gizmo1986 Napisano 4 Listopada 2006 Share Napisano 4 Listopada 2006 Witam, żeby niebyło że w tym wojsku się obijam postanowiłem zakupić więc model italeri, w skali 1/48, narazie chce skompletowac dośc znaczną dokumentacje, wiec bede wdzieczny za linki do stron o tym samolocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek_Zgórecki Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Witaj, 1. KLIK 2. KLIK 3. KLIK 4. KLIK Poniżej parę sznurków do Herkulesa, może to nie dużo, ale zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 5 Listopada 2006 Autor Share Napisano 5 Listopada 2006 More, more! potrzebował bym fotki wnek podwozia i wnetrze dokładne czesci transportowej, bo te w modelu jest raczej ubogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Nie wiele tego jest, ale może przyda Ci się http://www.soldf.com/tp84.html http://www.theaviationzone.com/factsheets/c130.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 3 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2007 A więc ruszam z relacją, sklejone skrzydła i gondole silnikowe, fotki wrzuce jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Prace są już zaawansowane, własnie zaczynam powoli robic preshading(tak to sie chyba nazywa ) przepraszam za fotki ale robione przy słąbym swietle, jutro zrobie lepsze Narazie tyle, model bedzie w wersji z zamknietymi wszystkimi lukami, i schowanym podwoziem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Dlaczego ze schowanym podwoziem Coś mi się wydaje że idziesz na łatwizne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 A więc ruszam z relacją, sklejone skrzydła i gondole silnikowe, fotki wrzuce jutro Ja tu widze wiecej i to w dwa dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 model bedzie w wersji z zamknietymi wszystkimi lukami, i schowanym podwoziem.Pozdrawiam Ładnych pare lat temu popełniłem ten model i muszę Ci pwiedzieć, że z wysuniętym podwoziem i otwartmi wrotami o wiele lepiej prezentuje się Życzę powodzonka w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Dlaczego ze schowanym podwoziem Eee, no co Wy... Pewnie Gizmo pozamykal "dziury" do malowania "oryginalnymi zatyczkami". Tez tak robie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2007 Dlaczego ze schowanym podwoziem Eee, no co Wy... Pewnie Gizmo pozamykal "dziury" do malowania "oryginalnymi zatyczkami". Tez tak robie. jak pozamykał? Bo niekumam coś, bedzie bez podwozia, bedzie chyba wisial w powietrzu pod sufitem Bo niemam go w sumie gdzie postawic nawet okna sa wklejone, do malowania bedą zamaskowane, niewiem jeszcze czym, ale chyba plastelina, a przednie oszklenie kabiny tasmą, bede kombinował no przyznam się że poszłem na łatwizne, bo wnetrza nierobiłem i tak było lipne, ale mam nauczke,już nigdy takiego duuuuzego modelu samolotu niekupie(wiem, wmawiam sobie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Kwietnia 2007 Share Napisano 6 Kwietnia 2007 Noooo, szkoda wielka, że do środeczka nie zajrzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2007 Witam, przepraszam że fotek niewstawiłem nowych , ale wczoraj troche i poszlem spac Ortografia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POPEK Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Witam Jestem nowym użytkownikiem. tez kupiłem sobie identyczny model, czy mógłbym prosić Cie gizmo1986 o podanie mi jakich kolorów farb używałeś ? i jakiej firmy ? najlepiej jaky to były farby Humbrol ale jak inne to podaj numerki a znajde odpowiedniki z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek65 Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Witam wszystkich To jest mój pierwszy post na tym forum, ale do rzeczy. Klika lat temu (~7-8) skleiłem ten model. Z tego co pamiętam to skleja sie go dość przyjemnie, ale jak to już tu zauważono jego wnętrze jest ubogie. Ja w swoim modelu uzupełniłem wnętrze tylko o główne elementy wyposarzenia ładowni, wykonałem klapy i kilka innych drobiazgów. Model nieco się już zakurzył Przejżyj poniższ linki http://svsm.org/gallery/C-130J http://aircraftwalkaround.hobbyvista.com/hercules/hercules.htm Sprawdź też w dziale WALKAROUND/Propeller walkarounds na stronie http://www.aircraftresourcecenter.com/ W planach ma powrót do tego modelu, ale w 48. Z uwagą będę Ci kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Jeżeli ten samolot jest w skali 1/48 to jakie jest on wielkości PS.: Czy ten samolot nie brał udziału w filmie "Aviator" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Jeżeli ten samolot jest w skali 1/48 to jakie jest on wielkości 40,4 m / 48 ~ 84 cm (rozpiętość skrzydeł) 29,8 m / 48 ~ 62 cm (długość) PS.: Czy ten samolot nie brał udziału w filmie "Aviator" To zupełnie inna epoka. Hercules to współczesny transportowiec Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Też się nad tym zastanawiałem , lecz na końcu filmu wyraźnie jest Herculec , ale może inna wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Też się nad tym zastanawiałem , lecz na końcu filmu wyraźnie jest Herculec , ale może inna wersja Bo Howard Hughes zbudował także Herculesa. http://pl.wikipedia.org/wiki/Hughes_H-4_Hercules Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek65 Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Też się nad tym zastanawiałem , lecz na końcu filmu wyraźnie jest Herculec , ale może inna wersja Bo Howard Hughes zbudował także Herculesa. http://pl.wikipedia.org/wiki/Hughes_H-4_Hercules Znany bardziej pod nazwą "Świerkowa Gęś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Znany bardziej pod nazwą "Świerkowa Gęś" W dalszym ciagu jest to najwiekszy pod wzgledem wymiarow samolot na swiecie (rozpietosc skrzydel 97,5m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rasheed Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 :no przyznam się że poszłem na łatwizne, bo wnetrza nierobiłem Embarassed Embarassed Embarassed i tak było lipne, ale mam nauczke,już nigdy takiego duuuuzego modelu samolotu niekupie(wiem, wmawiam sobie Very Happy ) A dlaczego nie, są modele dużych samolotów wykonane z duża dbałością o wnątrze: http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=1777 A tutaj KLIK można pobrać instrukcję i widać w niej z jaką dbałością o szczegóły wykonany jest model i to w skali 1/72 Przepraszam za lekki offtop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POPEK Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Dzieki wielkie za pomoc ;) Polecam na prawde skale 1:48 bo aż miło sie składa tak duży model ;) będe wstawiał pozniej zdjęcia z tym co do tej pory zdobiłem ;) I jeszcze raz dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POPEK Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 P.S. rasheed mogłbyć podać mi z jakich farb korzystałeś (chodzi o firme i numery) ? ja używam Humbroli. Jak nie używałeś tych farb to ani nie pisz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi