kruchy Napisano 9 Lipca 2009 Autor Share Napisano 9 Lipca 2009 masz rację Seb poprostu potraktuję tego Tygrysa jako polgon doświadczalny, myślałem jeszcze żeby zrobić do niego jaką małą podstawkę... Pozdrawiam i dziękuję za cenne rady przy budowie kolejnych modeli z italki (a kilka jeszcze leży w szafie ) będę dokładniej porównywał rzeczywistość z sugestiami Italki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruchy Napisano 14 Września 2009 Autor Share Napisano 14 Września 2009 Wybaczcie, że odgrzewam stary temat i w dodatku zakończony w takich nerwach, przez moją nie uwagę i prostactwo Italeri ale, oto na co natknąłem się w internecie... http://www.martola.com.pl/pl630/produkty8906/Pzkpfw_VI_%27Tiger%27_Ausf._H Kolor wygląda na bardzo podobny do tego, którym ja pomalowałem swojego Tygrysa. Wiem, że to nie jest przekaz historyczny ale... Ostatnim czasem pobrałem trochę publikacji z wydawnictwa "militaria" itp. postaram się poszukać jeszcze jakiegoś przekazu historycznego na temat malowania niemieckich wozów na "amerykańskie" barwy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 ale, oto na co natknąłem się w internecie... http://www.martola.com.pl/pl630/produkty8906/Pzkpfw_VI_%27Tiger%27_Ausf._H Kolor wygląda na bardzo podobny do tego, którym ja pomalowałem swojego Tygrysa. Wiem, że to nie jest przekaz historyczny ale... hej, teoretycznie ta maszyna była zielona.... przynajmniej kilka źródeł tak mówi. Jak było naprawdę to teraz chyba nikt już nie odpowie. Ja pomalowałem toto tak.... bo taki kolor wydał mi się ciekawszy po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 14 Września 2009 Share Napisano 14 Września 2009 R_Mazzi ma rację bo jednoznacznie raczej nie da się stwierdzić jak było naprawdę. Wydaje mi się że takie malowanie ma również prawo bytu i to z dużym prawdopodobieństwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi