Meksyk89 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Witam was wszystkich Przedstawiam wam swój pierwszy wątek w dziale cywili. Na warsztat trafi Volvo FH16, które otrzymałem na imieniny od swojej lepszej połówki : Docelowo vovlo ma być podpięte pod naczepę chłodnie jeszcze jej nie mam ale w najbliższym czasie kupię. Malowania ciągnika mam wybrane dwa tylko nie wiem na które się zdecydować To mi się bardziej podoba. To też może być. Grafika na naczepe ma być dolecowo taka. Mam jeszcze kilka pytań. Czy ktoś posiada lepsze zdjęcia tej naczepy? Czy ktoś posiada zdjęcie silnika volvo? Jeżeli wybiore pierwsze malowanie to jaką farbę mam wybrać? Interesuje mnie Vallejo, Guzne seria H, Tamiya. Mam nadzieję, że pomożecie mi w budowie P.S Dziś oficjalnie stałem się studentem drugiego roku politologi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Witam serdecznie oczywiście że ci pomożemy. Moja sugestia na malowanie to pierwsza propozycja. Niestety nie posiadam takowych zdjęć naczepy. Ale pomoge ci w dobraniu farby do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Witam i zdecydowanie pierwsza opcja malowania i nawet naczepa ładnie się prezentuje na tej opcji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Ale to Volvo z firmy Konstandakis ma kabinę Globetrotter XL, a Ty w modelu masz niższą - Globetrotter. Lepiej by tu wyglądał koń z firmy Champion, ponieważ mniej więcej wszystko pasuje. Ta firana do neigo też by ładnie wyglądała Będziesz poprawiał po Itlaeri ramę, zawieszenie, wnętrze i silnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 No masz - kolejny cywila zaczyna - tak trzymać . Co do malowania - niebieski z tego zdjęcia jest naprawdę ładny, ale jeśli to twoje pierwsze malowanie cywili ( czyściutko, bez żadnych paprochów, itd) to łatwiejsze jest malowanie w srebrnym - ten kolor więcej wybacza, niż stosunkowo ciemny niebieski. Sam też będę sklejał tego trucka - w srebrnym kolorku ( ile z tego koloru będzie pokryte grafikami to już inna sprawa ), więc z chęcią popatrzę jak sobie z nim radzisz Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Witam, Mam jeszcze kilka pytań. Czy ktoś posiada lepsze zdjęcia tej naczepy? Jeżeli chodzi ci o tą z pierwszego malowania to masz tu linki do fotek: www.lkw-infos.eu/speditionen/sp-okialos.htm Oczywiście będę śledził twoją relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 No to powodzenia Czekam na pierwsze efekty Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 2 Lipca 2009 Autor Share Napisano 2 Lipca 2009 Będziesz poprawiał po Itlaeri ramę, zawieszenie, wnętrze i silnik ? Oj na takie rzeczy narazie się nie porywam Co do koloru to napewno będzie niebieski a farbę to pewnie będe musiał sam dobrać z palety gunze. Napewno to nie będzie moja pierwsza i ostatnia ciężarówka bo srasznie się napaliłem na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Witaj, szykuje się fajny projekt A nie interesuje Cię malowanie farbami Model Master? (jeżeli malujesz aero) Mają rewelacyjny stosunek jakość/cena. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 2 Lipca 2009 Autor Share Napisano 2 Lipca 2009 Wiesz co ostatnio zakupiłem guzne h i w połączeniu z surfacerem to poprostu miód malina jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 To powodzenia w budowie - będę śledził relację Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 2 Lipca 2009 Autor Share Napisano 2 Lipca 2009 Oczywiście nie wykluczam, że użyje innej farby chciałbym mieć właśnie taki obcień jak na pierszym zdjęciu więc jeżeli macie jakieś propozycje to szybko bo jutro udaje się na zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 2 Lipca 2009 Autor Share Napisano 2 Lipca 2009 Oj miała być pomoc a ja nie usłyszałem jeszcze jaki to odcień, bo jutro kupie złą farbę i będziecie mieli pretensje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 My nie mamy mieć do nikogo pretensji... Twój model, Twój gust, Ty go będziesz miał na półce, a nie my. Sam musisz podjąć decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 3 Lipca 2009 Autor Share Napisano 3 Lipca 2009 No i nam naczepe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Ciekawy model, zrób in-boxa jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 3 Lipca 2009 Autor Share Napisano 3 Lipca 2009 http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=109976&kateg=100079 Prosze bardzo tutaj znajduje się in-box tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 21 Lipca 2009 Autor Share Napisano 21 Lipca 2009 Uhuhu właśnie powróciłem z urlopu nad polskim morzem i pora wracać do modelu. Ale mam pewne strategiczne pytanie czy malowanie naczepy wykonać szablonem czy może samemu wydrukować kalki? Jeśli ten drugi wariant to prosiłbym o pomoc bo kompletnie się na tym nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 Pierwsze postępy: Dużo szpachli, dużo nadlewek, dużo jam skurczowych, dużo śladów po wypychaczach i co się z tym wiąże dużooo roboty. Zostało jeszcze kilka prac czysto estetycznych. Muszę dokleić pare dupereli do ramy i psiknąć surfacerem i potem zobaczymy. Przepraszam za jakość fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Tylko szkoda że ta naczepa jest z innej "epoki" bardziej pasuje do ciągnika z lat 80 tych np. Volvo F12, Iveco, Mercedes NG, Scania Lb, ale już ją masz to życzę powodzenia Mogłeś kupić chłodnie/firankę Italeri naczepa na poduszkach i z nowym agregatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianm Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Nie widać żebyś używał szpachli, ale widać dużo jam skurczowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 Mogłeś kupić chłodnie/firankę Italeri naczepa na poduszkach i z nowym agregatem No trudno, ale już mam następny projekt z chłodnią więc kupie italerke. Nie widać żebyś używał szpachli Bo dobrze wyszlifowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianm Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 Ten cały element będzie wogóle niewidoczny dlatego nic z nim nie musze robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianm Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 aha, to wszystko wyjasnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi