BALROG Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Wracamy do budowy Nareszcie skończyłem miny, które znajda się na rufie S-38 troszkę na nich pyłu ze szlifowania kolejnych elementów modelu, ale zauważyłem go dopiero na zdjęciach i już są czyściutkie Teraz pracuję nad wykończeniem sterówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Kurde jak żywe tzn. prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Superaśnie te miny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Brzydkie, na jednej widać odciska palca od CA... Popelina panie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 24 Lutego 2012 Autor Share Napisano 24 Lutego 2012 Brzydkie, na jednej widać odciska palca od CA... Popelina panie ! Sam jesteś popelina tu masz fotki bez pyłu opendzelkowane przed chwilą A jak jeszcze będziesz zrzędził to kupię prusakolep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Dobry efekt daje również miotacz ognia z dezodorantu i zapalniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Na minową popelinę? Nawet leń nie zrobił washa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 BOMBOWE zdjecia ale nie przesadzaj,że tyle czasu potrzebowałeś na trzy czarne, małe,okrągłe,kolczaste MINKI Nie ma co słodzić jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Dziś kolej na sterówkę i maszt. W sterówce pojawiły się szyby, wirująca wycieraczka, ramki okien i drzwi suwane. Maszt został polutowany na gotowo, wyposażony we wszystkie duperele oraz światło pozycyjne. Ze światłem pozycyjnym miałem spory zgryz bo chciałem zrobić świecące jeden biegun zasilania jest puszczony zgodnie z założeniem przez maszt, z drugim było ciekawiej. Nie chciałem dać zbyt grubego kabla bo szkaradnie by to wyglądało i nie dałoby mi to spokoju, przylutowałem wiec żaróweczkę do masztu zabezpieczyłem wszystko i prysnąłem podkładem. Tak maszt jak i kabelek biegnący po nim do zasilania żaróweczki, następnie za pomocą kleju CA przykleiłem drucik do masztu i sprawdziłem czy niema zwarcia całość jeszcze raz pokryłem cienka warstwą podkładu a potem położyłem kolor bazowy Tym sposobem mam oświetlenie na maszcie a kabelek na maszcie ma tylko 0,2mm co mnie bardzo satysfakcjonuje, bo tak powinno być Na maszcie brakuje tylko dzwonu okrętowego który zawiśnie na tym śmiesznym haczyku, a zgodnie z moim zwyczajem nastąpi to w tym samym czasie co zawieszenie bandery Teraz biorę się za składanie wiatrochronów i wyposażanie celownika torpedowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 bajer, czekam na pokaz nocny !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Żaróweczka i reflektor z RB-Model, jeśli mnie oczy nie mylą? Bardzo ładnie bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Żaróweczka i reflektor z RB-Model, jeśli mnie oczy nie mylą? Bardzo ładnie bzzz-bzzz Oj mylą cie jedynie klosz i jego obudowa są z RB-Model Żaróweczka z Niemiec, a podstawowe elementy masztu wytoczył mi Piotr z firmy MASTER-MODEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Mała rzecz a cieszy Nadbudówka doczekała się wiatrochronu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 szparę widzę, zaszpachlować, RRRRRAUS !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 Nie mogę zaszpachlować bo szyby nie są na stałe zarówno przednia część jak i boczne można było złożyć, na przykład do ataku torpedowego składało się szybą na przeciw celownika torpedowego Szyba składała się wtedy do przodu a boczne można położyć na ścianę nadbudówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 No, niech Ci będzie, dobre wytłumaczenie Coś w tym jest. No mój projekt ruszy niedługo nieuchronnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 (edytowane) No, niech Ci będzie, dobre wytłumaczenie Coś w tym jest. No mój projekt ruszy niedługo nieuchronnie! No masa luda czeka na MAS,a no i ta piękna skala i jeszcze RC Edytowane 25 Lutego 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Che cazzo morbido !! No to się wydało...Masz w nos ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 No proszę, jeden cudeńka zapodaje, drugi zapowiada... Jest i będzie co oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 Mostek został ukończony Jedyne co w nim jeszcze zrobię to powieszę dzwon okrętowy Załoga będzie w tej konfiguracji (kapitan będzie miał zmienioną prawą rękę i przystawioną lornetkę do oczu) i po pomalowaniu wróci na te miejsca, oczywiście będzie jeszcze załoga na całej sznelłajbie Mam nadzieje że się wam to spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Nawet bardzo . Co do reflektorka - to właśnie po tej przesłonie z żaluzjami skojarzyłem go z RB-Model. Czy Piotr robi także inne "niestandardowe" zamówienia? bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Załoga już wygląda super ale pozycja celowniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Może zrobisz jednego jak pawiuje za burtę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Wczoraj okazało się że źle zaplanowałem rozmieszczenie mechanizmów dziobowej armaty i obrotu szperacza Oba mechanizmy nachodziły na siebie i praca jednego wykluczała możliwość działania drugiego. Już myślałem że będę musiał rwać pokład by dostać się do dziobowej armaty, co by było koszmarem bo trzeba by znów kadłub malować i szpachlować Całe szczęście udało mi sie wyciąć i przesunąć mechanizm bez tej opcji ( dobrze że nie mam wielkiej graby bo bym jej tam nie zmieścił ) Posiedziałem do drugiej ale dziś wszystko działa i pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Lutego 2012 Super Moderator Share Napisano 29 Lutego 2012 Co tu dodac - SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi