Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Więc będę pierwszy Oto narodziny mojej Merkavki

p5060001.png

p5060003.png

p5070003.png

p5070004.png

p5070009.png

I tu zmodernizowany T-72

p5070010.png

Pozdrawiam

Edytowane przez Gość
Napisano

Kradziej pomysłów!

Do rzeczy: masz już jakiś pomysł na powierzchnię antypoślizgową, czy sobie ją darujesz?

Napisano
Kradziej pomysłów!

Ja ją miałem wcześniej od Ciebie Pomysłów w tej chwili nie mam, ale skorzystam z któregoś z armoramy...

Napisano
Ja ją miałem wcześniej od Ciebie

przecież wiem, to był dżołk

Pomysłów w tej chwili nie mam, ale skorzystam z któregoś z armoramy

może to co ja wymodziłem, wzorowane na Armoramie:

sprej antypoślizgowy, dostępny w Castoramie za 56zł, jeszcze nie testowałem ale zaraz go zakupię:

farba.jpg

Napisano

Heh tyle że właściwy kolor Merkavki nie za bardzo pasuje pod Barwy Forum!!!

Oczywiście uwaga z żartem,

Napisano
sprej antypoślizgowy

też ten pomysł widziałem (na Merkavie IV ) ale ja chyba spróbuje czegoś "sypanego" na lakier/klej...

Czekam na warsztat

Pozdrawiam

Napisano
Jedna mała prośba od posiadacza wolniejszego netu (myślę, że nie jedynego). Wklejaj zdjęcia o szerokości 800 lub 1024, to co jest teraz ładuje się straaaasznie długo.

Ok, będe pamietał.

• 2 weeks later...
Napisano

Pojawiła się specjalnie do Merkavy posypka na Allegro, wygląda lepiej niż ta w spreyu, ale bardziej upierdliwa do nałożenia.

Pzdr

Napisano

Ja już wczoraj w nocy szalałem z tą fakturą... Potem dam zdjęcia.

Edit:

Tak to wygląda... Położe na to jeszzce jakiś podkład, żeby sie temu lepiej przyjżeć, i najwyżej się potem poprawi.

p5120001o.jpg

p5120002.jpg

p5120005.jpg

Napisano
Ma ktoś może jakieś fotki uszkodzonych Merkav Mk.4?

Mówisz, i masz

78968662or2.jpg

71543661.jpg

merkava41mwj2.jpg

Napisano

rozmiar ziaren struktury wporzo ale nie za gesto nackane,co na to eksperci?

Napisano
nie za gesto nackane,co na to eksperci?

A bo ja wiem? Wg, mnie ten model ma najbardziej gęstą/regularną powłoke ze wszystkich rydwanów, i mój przy oryginale to jest 'troche' wyobijany. Zresztą, jak wróce już po sesji, to sobie go jeszcze pooglądam z bliska i sie zobaczy co dalej.

Pozdrawiam, dzięki za wszelkie uwagi

• 2 weeks later...
Napisano

No to mały progres z pracą nad wieżą. Żałuje tylko, że przykleiłem ten panel, zamiast którego mogłem dać drugi właz, no ale trudno...

p5310017.jpg

p5310018.jpg

Napisano

Tak to Galil. Widziałem zdjęcia czołgistów z tym karabinem jak i z M4 (?)... Mam oba, tak że nie będzie problemów z ewentualną wymianą.

Napisano

Biorę na logikę bo skoro powoli wycofują M4 to czy nadal byłby ten karabin oparty na kałachu w służbie ? Może u pancerniaków ? Nie wiem, niech Barthass tu się wypowie bo on jest specem od kwestii uzbrojenia kraju narodu wybranego.

Napisano

Tak, ja z tymi karabinami spotkałem się, przy zdjęciach pancerniaków, bo tylko oni mnie w tej chwili interesują :P

A tu foty rydwanu i 2 członków załogi:

p6010020.jpg

p6010021.jpg

p6010024.jpg

p6010026.jpgp6010028.jpg

p6010027.jpgp6010029.jpg