Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

EDIT: w tym temacie zadajemy pytania gdy poszukujemy informacji, zdjęć i planów statków i okrętów

witam, tak się jakoś złożyło, że Dragon w pudełku w (pseudo)Alfą dorzucił jako gratis USS Dallas

jakość podobna do Alfy, rzuciłbym jednak z chęcią profilaktycznie okiem na jakiś planik/schemat modelarski tego typu okrętu (t. Los Angeles), może któryś z kolegów poratuje? z instrukcji wynika, że były serie produkcyjne różniące się szczegółami, co prawda rozczulać się nie mam zamiaru nad nim za bardzo (alfa mnie wystarczająco uszczęśliwia ) ale jako że to wczesny Dragon wolałbym sprawdzić czy czegoś poważnie nie sknocili...

pozdrawiam, Jędrek

Edytowane przez Gość
  • 1 month later...
  • Odpowiedzi 309
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak w temacie (chodzi mi o rosyjski krążownik z 1900 roku).

Z góry dziękuję.

Napisano (edytowane)

Witam. Bardzo mi są potrzebne plany i kilka fotografii tego co jest w tytule. Chodzi mi dokładnie o schemat owrężenia. Jeżeli ktoś może to niech mi poda dokładną historię tego okrętu. Będe bardzo wdzięczny.

Edytowane przez Gość
Napisano

Tak szczerze mówiąc to mam sklejony ten model ale brakuje mi planów tego okrętu by móc zrobić relingii.

dscn3875wo5.th.jpg tu jest fotka tego modelu.

chodzi mi dokładnie o schemat owrężenia

• 4 weeks later...
Napisano

Witajcie. Mam taką proźbę o dokumentacje Kutra Torpedowego Typu Szerszeń. Chodzi mi o plan rzutu bocznego i górnego, Fotografie tego kutra, oryginalną nazwę.

• 4 weeks later...
Napisano

Primo: robie wlasnie U-570 firmy mirage i szukam jakichs zdjec U-Boot-ów typu VII C.

Sekundo: Czy sa do tego modelu jakieś kalki w sklai 1:400? Tamte z zestawu się pogubiły

Napisano

zdjęcia znajdziesz np. w ten sposób KLIK

o kalkach nic mi nie wiadomo, przynajmiej na polskim rynku ciężko będzie coś znaleźć, zostaje Tobie dorobienie/domalowanie we własnym zakresie lub napisanie do producenta z zapytaniem o możliwość dokupienia, możliwe też że ktoś ma do odstąpienia takie kalki lub ich część

pozdrawiam, Jędrek

Napisano (edytowane)

Czy Niemiecki lotniskowiec Graf Zeppein miał drewniany pokład startowy?.

Edytowane przez Gość
  • 1 month later...
Napisano

Poszukję spisu (Nazwa, numer) Lotniskowców klasy Essex (ale tych współczesnych !). Może ktoś mi pomóc !?

PS. Jak macie coś więcej na ten temat będę wdzięczny

Napisano

Nie ma współczesnych Essex'ów!

Pozdrawiam,

Maciej

Napisano
Te powojenne to tak naprawdę "wojenne", które użytkowano i po wojnie.
Ojej, czepiasz sie... Przeciez o tym mowie, nie?