Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prawdę mówiąć (pisząc) nie słyszałem i nie widziałem innych niż srebrne. Chociaż po wycofaniu do jednostek szkolnych, szkól itp czemu nie. To ,że nie widziałem nie oznacza że nie było.

Napisano

Ja widziałem podobny rozkład plam, tylko, że fotka była czarno - biała. Chyba w jakimś In-action Squadron, czy czymś takim.

Napisano

Przeglądnąłem kilka monografii Miga-19 i takiego, czy temu podobnego malowania nie stwierdziłem odnośnie do radzieckich samolotów. Ładne i efektowne, ale niestety prawdopodobnie będące wytworem bujnej wyobraźni amerykańskiego modelarza

Napisano

Jeszcze raz przyjrzałem się fotce i chyba nie jest to malowanie, ale "przypadkowy układ cieni") - pierwsza fotka po prawej na stronie 25 wydawnictwa Mikoyan-MIG19-Farmer SqdrSgnl 143

Napisano
Jeszcze raz przyjrzałem się fotce i chyba nie jest to malowanie, ale "przypadkowy układ cieni") - pierwsza fotka po prawej na stronie 25 wydawnictwa Mikoyan-MIG19-Farmer SqdrSgnl 143

Jeśli chodzi Ci o maszynę z numerem 08 to samolot SM-9/3T i na 100% jest w naturalnej barwie blach duralowych ze zróżnicowanym ich odcieniem.

a0f8039c472f165cm.jpg

• 2 months later...
Napisano

Kamuflaż wydaje sie kompletna fikcją (abstra:bip:ąc od tego czy MiGi miały kamo czy nie) ale popatrzcie na użyte kolory. Jakoś nie przypomina mi sie by Ruscy w tamtych czasach używali błekitów i szarości do malowania górnych powierzchni. Był albo naturalny dural, albo kombinacja zielono-brązowa (w róznych wariacjach).

Barwy wydają się zapożyczone raczej z następnych generacji, np. Su-27

• 4 weeks later...
  • 2 years later...
Napisano

Takie kamo mialy Migi 19 w .... Egipcie i CHRL.

Fotka Blekitno-szrego Miga jest w ksiazke wydawnictwa Altair (seria "Bitwy XX wieku"), pt. Wojna Szeciodniowa.