Mirek66 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Witam Chciał bym przedstawić do oceny model który nie dawno ukończyłem . Zestaw Academy składa się bez problemowo i wymaga w niewielkim stopniu szpachlowania śladów po wypychaczach Relację z budowy oraz z malowania można obejrzeć tu : http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=38269&postdays=0&postorder=asc&start=0 Podstawkę pod model wykonałem jaką swoją pierwszą w życiu dla tego proszę o wyrozumiałość ale człowiek ciągle się czegoś uczy i myślę że następne będą lepsze zamieściłem też dość duża liczbę zdjęć ponieważ fotografowanie jest również dla mnie ciągłą nauką dla tego uważam iż przy takiej ilości zdjęć każdy kto ogląda i czyta ten wontek znajdzie plusy i minusy mojego modelu. Proszę o szczerą i subiektywną opinie. POZDRAWIAM Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Rewelacja! Strasznie mi się podoba. Podoba mi sie brudzenie. Graty na pancerzu podkreślają całość. Podoba mi się bardzo! Chyba kupię sobie taki sam , albo M-36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Ekstra, czyściutki ładniutki , bardzo ładne malowanko i podstawka jedynie jak dla mnie minusem brak figur ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Świetne wykonany model Nic tylko ochy i achy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Bardzo fajny, mi tam brak manekinów osobiście nie przeszkadza, według mnie bardziej razi małe niedopasowanie samego modelu do podstawki, gąski są nałożone równo przez co miejscami lewitują nad ziemią, po za tym super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 no extra modelik,duzo detali,fajnie pomalowany i z umiarem pobrudzony.wnetrze wyszlo pieknie.podstawka rowniez prezentuje sie bardzo dobrze.tempo twojego rozwoju modelarskiego jest zastraszajace i dobrze rokuje na przyszlosc . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 Dziękuję koledzy za pozytywne opinie dotyczące modelu . Członków załogi nie posiadam dlatego może w przyszłości jak zdobędę to umieszczę . Co do gąsek odstających od podłoża to ustawiłem model do zdjęć za bardzo do przodu i dlatego lewitują Gdy robiłem podstawkę odcisnołem gąski w mokrym kleju i leżą ładnie w śladzie .Dziękuję za uwagę Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Mirek66! Więcej takich pojazdów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Mógłbys jeszcze troszke podwozie i gasienice przybrudzić żeby lepiej komponowało sie z podłożem. Podstawka super, jak zauwazył jeden z kolegów brakuje tylko figurasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Witam Znakomicie wykonany i pomalowany model, dużo zyskuje obładowany "tobołami" Troszkę za czysty jednak układ jezdny jak na dioramę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Kawał dobrej roboty! Dzięki temu, że nie jest brudny, ładnie widać szczegóły, które odtworzyłeś z dużą starannością. No i wnętrze fajnie zrobione. Bardzo mi się podoba. Figurki, moim zdaniem, nie są zawsze konieczne. Czasem mogą popsuć efekt. Od dłuższego czasu planuję m18 (po obejrzeniu Warsztatów czołgowych na Viasat Explorer). Może się w końcu skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 Dzięki koledzy za miłe opinie . Układ jezdny jeszcze dopieszczę tzn gąski jasnym pigmentem ale kółka zostawię bo nie bardzo lubię jak wszystko się zlewa w całość Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi