Jarekk Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Powłoce olejnej pewnie nic się nie stanie, jednak wash to pewnie 95 % benzyny (terpentyny) i ona wsiąknie lub rozpłynie się po większej powierzchni niż po akrylu. Chyba z tego powodu stosuje się sidoluks. Na akrylu wash gromadził się będzie w szparach a nie rozpływał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Ech...myslalem ze dyskusja bedzie sie toczyc o moim modelu a nie o wplywie washa na powloke olejna..teraz Skala bedzie musial wystawic swojego wz. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Na akrylu wash gromadził się będzie w szparach a nie rozpływał. Szczerze powiedziawszy nie zauważyłem specjalnej różnicy (ostatni model malowałem akrylami poprzednie humbrolkami). Po prostu przykładałem namoczony lekko pędzelek (najmniejszy jaki mam) do detalu i wash "sam" ładnie opływał go do okoła czy też wypełniał szczeliny. Wystarczy chwilka na testy na jakimś wraku i wiadomo o co chodzi. Wydaje mi się, że różnica może być przy nakładaniu na duże płaskie powierzchnie. No ale tego nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 To wracamy do modelu. Może jednak zdecydujesz się na wstawienie pełnych zdjęć. Wstawiłem je znajdując adres w Fotosiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 9 Maja 2009 Autor Share Napisano 9 Maja 2009 Juz sie zdecydowalem i wstawilem teraz to lepiej wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Z wyjazdu wróciłem i mile zaskoczył mnie Twój Tastasie modelik. Nie chcę się czepiać samej budowy/kształtu modelu bo wiemy z fot, że wersji było przynajmniej kilka, więc bez padaczki Trochę można by się czepiać barw, że brąz nie taki, podkład itp ale przy tej jakości zdjęć nie ma co, sam wiem że jedno pstryknięcie w opcjach aparatu sporo zmienia, ufam że jest ok. Ogólnie rzecz biorąc podoba mi się, dziś mam dobry dzień więc nie będę się czepiał poczekam na model skali Tak na poważnie, to musisz się liczyć z tym, że skala właśnie przyćmi pewnie Twojego wz 34. Coś mi się wydaje, że to będzie na prawdę dobry model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Jendrass. Czy mam rozumieć, że z literaturą w temacie jeszcze się nie zapoznałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Nie chce byc monotematyczny ale pytanie kiedy Skala skonczy swoja wrotke i w jakim malowaniu ja zrobi. Mam drugiego wz. 34 i zamierzam z niego wycisnac ile sie da ale to dopiero jak skoncze sie uzerac z FT 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 I to jest właściwe podejście do sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Jendrass. Czy mam rozumieć, że z literaturą w temacie jeszcze się nie zapoznałeś? Jeśli chodzi o nową monografię to czekamy z widdem na dostawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aishu93 Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Podoba mi się. Aż sobie mam zamiar takiego sprawić i już pertraktuję w tej sprawie z kolegą Mierzu. mam nadzieję, że będzie tej samej firmy co Twój. Pozwolisz, że będę się wzorować na Twoim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Jeśli chodzi o nową monografię to czekamy z widdem na dostawę Widdowi nie chce się na poczte ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Ten Widd tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi