malowany pedzlem i humbrolami, brudzony tez humbrolami (glownie suchy pedzel) Edytowane 11 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 A gdzie foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Następny oświecony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 5 Maja 2009 Autor Share Napisano 5 Maja 2009 (edytowane) trzeba bedzie opanowac wklejanie zdjec do forum..pierwszy raz wystawiam swoj model w galerii Edytowane 8 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arco Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Fajny, jak na pędzelek wydaje się być bardzo w porządku. A co do fotek weź skorzystaj z opcji Edycji postu i u góry masz takie wez wpisz przed linkiem i [\IMG] za linkiem. Powinno się pojawić zdjątko, pod warunkiem że wybrałes odpowiedni link z fotosika. Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Jeżeli mogę poradzić, to wybierz następujący kod do zdjęcia w fotosiku nazwany tam : Zdjęcie 500px na forum i wklej go do posta. Wyskoczą wtedy bezpośrednio zdjęcia, a nie linki do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 5 Maja 2009 Autor Share Napisano 5 Maja 2009 dzieki za rady skorzystam z pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Jak dla mnie model może być. Postaraj się jednak o fotki na jednolitym tle i wykadruj zdjęcia. Coś z przednimi kołami jest nie tak, chyba są krzywe??? Napisz jak się sklejało model; spasowanie części, detalizacja, co samemu dorabiałeś itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 5 Maja 2009 Autor Share Napisano 5 Maja 2009 Dobrze poracuje nad zdjeciami chociaz fotograf ze mnie zaden. Kola przednie sa dobrze wklejone..taki typ zawieszenia, co do modelu formy maja dwadziescia lat i nie jest to standard Tamiya czy Dragon wiele sie trzebaa na pilowac i szlifowac model ma swoj urok a przerobki to wymienione jarzmo karabinu na to z Mirage od TKS karabin tak samo, blotniki z blachy po piwie i uchwyty na masce z drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Skoro wkleiłeś odsyłacze do zdjęć to jaki problem masz z bezpośrednimi linkami? Łatwiej będzie oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Przepraszam, ostatnio mało bywałem, a Jendrass jest na wyjeździe, więc go zastępuje Otóż jak na pierwszy raz jest nieźle (choć lepiej jest usłyszeć to od dziewczyny . Mój wyglądał o wiele gorzej. Jak dla mnie, piaskowy kolor jest za ciemny, ale może to kwestia aparatu i zdjęcia. Za bardzo go upaprałeś, przez co wygląda nieco niechlujnie pomalowany. Następnym razem zrób washa. W skali 1-6, dla początkującego daję 4+ Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 wash jest zrobiony (delikatny), chcialem zrobic model zakurzony ale nie ubabrany blotem. Aparat kolory troche przeklamuje piaskowy jest jasniejszy w rzeczywistosci. Modelarzem poczatkujacym nie jestem choc mialem pare ladnych lat przerwy dopiero powracam do formy. Teraz robie Renault FT 17, wredny model ale co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Nie jestem zwolennikiem mocnego washa, bo wyglada to nienaturalnie. Jednak drobiazgi typu zawiasy, luki, linie podziału bardzo ładnie on podkreśla jeśli model jest "płaski". U Ciebie wystające części są mało uwyluklone washem. Czy kilof jest mocowany na magnes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Tak kilka baboli ten model posiada a kilof to babol ewidentny, washa w pelni nie opanowalem ale pracuje nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Spróbuj „płyny” MIG-a a będziesz ich wiernym fanem. Ja zostałem od pierwszego zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Tak, pytanie tylko jak reaguja z humbrolami bo tylko nimi maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Jeżeli malujesz pędzlem to moim zdaniem lepiej malować farbami akrylowymi. Ale to tylko moje zdanie. Co to washa Miga to nie wiem, ale na humbrole możesz położyć wash akrylowy. Akryl nie wchodzi w reakcję z olejnymi farbami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 wiem, washa robilem czarna vallejo, kiedys jak zaczynalem sklejac to na rynku byly tylko humbrole i tak juz przy nich zostalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Tak, pytanie tylko jak reaguja z humbrolami bo tylko nimi maluje Zależy jak tego wash'a zrobisz. Jeśli klasycznie, nakładająć na całość i ścierająć rozpuszczalnikiem to może być różnie... Natomiast MiG'i można też bardzo fajnie zastosować punktowo, wtedy z farbą bazową nic Ci się nie stanie, a podkreślisz sobie szczegóły. Moje ostatnie dwa modele (BA i T70) potraktowałem właśnie w ten sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Twoj BA 64 robi wrazenie tym bardziej ze to skala 1/72. Sprobuje tego Miga ciekawe co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Punktowy wash MIG-a musi wyjść. Pamiętaj tylko, że kładzie się go na akryl/Valejjo a nie olejne farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Trudno trzeba bedzie cwiczyc washa akrylowego do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Neutral (P222) lub Dark (P220) wash MIG-a + pędzel "0" i do boju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Ford Tfc ma cala horde nitow wiec bede cwiczyl, dzieki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Punktowy wash MIG-a musi wyjść.Pamiętaj tylko, że kładzie się go na akryl/Valejjo a nie olejne farby. Ale czemu koniecznie na akryle? Jeśli wash będzie punktowy (czyli jak ja to rozumiem, bez agresywnego ścierania) to olejom NIC się nie stanie, bo i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi