skala72 Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 (edytowane) Model radzieckiego czołgu szybkiego BT-7 (*RT) mod. 1935 r. (Быстроходный танк 7) w skali 1/35 z rosyjskiej firmy Zvezda wraz z załogą. Warto zwrócić uwagę na to, że jest to czołg dowódcy np. kompanii, posiada on radiostację, a dowódca czołgu trzyma w ręku chorągiewki (inne czołgi nie posiadały radiostacji). *RT: czołg z radiostacją 71-TK-1/3 Edytowane 27 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Model fajny warto go miec w kolekcji...nie chce byc nachalny ale jak sie sprawy maja z wz.34? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 nie chce byc nachalny ale jak sie sprawy maja z wz.34? Cienko się mają, mało czasu, ale trochę porobiłem przy nim, np. poprawiłem wieżę i układ jezdny. Co do BT, to owszem, jest fajnym modelem czołgu i warto zwrócić uwagę na to w ilu on wojnach brał udział: wojna domowa w Hiszpanii, wojna z Finlandią, z nami, w Besarabii, brał udział w walkach z Japończykami i Chińczykami. Używany był do 1943 roku, mowa o samym modelu BT-7 1935. Szkoda, że koła nie mają oddzielnie opon, tylko są w jednym kawałku, byłby lepszy efekt, w końcu to czołg kołowo gąsienicowy. Ps. czy widział ktoś z was blachy do niego, na chwilę obecną są same lufy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 ...a jaka jest sklejalność tej BT-siódemki ? Dużo szpachlówki tam pójdzie ? Pytam, gdyż to chyba jedyna "BeTka" w 1/35... a szkoda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 ...a jaka jest sklejalność tej BT-siódemki ? Dużo szpachlówki tam pójdzie ? Pytam, gdyż to chyba jedyna "BeTka" w 1/35... a szkoda ! Ja nie wiem, też zadałem to pytanie. Czy to jedyny model BT w skali 1/35, to chyba tak, nie znalazłem innej, np. BT-5, same 1/72, głównie z UM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 nie znalazłem innej, np. BT-5 BT-5 także jest w 1/35 i także od Zvezdy... Z dostępnością gorzej. Pamiętam, że swego czasu zarobiłem na nim całkiem sporo sprzedając na allegro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 ...a jaka jest sklejalność tej BT-siódemki ? Dużo szpachlówki tam pójdzie ? Pytam, gdyż to chyba jedyna "BeTka" w 1/35... a szkoda ! Ja nie wiem, też zadałem to pytanie. Czy to jedyny model BT w skali 1/35, to chyba tak, nie znalazłem innej, np. BT-5, same 1/72, głównie z UM. Chyba wszystkie odmiany BT-7 wydał Eastern Express teraz są pakowane przez Ark Models, BT-2 robił Maquette a model BT-5 Zvezda który można znaleźć w pudełkach Italeri. Oczywiście skala 1/35. Blaszki do tych modeli produkował Eduard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Mi BT-7 trochę ciężko się kleiło, ale może to przez brak doświadczenia ;-) Trochę w każdym razie popracować nad nim trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Maja 2009 Autor Share Napisano 30 Maja 2009 A czy ktoś może mi powiedzieć co to są te łączniki do gąsienic: http://www.allegro.pl/item625799323_aber_35a05_laczniki_do_gasienic_dla_bt_5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Te łączniki umożliwiają wykonanie ruchomych gąsienic do BT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Maja 2009 Autor Share Napisano 31 Maja 2009 Te łączniki umożliwiają wykonanie ruchomych gąsienic do BT. No to już mi się podobają, chyba się na nie sqszę, ponieważ będzie można zrobić również wersję kołową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi