wielkamucha Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Kurza stopa! Super! Czyli opcja nr 1 Teraz pokaż jeszcze torpedy w akcji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maqui Napisano 18 Września 2009 Share Napisano 18 Września 2009 Kurcze czemu robota stanęła? wiem że stocznie updały ale Twoja chyba nie co???? Musisz pokazać jak działają torpedy;)))))) MUSISZ:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Dziś przyszły wycinane laserowo kalkomanie z Firmy Drafmodel robione na zamówienie do mojego Schnellboota na dniach relacja ruszy dalej Juz sie coś dzieje ale za mało by pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 No, nareszcie Ale, że sam na długo znikam, to nie będę się zbytnio czepiał Wiem, że to nieładnie , ale najlepsze są te wycinane laserowo wrony Oj, tak Jak tam reszta? Mam nadzieję, że wszędobylska Komisja Budowlana nie uznała S-Boota za drugą samowolę budowlaną i nie przystąpiła do rozbioru rzeczonej? Normalnie, rozerwałbym chyba mojego futrzaka na strzępy za taką akcję (no, ale mój łobuz po skoku z półki - wycierał kurze i przy okazji próbował nauczyć latać Beaufightera - to wie, że źle robi i się chowa, aż sprawa przyschnie). Skołuj sobie nowe pływadło na poprawę humoru - np. typ VII i zrób go zdalnie zanurzalnego bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2009 Skołuj sobie nowe pływadło na poprawę humoru - np. typ VII i zrób go zdalnie zanurzalnegoŚwietna propozycja na poprawę humoru naszego kolegi Nota bene sam zastanawiam się nad tą siódemką w skali 1:72 - i mam dylemat czy chwytać ją czy też jakiegoś IJN-a w skali 1:350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 Jako że prace stoczniowe wymagają większego sprzętu w mojej stoczni pojawił sie dźwig Model tego dźwigu opracował i przeskalował oczywiście do skali 1:35 Rafał z Drafmodel Dźwig jest obecnie wykonany w około 50-60% z kartonu impregnowanego CA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 12 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2009 Prace nad dźwigiem trwają jednocześnie z naprawą elco Pare elementów zostało wykonanych z poliestyrenu a ramie dźwigu jest ruchome kilka fotek strzelonych tak na szybkiego po niewielkim przygotowaniu C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 BEZ KOMENTARZA http://www.youtube.com/user/balrog250#p/a/u/0/k3OFwaPbTS4 http://www.youtube.com/user/balrog250#p/a/u/1/tSaiIEe3kvE C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 N I E S A M O W I T E i czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 a oto mechanizm od srodka Mechanizm tani prosty lekki ale palce bolą przy montażu Nierdzewna sprężyna zdjęta z amortyzatorów aut RC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2010 Fajnie to wszystko się prezentuje Gratulacje za świetną robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 YYYyyyy..... - WOW!!!! Jak sprawa z napędem torped? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Wrażenia odnośnie mechanizmu odpalania torped opisałem już na privie, teraz pytanie zadane przez kolegę Jak sprawa z napędem torped? Może jakieś gumki modelarskie w środku (nie ma problemu z ewentualnym uszczelnianiem dławic wału napędowego)? Będziesz w ogóle brał się za to? Pozdrawiam, wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Witam ciekawskich Kolegów !! Torpedy będą występowały w dwóch rodzajach Zwykłe toczone z drewna ( tylko kształt ) I wypasione dla szpanu z napędem i śrubami przeciwbieżnymi Znalazłem juz zębatki i silniki Bede musiał też zbudować poławiacz torped bo jedna taka bedzie kosztowało około 25-30 zł ( sam silnik z baterią i przekładnie ) nie licząc materiałów potrzebnych do budowy bo torpedy bedą robione od podstaw i odbiegac będą troszke od orginału !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 wypasione dla szpanu z napędem i śrubami przeciwbieżnymi Znalazłem juz zębatki i silniki Kurza twarz... Choroba, już się zaśliniłem, choć to tylko zapowiedzi. No, to kolego, czekamy bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 19 Stycznia 2010 BALROG - co ty wyprawiasz z tym modelem Od samego słuchania głowa puchnie a co dopiero od oglądania postępów mam cichą nadzieję, że zaprosisz nas WSZYSTKICH na uroczystość wciągania bandery i pierwszego rejsu bojowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Mam pytania odnośnie zasilania silników: Używasz baterii LiPo 7,2 V ? Miałeś może jakieś przykre niespodzianki związane z ich ładowaniem, użytkowaniem? Jak się sprawują podczas mrozu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Kurza twarz... Choroba, już się zaśliniłem, choć to tylko zapowiedzi. No, to kolego, czekamy bzzz-bzzz BALROG - co ty wyprawiasz z tym modelem Od samego słuchania głowa puchnie a co dopiero od oglądania postępów mam cichą nadzieję, że zaprosisz nas WSZYSTKICH na uroczystość wciągania bandery i pierwszego rejsu bojowego Dzięki Koledzy Wcale nie jest tak ciekawie !! najbardziej boje sie brudzenia a chciałbym w tym doścignąć kolege Tornado chyba pojade do niego na nauki Jeśli sie ładuje je odpowiednim sprzętem to niema problemów A zachowują sie lepiej niż Nimchy są bardziej wydajne i maja napięcie 7,4V Ale nie mam bladego pojecia jak zachowują się podczas mrozów Lodołamacza jeszcze nie budowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Nie bede was za wiele zanudzał ale coś tam zmajstrowałem A mianowicie sterowanie działkiem pokładowym umieszczonym na dziobie Pozostałe czyli dwa rufowe tez bedą sie obracały podłaczone pod jeden kanał !! Wszystkie działka bedą sie wychylały na tą samą burtę czyli jeśli dziobowe obróci sie w lewo rufowe obrócą sie w prawo !! A teraz film i zdjęcia mechanizmu C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 23 Stycznia 2010 Wprost niesamowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Witam Dziś wykonałem mechanizm obrotu armaty na śródokręciu Wykonałem też nowy fundament Flaka na rufie bo zacząłem stary rozwiercać bo nie był przewidziany do obrotu i wiertło tak zaciągneło że wyrwało i przekręciło niestety nie nadawał sie do dalszego funkcjonowania nowy zato wyszedł ładniej ta chropowatość na zdjęciach gołym okiem jest ledwowidczna !! Teraz zostaje wykonanie mechanizmu obracającego flaka na rufie i wymyślenie jak zrobić by bomby głębinowe spadały parami z rampy na rufie C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Witam Zostały skończone następujące elementy Pokrywy wyrzutni torped zostały wyposażone w spowalniacz serw i wyregulowane otwierają się przełącznikiem ( kanał 5 )ale powoli i płynnie (nie będę się musiał w czasie pływania bawić pokrętłem ) Skończyłem i wyregulowałem cała artylerie na okręcie została podpięta pod pokrętło na aparaturze ( kanał 6 ) A teraz filmik mam nadzieje że się wam spodoba !!! Obecnie pracuje nad oświetleniem pozycyjnym i ciągle projektuje i rozmyślam jak wykonać by bomby głębinowe spadały parami po jednej z każdej rampy C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Lutego 2010 Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2010 No widzę, ze do finiszu już niedaleko Czekam na testy na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi