jager27 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Nadszedł czas wakacji więc musiałem coś kupić. Wpadł mi do głowy pomysł "Węgry 1945". Prezentowała by się ona w ten sposób (tylko, że narazie stoi tam Henschel ale jest to miejsce przeznaczone dla Tygryska II porsche którego sobie wybrałem z dragona) : Edytowane 19 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Fajny projekt, napewno będe śledził. POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 No ja też na pewno będę śledził przebieg relacji kibicował, pomagał i wspierał w trudnych chwilach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Dziś jeszcze porobiłem sobie przy budynku. I mam problem. Otóż ten zestaw nie posiada bruku i niczego innego i doradźcie i pomóżcie towarzysze co można zrobić i jak to zrobić. Pomożecie? Oto efekty dzisiejszej pracy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Bardzo ciekawie się to zapowiada Będę się przyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Czak 45 w tym warsztacie pokazał dwa sposoby robienia bruku viewtopic.php?t=9570 a dokładnie tu viewtopic.php?t=9570&postdays=0&postorder=asc&start=45 tu viewtopic.php?t=9570&postdays=0&postorder=asc&start=60 i tu viewtopic.php?t=9570&postdays=0&postorder=asc&start=75 Edytowane 22 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Otóż ten zestaw nie posiada bruku i niczego innego i doradźcie i pomóżcie towarzysze Very Happy co można zrobić i jak to zrobić. Pomożecie? Bruk samemu możesz zrobić, na przykład nakładając na podstawkę gips ( równą powierzchnię), a następnie jakimś rylcem ( ja to kiedyś robiłem wkrętakiem precyzyjnym) wyryć kostki brukowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Mam nadzieje, że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Fajnie, że robisz jeden z moich ulubionych pojazdów drugowojennych. Otóż ten zestaw nie posiada bruku i niczego innego i doradźcie i pomóżcie towarzysze co można zrobić i jak to zrobić. Pomożecie? A nie myślałeś nad kupnem gotowego bruku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Po nałożeniu washa. Dziś moze jeszcze coś zadziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Bruk samemu możesz zrobić, na przykład nakładając na podstawkę gips ( równą powierzchnię), a następnie jakimś rylcem ( ja to kiedyś robiłem wkrętakiem precyzyjnym) wyryć kostki brukowe. Chyba jednak na to się skusze. Dziękuje za świetne pomysły. Jak pisałem dziś zadziałam i zadziałałem. Pokryłem cegły czerwoną suchą pastelą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Fajne ułożenie ;) jak ten KT wjechał do tego domu? rozumiem że na wstecznym?Spoko jest, a jak dojdą do tego te Hansy to już w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Zmieniłem. Będzie stał inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Zmieniłem. Będzie stał inaczej. Dobra decyzja. Co do budynku. Jak na razie wygląda nieźle, ale średnio mi się podobają cegły. Wg. mnie przydałoby się tam trochę białej farby w zagłębienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Kamienica na razie, hmm, tak sobie, jeżeli chodzi o wygląd po zniszczeniu: http://zw.com.pl http://nac.gov.pl http://sirencityboy.wordpress.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2009 Tak się bałem, że totalnie wszystko popsuje, ale udało się. Bruk jak widać sam robiłem i wszystko to białe to Cekol . Wszystkie wady i zalety proszę wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 To już koniec?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2009 oczywiście, że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Widać łączenie form muru,proponuję też urozmaicić kolorystykę cegieł i samego tynku.A odpryski są nieco sztuczne,zresztą jest to problem przy plastikowych ściankach.Lepsze są gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 chodnik wyszedł ci falująco może lepiej zrobić sobie formę, odlewać pojedyncze identyczne płyty chodnikowe i z nich trotuar układać.. bo zbyt drastyczne różnice w rozmiarach kafelków powstały.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Raz, chodnik jest krzywy jak diabli, dwa, co to za alejka z rozwaloną ścianą kamienicy?? Tam nie powinni nic nie być, chyba że gruzy. Powyginaj trochę ten balkon, przecież nie ma pół chaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Raz, chodnik jest krzywy jak diabli, Dziś masz gdzie nie gdzie krzywy chodnik a co dopiero ma być gdy przejechało po nim kilka czołgów a jeszcze wybuchnie parę granatów? co to za alejka z rozwaloną ścianą kamienicy?? Tam nie powinni nic nie być Gruzy powinny być i będą z tyłu a nie z boku gdzie kawałek chaty jeszcze jest. może lepiej zrobić sobie formę To jest dobry pomysł tylko nie wiem skąd wziąć formę :( Powyginaj trochę ten balkon Jeżeli masz na myśli tylko poręcze to racja. A odpryski są nieco sztuczne Heh, to już nie moja wina. Widać łączenie form muru Wiesz na początku też tak myślałem, ale na pewno byłoby coś podobnego gdyby powyrywało ze ścian ramy okienne. bo zbyt drastyczne różnice w rozmiarach kafelków powstały.. Postaram się trochę bo dziurawić i poniszczyć ten chodnik i może się to będzie lepiej przedstawiało. proponuję też urozmaicić kolorystykę cegieł A mógłbyś trochę naprowadzić mnie bardziej o co Ci chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Z tyłu resztek kamienicy mógłbyś doczepić do resztek murów, pozostałości podłóg, rur i gruz kupę gruzu. Ogólnie to kupa roboty przed Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 adamowi chodziło prawdopodobnie o nie doszlifowane łączenia między poszczególnymi kawałkami plastiku, z którego składałeś budynek :] trochę szpachlowania i pracy skalpelem przed tobą.. formę do płyt chodnikowych dostaniesz na alledrogo, albo możesz wykonać sam.. znajdź kilka klocków odpowiednich wymiarowo, wysmaruj olejem, zalej je na odpowiednią wysokość (grubość płyty) np. silikonem i korzystaj do woli (lub do wyczerpania się zapasów) jeszcze jedno.. krawężnik przy krótszej ścianie zrobiłeś "wewnątrz" budynku (gdyby tam była kontynuacja ściany), jeżeli by prowadził wzdłuż budynku, to po zawaleniu się tegoż, krawężnik nie został by wciągnięty w głąb ruin :P w tej chwili krajobraz wygląda raczej jak po tąpnięciu bądź trzęsieniu ziemi z silnymi ruchami tektonicznymi taka rada jeszcze.. co do budowy dioramy.. wydaje mi się, że zbyt dużo szpachli, gipsu wylewasz na podstawkę.. będzie ciężka i dosyć krucha jeżeli np. chcesz zrobić kupy gruzu.. zrób je z gazet, styroduru czy czegoś lekkiego, i dopiero ostatecznie uformowane pokryj gipsem, dodaj cegieł i jakichś posypek - całość straci na wadze (a to podobno teraz modne, sezon się zaczyna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 w tej chwili krajobraz wygląda raczej jak po tąpnięciu bądź trzęsieniu ziemi z silnymi ruchami tektonicznymi Smile W końcu to radziecka artyleria. jeżeli np. chcesz zrobić kupy gruzu.. zrób je z gazet, A jak można zrobić gruz z gazet? Trochę wydaje mi się to dziwne, ale skoro piszesz to musi być to dobry sposób. W tej chwili na zrobienie nowego chodnika jest już trochę za późno, ale ja naładuje trochę kurzu, śnieg i będzie się dobrze prezentowało. Jedyny problem to skąd wziąć lub jak zrobić gruz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi