knightrider Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Witam mam zamiar zrobic diorame bunkra w konewce. oprucz bunkra będzie oraz transporter będzie miał takie camo model BMW R75 juz skleiłem a oto foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 (edytowane) Jak na razie to fotki!!!! Temat ciekawy. Ja bym się takiego projektu nie powziął, bo straszne duże to. Czekam dalej co wycudujesz. Edytowane 27 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 bunkra całego robić nie będe bo w realu ma 380m tylko wiazd zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 28 Maja 2009 Autor Share Napisano 28 Maja 2009 chciwłbym jeszcze powiedzieć dlaczego podiołem się tego projektu ja mieszkam w inowłodzu przez który przebiegała linia pilicy czyli niemiecka linia bunkrów i umocnień a bunkier jest 7km od inowłodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 knightrider używaj kropek i przecinków a będzie wszystko dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 knightrider używaj kropek i przecinków a będzie wszystko dobrze Przed "a" powinien być przecinek. :P Zawsze widzisz największy problem tam gdzie go nie ma. knightrider Popraw zdjęcia bo wyszły nie ostre i za ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 28 Maja 2009 Autor Share Napisano 28 Maja 2009 zdięcia nie wyszły bo mam słaby aparat, gdy robie z większej odległości wszystko jest ok, ale jak z bliszka to wsystko rozmazane a jak robiłem zdięcia motorka z daleka to tez nic niebyło widać, bo model ma niecałe 3 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Boozy "chciwłbym jeszcze powiedzieć dlaczego podiołem się tego projektu ja mieszkam w inowłodzu przez który przebiegała linia pilicy czyli niemiecka linia bunkrów i umocnień a bunkier jest 7km od inowłodza" to dla mnie nie odpowiednia wypowiedź bo charakteryzuje się brakiem poszanowania mojego ojczystego języka a więc i mnie Przed "a" nie stawiamy przecinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Przed "a" nie stawiamy przecinka Polecam: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przecinek Poza tym od tego są moderatorzy. Przepraszam za wypowiedź nie związaną z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Dobra wygrałeś :P A Moderatorów jest kilku a nas 4000, siłą rzeczy nie mogą zapanować nad wszystkim a mnie szczególnie drażni gdy ktoś robi z forum czat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blezor Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Co do fotek, widzisz ze kratka na papierze ze motocyklem jest wyrazna, czyli odejdz z aparatem jakies 5 cm i motorek bedzie pieknie widoczny. Nie masz zooma w aparaciku? I jeszcze jedno, albo rob fotki z lampa, albo podswietlaj fotografowany przedmiot czyli motorek z przodu, czyli zawsze z tej strony z ktorej masz aparat. Foto zrobiles bez podswietlenia, aparat zauwazyl fotografowany przedmiot, i nastawil swiato, czyli migawke czy przyslone, ale jak? Ano tak ze widzial w wiekszosci kadru jasna biala kartke, wiec wedlug jej jasnosci przyciemnil foto. Efekt taki ze ciemny motorek wyszedl za ciemny i niewyrazny. Prosty sposob na kazdy aparat, podswietlaj zawsze ze strony fotografowanej. Mozesz jakas lampke skierowac na motorek, albo zwykla latarka poswiec, tez bedzie o niebo lepiej, bo jak narazie to cienko widze. A wracajac do tematu, dobry pomysl i niezle sie zapowiada. Bede sledzil watek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 28 Maja 2009 Autor Share Napisano 28 Maja 2009 dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Witam dzisiaj zrobiłem lepsze foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Wiesz co, ale byś ogradował te figurki po bokach, wygląda to całkiem koshmarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 30 Maja 2009 Autor Share Napisano 30 Maja 2009 to moje pierwsze figurki a w realu wyglądająlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 Mam takie pytanie jak pomalowac papier, aby wyglądał jak drewno, bo będe robił z papieru budkę strażniczą i szlaban. A i jagby był ktoś, który dałby mi jakieś plany lub zdięcia takich budek byłbym bardzao wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deptak Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 A ja mam pytanie. Gdzie lezy Inowlodz, i jak masz zamiar umiescic swoja diorame w konewce ? I jak duza bedzie ta konewka - 10litrow czy 4.5 litra. Mozesz zapodac jakies fotki tej konewki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 Konewka to miejscowość w, której jest bunkier http://www.bunkierkonewka.eu/dojazd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Mam takie pytanie jak pomalowac papier, aby wyglądał jak drewno, bo będe robił z papieru budkę strażniczą i szlaban Lepsza będzie balsa, bo papier, nieważne jak pomalowany, nigdy drewna przypominał nie będzie. Ewentualnie polisteryn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Wykładziny, okleiny imitujące rożne rodzaje drewna? Tylko nie jestem pewien, czy będą "trzymały skalę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 4 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2009 Dzisiaj zaczołem sklejać hanomaga, skleiłem troche wanny i podwozia. Jeszcze jedna ważna żecz to szare w wannie to farba, której sprawdzałem krycie. Mała przymiarka. I przymiarka figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 mam takie pytanie czy moze ktoś dać zdięcia wnętrza 250-ek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 a i jeszcze jedno czy na 250-ce można zamątować takż plandeke bo na 251 były montowane np: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Nie znam się na esdekaefzetach, więc na Twoje pytania nie odpowiem, ale przyjmij naprawdę życzliwą radę, bo pomysł na dioramę masz fajny, a jak sam widzisz - zainteresowanie takie sobie. Zwracaj uwagę na pisownię, a będziesz traktowany na pewno poważniej. Zdania zaczynaj od wielkiej litery, stawiaj pytajnik na końcu pytania, nie gub liter i przecinków, nie rób błędów. Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 Witam ostatnio wziołem się za PAK 40, skleiłem armate i podwozie, zostały jeszcze te tylne nogi, któryczh nazw niepamiętam. Armata jest w stanie surowym i będeme musiał ją duzo szlifowac. Jeszcze niewiem czy armate uzyje na doiramie, ale skleić zawsze można. A oto to co AIRFIX wymodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi