Super Moderator jawkers Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam. Dzięki panowie. każda Scania, która ma założone orurowanie w stylu Trux X-LIGHT będzie miała zasłonięte napisy. Dokładnie. Scania otrzymała owiewkę i wygląda na dzień dzisiejszy tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Lewy profil ładniejszy Jeszcze jakąś "dyskotekę" na dach ,antenki od CB i będzie miód. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Bodzio napisał: Jeszcze jakąś "dyskotekę" na dach ,antenki od CB i będzie miód Dokładanie tak zrobić jak kolega Bodzio napisał.Piękna SCANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Kwietnia 2010 "dyskotekę" na dach ,antenki od CB i będzie miód Wszystko będzie. Koguty już są pomalowane, a dwie anteny wykonam przez weekend. Zaczepy i wciągarka oraz line też znajdą swoje miejsce. O zapomniałem o tylnych światłach i instalacji hudraulicznej. Na konkurs w Żywcu będzie gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 A mam pytanie skąd masz tą wyciągarke, która chyba była na wcześniejszej stronie jeśli dobrze pamiętam. A co do scani to piękna ale ja bym dał np highlina bo też by fajnie wyglądało. Ale i tak jest pięknie. Trzymam kciuki za sukces na konkursie i nie dopuszczam nawet myśli, że mogło by jej tam nie być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Kwietnia 2010 skąd masz tą wyciągarke Wciągarka była w wypraskach w zestawie Italeri L.A. Fire Department Recovery Truck. Nie była ona do niczego potrzebna, więc jej nie wykorzystałem. No a teraz się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 7 Kwietnia 2010 Share Napisano 7 Kwietnia 2010 Dzięki za szybką odp. Tak jak pisałem wcześniejszy post to myślałem, a może z jakiegoś holownika, no yo nastepna myśł czerwony to L.A. Fire Department Recovery Truck i bym sie nie pomylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Super robota, ale jedno ale. Nie dawaj go do zdjęć na tej poręczy, bo mi serce stanęło, że mógłby spaść ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam. Dzięki panowie. Gdzie się najczęściej umieszcza anteny CB, na ciężarówkach? Na tej co ja buduję jest na dachu, ale czy nie grozi utrata anteny, po przejeździe pod niskimi wiaduktami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Witaj, anteny najczęściej są na dachu montowane, lecz nie mają one takiej długości, jak w samochodach osobowych, gdyż dach kabiny jest sporo wyżej niż np. dach osobówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Dzięki Diesel fan. Po długich próbach, jakoś udało mi się wykonać hak. Do wciągarki dorobiłem dzwignię wysprzęglającą i pomalowałem ją. Wykonałem także anteny, do których użyłem: Drut o dwuch średnicach Sprężynę A efekt końcowy jest taki. Pomalowałem także lusterka. Zrobiłem tylne światła. I zamontowałem listwę na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Podobają mi się koguty pomalowane clearem. Żałuję, że sam nie zrobiłem takich ale mam jedno co do tych opasek na nich. Mógłbyś je pomalować na czarno i pomiedzy tymi wypustkami nakleić folie chrom. Efkt jest super sam tak zrobiłem. Myślę, że rozumiesz o co mi chodzi jak nie to postaram się to bliżej wyjaśnić, albo rzuce foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Git malina .Choć tak sobie myślę,że tylne lampy mogły być okrągłe takie jak ma nap Premium Druzgała,ale to twój model i wyszedł Ci wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Git malinka A co do świateł to tak sobie myślę mógł byś skołować drugi komplet na tylną ścianę kabiny. Powiedzmy taka Scania holuje coś z tyłu ... I lamp już nie widać Ale to tak tylko taki szczegół Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Świetny model ci wychodzi! Co do świateł tylnych to Bodzio ma niezły pomysł, jakbyś miał możliwość to pomyśl nad tym Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2010 skołować drugi komplet na tylną ścianę kabiny. Tak też już o tym myślałem. Dokładnie podczas holowania nie widać świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Gratuluje pomysłu.Modelik cacy zrobiony ale te widły nie powinny mieć w środku prętów i powinny sie chowac całkowicie pod plyte. A co do holowania pojazdu używa sie dodatkowych świateł przyczepianych do holowanego pojazdu z tyłu. Zdjecia wstawie mojej lawetki na forum i musze znaleźć tylko Mercedesa Atego i do roboty sie biore. P.s Gdzie kupiłeś materialy do budowy plyty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Dzięki powinny sie chowac całkowicie pod plyte. No to zależy, nie w każdym się widły chowają, np. są postawione pionowo. Co do prętów to mogę się z tobą zgodzić. A tym czasem zrobiłem rejestracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 jawkers "weź" popraw pędzlem jeszcze ten pręt co trzyma te widły (widać na nim podkład). Szkoda że nie zarejestrowałeś Scaniulki w Polsce P.S. Finish ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Jawkers a myślałeś nad tymi kogutami troszke mi w nich brakuje wyglądają troske zabawkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Kwietnia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam. P.S. Finish ? Już prawie. Wypolerowałem platformę i zamontowałem wciągarkę z liną. Linę da się odczepić od uchwytu, a raczej hak i zahaczyć za samochód wciągany. Platforma się troszkę od pasty usyfiła. Zrobiłem też hydraulikę. wyglądają troske zabawkowo. Jestem w kropce. Ta Scania poniżej, też tak ma jak ja zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Platforma się troszkę od pasty usyfiła. Polecam do usunięcia resztek pasty i pyłków z tych zakamarków szczoteczkę do zębów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam. Wykonałem ze śmieci, światła na platformie, tak ja zalecaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 No teraz tu chyba już nic nie brakuje Świetnie wyglądają te światła Czekam na galerię Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi