93mati Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Witam I ja się przyłączam do projektu A jak! Będzie to jak w temacie izraelski M60 A1 wraz z trałem przeciwminowym KMT-4 z zestawu Academy. Tutaj in-box - viewtopic.php?t=14910&highlight=magach Na razie skleiłem wannę z elementami zawieszenia Pozdrawiam P.S. Powiedzcie mi proszę, czy aerkiem malujecie jak model jest sklejony z kołami, czy to osobno i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Tak na logikę - gdybyś malował z przyklejonymi kołami to by Ci chyba farba nie doszła wszędzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2009 Tak jak przypuszczałem. Pytam się, bo to będzie pierwszy model malowany aerkiem, a i nie chcę go spartolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Kolejny IDF robi :P Good Luck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Co prawda nowoczesny i do tego IZRAELSKI ale chętnie będę śledził wątek. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 Co prawda nowoczesny i do tego IZRAELSKI Bardziej bym się przejmował, gdyby to był kolejny z Panzerwaffe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 Witam Przed przyklejeniem kilku elementów do kadłuba spróbuję jeszcze odwzorować fakturę za pomocą nitro Pojutrze zobaczycie efekty. Na razie tak to wygląda: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 O, widzę, że Magach się buduje Będziesz robił go prosto z pudła, czy poprzerabiasz go troche, co by do oryginału był bardziej podobny? Jeśli druga opcja, to mam parę uwag: Włazy inspekcyjne hamulców w modelu Academy są we wgłębieniach, natomiast w oryginale tych zagłębień nie ma : Tak to wygląda na moim Magachu 7 Gimel: Oraz uchwyty do podnoszenia kadłuba na bokach wanny są błędne- Academy każe przykleić oba typy uchwytów na raz, natomiast w oryginale występuje tylko jeden typ- musisz wybrać które chcesz. Mam nadzieje, że za dużo nie zrzędzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Będziesz robił go prosto z pudła, czy poprzerabiasz go troche, co by do oryginału był bardziej podobny? Pierwotnie zakładałem, że zrobię go prosto z pudła z minimalnymi przeróbkami tzn. pozamieniam różne uchwyty na druciane Jednak widzę w Tobie pomoc to i bardziej się postaram przy tym projekcie Zaraz naprawię to co zauważyłeś. Tymczasem wrzucę nowe zdjęcia, bo sporo już zrobiłem chociaż nie wiem czy właściwie Te błotniki być może też zamienię na blaszane... Ma ktoś może zdjęcie z elektrycznymi spustami do Browningów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 3 Lipca 2009 Autor Share Napisano 3 Lipca 2009 Witam Prawie nic się nie ruszyło od ostatniego wpisu. Tylko kukły zostały pociągnięte podkładem piaskowym i wymieniłem błotniki na blaszane. Włazy inspekcyjne hamulców już raczej tak zostaną... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Fajnie i czysto Ci to idzie. Czekam na malowanie, bo myślę, że z aerkiem to coś fajnego tutaj wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 3 Lipca 2009 Autor Share Napisano 3 Lipca 2009 Czekam na malowanie, bo myślę, że z aerkiem to coś fajnego tutaj wyjdzie Właśnie tego się boję Jak psiknę to Surfacerem, to pojadę potem raczej czarnym na cały model niż preshadingiem. Następnie przyciemnionym bazowym między łączeniami itp., bazowym na całym modelu i rozjaśnienia... Dobrze piszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Źle Surfacer i preshading jest lepszy wydajniejszy i tańszy Ja się więcej bawiłem z pźniejszym rozjaśnianiem przy UH-1 niż gdy zrobiłem preshading na m551. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 9 Lipca 2009 Autor Share Napisano 9 Lipca 2009 Witam Model w pełni sklejony przed malowaniem (tylko koła i gąski zostały). Ten trał, a dokładniej te łańcuchy powoli doprowadzały mnie do szału Na szczęście mam to już za sobą... Wyczarowałem też zaczepy z drutu i blaszek po Tigerze, z resztą błotniki to też Tiger Zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 11 Lipca 2009 Autor Share Napisano 11 Lipca 2009 Będę musiał chyba zmienić nazwę tematu, bo nikt tu nie zagląda gdy widzi nazwę Magach 6 z KMT-4... P.S. Na razie prace cichną, więc nie martwcie się przez pewien czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Mniej gadania a więcej klejenia, Centuriona podgoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 11 Lipca 2009 Autor Share Napisano 11 Lipca 2009 Jak wrócę to ruszę pełną parą tzn. dyszą z M60 Centuriona zostawiam na później... będzie dobrze jak się wyrobię na IIIZKM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Będę musiał chyba zmienić nazwę tematu, bo nikt tu nie zagląda gdy widzi nazwę Magach 6 z KMT-4... Hehe, zaglądają, zaglądają Zamiast KMt-4 dopisz "Nochri Degem Bet" (bo tak na to ustrojstwo w Izraelu wołają) i będzie jeszcze bardziej ciekawiej i tajemniczo Widzę, że robisz wersję z osłoną termoizolacyjną lufy, tak więc dodam, że Academy popełniło babola, i ta wersja powinna miec jeszcze czujnik meteorologiczny systemu kierowania ogniem "Matador" Tu zamontowany na Magachu 7 Gimel : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 25 Lipca 2009 Autor Share Napisano 25 Lipca 2009 Witam Nochri Degem Bet To już tylko Ty będziesz wchodził tutaj Teraz trudno mi będzie wrócić do sklejania tego potworka... tak od razu po powrocie nie dam rady Z czego najlepiej zrobić ten czujnik? Mam kilka pomysłów ale pomocne będą też Wasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 No ładnie ładnie, czysto i z tym trałem fajnie wygląda. Podoba mi się a to dziwne bo nie lubię współczesnej pancerki Maluj i pokazuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Z czego najlepiej zrobić ten czujnik? Może odpowiedniej średnicy plastikowa rurka- słomka do napojów np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 Może odpowiedniej średnicy plastikowa rurka W sumie to było głupie pytanie Tymczasem wciąż nie mogę się zmotywować do dalszego męczenia tego modelu Wakacje chyba nie są od tego dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Nie Ty jeden, mój MT-Lb też leży i kwiczy. Nic na siłę, szkoda modelu ;) Zresztą, od czego jest rok szkolny, w wakacje się wypoczywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Co tu taki zastój ? Ja zrobiłem 2 modele w tym czasie a tempo mam ślimacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Co tu taki zastój ? Ja zrobiłem 2 modele w tym czasie a tempo mam ślimacze Wakacje są i odpoczywam Od ostatniego postu położyłem tylko Mr. Surfacera i jutro spróbuję zrobić zdjęcia (ocenicie czy dobrze ). Potem pójdzie pre-shading... już się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi