elefantes Napisano 9 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2006 (edytowane) Bardzo fajnie, że model Wam się podoba Zapraszam więc na kolejną porcję fotek do przejrzenia... Otóż zabrałem się w końcu za kokpit, co do kolorystyki to od samego początku miałem jasno sprecyzowany plan jego pomalowania W tym kokpicie króluje czarny gloss ...No i oczywiście pozwoliłem sobie na małą przymiarkę. Prawdopodobnie będę musiał kabinę przesunąć 2 mm doprzodu, bo jak narazie to między maską a kabiną jest szpara Jeśli chodzi o tylną ścianę kabiny to narazie nie wygląda to za dobrze Po drugiej warstwie szpachli prezentuje się ona tak: (oj, kiepsko narazie kiepsko ) ...ale jeszcze z tym powalczę Edytowane 23 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 Walcz Walcz Bo jak narazie jest super. Szpachle staraj sie klaść i rozprowadzać jak najcieniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Elefantes i Ty to wszysko pędzelkiem..... to ja nie mam pytań. :-)) Pozdr Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Wykonanie jak narazie Kabinę z maską już pomalowałeś Ps. Prawdopodobnie przykleiłeś za daleko tylną poprzeczkę pod kabinę i stąd ta szppara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 12 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2006 Kabinę z maską już pomalowałeś Ps. Prawdopodobnie przykleiłeś za daleko tylną poprzeczkę pod kabinę i stąd ta szppara Uwierz mi, że zrobiłem wszystko dokładnie z instrukcją, to chyba Italerka pomieszała coś z wymiarami no chyba, że narazie w tej przymiarce coś niedokładnie dopasowałem, ale to wyjdzie potem w praniu to skoryguję na bieżąco Natomiast co do maski i kabiny to narazie goły plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Grudnia 2006 Share Napisano 12 Grudnia 2006 Kabinę z maską już pomalowałeś Ps. Prawdopodobnie przykleiłeś za daleko tylną poprzeczkę pod kabinę i stąd ta szppara Uwierz mi, że zrobiłem wszystko dokładnie z instrukcją, to chyba Italerka pomieszała coś z wymiarami no chyba, że narazie w tej przymiarce coś niedokładnie dopasowałem, ale to wyjdzie potem w praniu to skoryguję na bieżąco Mój i Twój Mack pochodzą z tych samych matryc (wątpię aby mieli nowsze) i w moim modelu wszystko pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 3 Lutego 2007 Autor Share Napisano 3 Lutego 2007 (edytowane) Kolejny etap prac to oczywiście kabina i maska: Tapicerka w kolorkach: gun metal 53H, brass 54H, czarny mat 33H i lampka w podsufitce czerwony gloss. ...A tak to wygląda po złożeniu do kupy. Kabina właściwie sama się złożyła (duży plus dla Italeri), jeszcze musze poprawić uszczelki i oczywiście kilka warstw nałożyć żeby lakierek ładniej się prezentował Jak widać na obrazku powyżej jest szpara z przodu kabiny, ale ponieważ będzie ona częściowo zasłonięta przez silnik to już nic nie kombinuje i tak zostawiam A to jeszcze fotki wnętrza: Na fotce drugiej widać moje pierwsze zasłony z materiału , które dałem tylko dlatego, żeby nie było widać nierówności po szpachli no i chyba nawet fajnie to wygląda Tylnej ściany kabiny nie komentuję, bo nie wyszła za dobrze Nie jestem z niej zadowolony, ale już wiem czym ją zasłonić Szyba oczywiście wzięta ze sleepera... Edytowane 23 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 mmmmmmmmiodzio tyle tylko moge powiedzieć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Tylna sciana faktycznie nie najlepiej się preentuje, ale gdybys czymś ją zabudował to model będzie całkiem cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 3 Lutego 2007 Autor Share Napisano 3 Lutego 2007 No właśnie planuję z tyłu za kabiną wstawić kratownicę czy jak się to fachowo nazywa Myślę, że zasłoni niedociągnięcia i będzie gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 4 Lutego 2007 Share Napisano 4 Lutego 2007 czesc ELEFANTES MODEL MI SIĘ PODOBA TYLKO TEN KOLOR CIĄGNIKA JEST TROSZKE MDŁY TAK WOGULE TO SPOKO I DLACZEGO JEDNO OSIOWY MYŚLĘ ZE 2 OSIOWY BYŁBY LEPSZY POZDRAWIAM !!!! Edit...Używaj do pisania postów normalnej wielkości liter, Pisanie wielka literą jest traktowane jako wrzask, krzyk, lub podniesiony głos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 4 Lutego 2007 Share Napisano 4 Lutego 2007 oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 9 Lutego 2007 Autor Share Napisano 9 Lutego 2007 (edytowane) Ciesze się, że modelik się chociaż troche podoba i tak samo cieszę się, że miałem ostatnio trochę więcej czasu, by przy nim posiedzieć Kabina i maska są już pomalowane. Postanowiłem, że poczekam 48 godzin i zobaczę jak lakier się "ułoży", jak będzie wszystko gites to położę bezbarwny Na dach narazie nie patrzcie, bo narazie to tylko przymiarka Pozdrawiam Edytowane 23 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 Super szczególnie druga fotka wywarła na mnie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 Potwierdzam druga fotka jest rewelacyjna, chociarz ten kolor nie bardzo mi do niego pasuje no ale wiadomom to przecierz ty tu o wszystkim decydujesz Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 wow dawno tu nie zagladalem ale widze ze czynisz postepy . podoba mi sie 2 zdjecie fajnie pokryła ci model ta srebna mzoesz powiedziec cos wiecej o tej farbce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 10 Lutego 2007 Autor Share Napisano 10 Lutego 2007 Na masce mam dwie najzwyklejsze farbki Humbrola. Ta ciemniejsza to bronze metallic 55, a jaśniejsza brass metallic 54, nakładane minimum 3 razy. Dwie pierwsze warstwy nałożyłem w odstępie około 12 godzin, 3 warstwa 24 godziny później. Pod całością jest podkład z satin brown - też humbrol ale nie pamiętam numeru. Zwykle na podkład stosuję matową, ale z braku takowej zastosowałem półmat W poniedziałek jak podkład nie przebije warstwy głównej to śmigam lakierem bezbarwnym Model Master całość ...no nie wiem, taką technikę stosuję i jak narazie mi się ona sprawdza... Przypominam, że maluję pędzlem także jest cholernie trudno rozprowadzić tą farbkę na tak dużej powierzchni. Dużą uwagę przywiązuję do rozmieszania farby, natomiast rozcieńczanie stosuję tylko w ostateczności Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 10 Lutego 2007 Share Napisano 10 Lutego 2007 spoko modelik zwłaszcza ta druga fotka silnika poprostu boski !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 10 Lutego 2007 Share Napisano 10 Lutego 2007 SUPER !!! fota nr. 1 i 2 zwala z nóg , kolega jest fotografem i powiedział że masz ogromny talent, zacytuję "jakieś pół roku nauki fotografiki i on będziesz mistrzem " on też był w niebo wzięty, powiedział że trafiłeś na jeden z najbardziej rozjaśniających odcieni światła zwykłego, on się na tym zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 10 Lutego 2007 Share Napisano 10 Lutego 2007 Bez komentarze... Marcin jesteś gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 11 Lutego 2007 Share Napisano 11 Lutego 2007 spoko mack !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 12 Lutego 2007 Autor Share Napisano 12 Lutego 2007 Bardzo dziękuję za tak miłe komentarze Serek, powiedz znajomemu, że nie jestem żadnym fachowcem jeśli chodzi o robienie zdjęć. Światło pada z lewej strony przez okno balkonowe ale rozpraszam je białymi kartkami papieru, także efekt jest taki jak widać A ta fotka co jest teraz na stronie głównej to owszem, jest podrasowana w photo-paincie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 17 Lutego 2007 Autor Share Napisano 17 Lutego 2007 (edytowane) Silnik praktycznie skończony. Czekam do jutra aż wszystko powysycha, potem jeszcze drobne retusze i zakładam przednią maskę Muszę przyznać, że podoba mi się ta plątanina, ale katastrofalnie mi się zważył Tamiyowski silver chrom. Z tym już nic nie zrobię (troche się cholera pośpieszyłem), ale muszę coś wymyślić Przewody wykonałem w 80% z żylki wędkarskiej (te cieńsze), a grubsze to otulina oryginalnie dodawana do modeli Revella i AMT. Edytowane 23 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Coraz lepiej zaczyna się prezentować. Ładnie ci wyszedł silniczek (chociaż w niektórych miejscach widać ślady pędzla) Mi też te kabelki się podobają (będę musiał tak zrobić w moim Westernstar'ku). Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 18 Lutego 2007 Share Napisano 18 Lutego 2007 I masz u mnie krechę Mój Młodszy, gdy zobaczył stwierdził, że Chciałby budować modele samochodów... A już ma za sobą LiMa... A tak do rzeczy... Nie jestem znawcą samochodowym, ale dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi