Jacek Kryszak Napisano 31 Października 2006 Share Napisano 31 Października 2006 (edytowane) Czy Rosjanie stosowali takie kamuflaż na Migach-19? http://www.largescaleplanes.com/Photostory/JohnDoerr/mig19/mig19.htm Edytowane 10 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 31 Października 2006 Share Napisano 31 Października 2006 Prawdę mówiąć (pisząc) nie słyszałem i nie widziałem innych niż srebrne. Chociaż po wycofaniu do jednostek szkolnych, szkól itp czemu nie. To ,że nie widziałem nie oznacza że nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 31 Października 2006 Share Napisano 31 Października 2006 Ja widziałem podobny rozkład plam, tylko, że fotka była czarno - biała. Chyba w jakimś In-action Squadron, czy czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 1 Listopada 2006 Autor Share Napisano 1 Listopada 2006 Przeglądnąłem kilka monografii Miga-19 i takiego, czy temu podobnego malowania nie stwierdziłem odnośnie do radzieckich samolotów. Ładne i efektowne, ale niestety prawdopodobnie będące wytworem bujnej wyobraźni amerykańskiego modelarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 Jeszcze raz przyjrzałem się fotce i chyba nie jest to malowanie, ale "przypadkowy układ cieni") - pierwsza fotka po prawej na stronie 25 wydawnictwa Mikoyan-MIG19-Farmer SqdrSgnl 143 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 1 Listopada 2006 Autor Share Napisano 1 Listopada 2006 Jeszcze raz przyjrzałem się fotce i chyba nie jest to malowanie, ale "przypadkowy układ cieni") - pierwsza fotka po prawej na stronie 25 wydawnictwa Mikoyan-MIG19-Farmer SqdrSgnl 143 Jeśli chodzi Ci o maszynę z numerem 08 to samolot SM-9/3T i na 100% jest w naturalnej barwie blach duralowych ze zróżnicowanym ich odcieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaWo Napisano 19 Stycznia 2007 Share Napisano 19 Stycznia 2007 Poniżej link do foto MiG-a 19. Widać niewielkie różnice w odcieniach - może tym się sugerował, może rzeczywiście jest to kamuflarz? http://www.aviation.ru/MiG/19/MiG-19PF.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 19 Stycznia 2007 Share Napisano 19 Stycznia 2007 MaWo - wedlug mnie to rozne odcienie blach sa na Twojej fotce. Kamo MiG-19 ? Ladne byly te czerwone http://video.google.pl/videoplay?docid=4772085773465267227 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Stycznia 2007 Share Napisano 21 Stycznia 2007 Kamuflaż wydaje sie kompletna fikcją (abstra:bip:ąc od tego czy MiGi miały kamo czy nie) ale popatrzcie na użyte kolory. Jakoś nie przypomina mi sie by Ruscy w tamtych czasach używali błekitów i szarości do malowania górnych powierzchni. Był albo naturalny dural, albo kombinacja zielono-brązowa (w róznych wariacjach). Barwy wydają się zapożyczone raczej z następnych generacji, np. Su-27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senny Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 Z tego co wiem to występowały tylko w pełni srebrne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Takie kamo mialy Migi 19 w .... Egipcie i CHRL. Fotka Blekitno-szrego Miga jest w ksiazke wydawnictwa Altair (seria "Bitwy XX wieku"), pt. Wojna Szeciodniowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Na tej focie jest podobne kamo... może wykonawca sugerował się fotami 19nastek państw ,,egzotycznych,, i uznał że tak samo malowano sowieckie. Swoją drogą nasze też chyba nie były malowane.??? http://www.combataircraft.com/aircraft/fmig19_p_02_l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi