adamkijak Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 kurcze tak podgrzewasz atmosferę, że nie mogę się doczekac końca tej relacji Troche jeszcze to potrwa, teraz dopiero zaczynaja sie schody. akim cudem ten pojazd znalazł się na dnie morza? Czy GI'e spuściłi go jakimś marionetkom? Lezy na dnie gdzies w Jordani, prawdopodonie jako atrakcja turystyczna. Jest wybebeszony z wnetrznosci wiec znalazl sie tam celowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 W tym temacie takze maly postep: takze odlew probny zywicy, po dosc szybkim wyjeciu z formy(byla jeszcze dosc gumowa, ale juz stala) szybko wyschlo i w ogole nie smierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Może troszke zielonego/niebieskiego dodasz do żywicy? Dość fajnie to wyszło, tylko czy będzie dość dobrze widoczny ten czołg, czy taki niewyraźny obraz wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 Może troszke zielonego/niebieskiego dodasz do żywicy? Dość fajnie to wyszło, tylko czy będzie dość dobrze widoczny ten czołg, czy taki niewyraźny obraz wyjdzie? Dodam transparentny turkusowy, dosłownie odrobinę. Wydaje mi się ze będzie potrzebne szlifowanie i sido na koniec, ale na pewno trochę mętne będzie, w końcu to ma być imitacja wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 O żeż.... jak dla mię, pomysł rewelacja. Wykonanie wraku - tyż, fantazja. Trzymam kciuki za udany koniec zmagań z żywicznym żywiołem I takie pytanko - jeżeli żywica będzie z barwnikiem, chyba dość mocno zdusi kolory? Czy w takim razie nie myślisz o lekkim rozjaśnieniu pojazdu, ewentualnie dodaniu mu nieco koloru? Takie pytanie dyletanta, ale kwestia jak będzie wyglądała ta puszka w niebieskościach mocno mnie zaciekawiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Mam nadzieje że się uda - walcz walcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 adamkijak szukam i nie mogęz naleźć. Jakiej żywicy uzywasz? Jaka to firma i gdzie kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 26 Maja 2009 Autor Share Napisano 26 Maja 2009 adamkijak szukam i nie mogęz naleźć. Jakiej żywicy uzywasz? Jaka to firma i gdzie kupiłeś? Kupilem w wielkiej brytanii, w Polsce szukalem i nic. http://www.ecfibreglasssupplies.co.uk/store/25kg-water-clear-casting-resin-inclusive-catalyst-p-317.html Zdaje sie bedzie to zywica poliestrowa, latwiej dostepna w sklepach i tansza niz epoksydowa. Szukalem w 3 wiodacych marketach budowlanych i tylko poliestrowa byla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Jak tam prace idą ?? Jestem bardzo ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 Jak tam prace idą ?? Jestem bardzo ciekaw Szukam weny na zrobienie gupikow w 1:35. Pogoda tez ostatnio nie dopisuje, a musze zalac zywica na dworze ze wzgledu na opary i zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 Niestety projekt nie zostanie doprowadzony do konca. Dzisiaj zabralem sie za wykonczenie i zalanie zywica i tutaj nastapil problem. Po otwarciu nowej nie ruszanej wczesniej puchy i odwroceniu zeby przelac nic nie wylecialo, miala konsystencje zelu lub galarety. Nie zamierzam jak na razie wydawac kolejnej stowy na zywice wiec wkladam zdjecia samego modelu i podstawki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi