p_bladek Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Witam. Drugi modelik Tomcata w skali 1:48 skończony, Jest to Italeri 2667. Pasowanie elementów jak dla mnie rewelacja, mało nadlewek, modelik mogę polecić. Od siebie dodałem linki przy fotelach oraz elementy eduard przy kabinie "lusterka, zamknięcia". Życze miłego ogladania i proszę o ewentualne uwagi. Edytowane 28 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Zrób coś ze zdjęciami o ułożyły się jeden obok drugiego i wyszedł dłuuugi pas... EDIT: już jest dobrze Model ładny, czysty ale ładny, można prosić fotkę pokazującą tył bo tylko tego tu zabrakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Ja też bym prosił, a do tego dół tego pokładowego odrzutowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2009 Proszę bardzo Korzystając z okazji chciałem zapytać gdzie znajde jakiś sprzęt pokładowy np: cholowniki w 1:48, przewertowałem dzisiaj chyba wszystkie polskie strony, o figurki jest dużo łatwiej a modelik chcę by poszedł na dioramkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Też kleiłem ten model, ale zrobiłem malowanie z USS Enterprise. Na zdjęciu tyłu silniki wyglądają jakby niepomalowane od środka.. ale to pewnie przez flesz. Ładnie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2009 Dokładnie przez Flesha, jak mnie choroba opuści to przy dobrym nasłonecznieniu postaram się zrobic jeszcze raz tył i spód.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 12 Lipca 2009 Autor Share Napisano 12 Lipca 2009 I dorobiona dioramka w fazie zalążka. Macie jakies pomysły może?? . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carolus Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Witam! Też robię Tomcata tylko w skali 1/72 Academy. Poddam Ci pomysł żebyś go BAAAAARDZO ubrudził. F-14 nie były traktowane jak samolot tylko jak wół pociągowy i nigdy ich nie umyto. Kiedyś widziałem nawet zdjęcie jak na dolnej części kadłuba w okolicach silników była taka rdza że Polonez to by się dawno rozpadł Pozdrawiam, Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carolus Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 znalazłem kilka zdjęć co prawda nie z 14 ale może się przyda: http://www.cvn74.navy.mil/photoGallery/Highres/APR07/26APR07/070425-N-9928E-007.jpg http://www.cs.virginia.edu/~robins/photos/deck_elevator.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b7/F9F_in_elevator_CV-31_1952.jpeg http://img354.imageshack.us/img354/5739/080331n8421m003cj9.jpg http://www.strangemilitary.com/images/content/152035.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9a/F11F_elevator_CVA-59_1956.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 Czy winda na lotniskowcu nie powinna być chociaż trochę większa od samolotu? W teori ta winda nie jest taka duża. Jakby postawić go po całości zajmie całą. Dziękuję za linki "Carolus", pewnie się przydadzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 hehe i tu mnie masz, faktycznie podstawką jest eduard 1:48 pokład z drugiej wojny światowej, niestety będę musiał go zmienić :( i robic od podstaw. Nigdzie nie można dostać ew gotowców do pomalowania, no chyba że ktoś da jakieś info gdzie ? tak samo jak nie można dostać md-3 dla zainteresowanych "tractor deck". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 A z jakiego to jest filmu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 A z jakiego to jest filmu? Pozdrawiam To nie film to diorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 A z jakiego to jest filmu? Pozdrawiam To nie film to diorama Jeśli tak, to co robi ten wskaźnik czasu w prawym górnym rogu? ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Video dioramy odtwarzane w allplayer . A tak poważnie Co to za film? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 To jest film ,diorama by była super :P. Film to : "The Final Countdown (1980)" w wersji polskiej " Jeszcze raz Pearl Harbor". Pozdrawiam i według ogólnych opinii co do czystości ta f14 jest czyściutka, zreszta nie tylko ta, może dlatego że to lata 80. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 O mam ten modelik Cieszę się że dokonałem dobrego zakupu Model naprawdę fajnie się prezentuje. Mam małe pytanie elementy edka to dedykowane do modelu Academy ? Też kupiłem te blachy żeby je zaadoptować do tego modelu i ciekaw jestem jak tam ze spasowaniem. Narazie na oko oglądałem i przy kilku przeróbkach powinno się udać wykożystać cały zestaw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 15 Lipca 2009 Autor Share Napisano 15 Lipca 2009 Witam. Tak Blachy są dedykowane do Academy, ale po małych przeróbkach pasuja (przynajmniej część - bo wszystkich nie zaadoptowałem) do italerki, super tym bardziej że italerka ma trochę ubogie wnętrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Czy gwiazda na lewej burcie faktycznie była do góry nogami :-)? Co do realizmu to Tomcaty bardzo rzadko latały w full zestawie uzbrojenia. Zwykle zestawy były niepełne np. 1xPh, 1XSp, 1xSid. Kocham Tomcaty ale mam ich na razie 2 (Ghost Riders i Tomcatters), trzeci w robocie (Black Knights), czwarty w pudelku (Sundowners). Czy model masz przypisany do jakiejs fotki czy z pudelka? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 17 Lipca 2009 Autor Share Napisano 17 Lipca 2009 Wow co bystre oko to bystre szczerze to nawet tego nie zauważyłem. Modelik był robiony pod natchnieniem filmu j.w. Może jakies linki do twoich galerii, chętnie bym popodziwiał te "Kociaki". Prywatnie uważam że jeden z najleprzych samolotów U.S. Navy, Chyba żaden mu nie dorówna. Wycofanie tych latadełek to dla mnie pomyłka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 jeden jest tu viewtopic.php?t=8421&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 17 Lipca 2009 Autor Share Napisano 17 Lipca 2009 Ale to tylko jedno zdięcie a galerii o f-14 i o współczesnych samolotach na forum jest jak na lekarstwo. Może jakaś galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi