dweler Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 wątpię aby na pustyni mógł dostać tyle odrapań, obić itp. no tyle napewno nie ale... i wydaje mi się, że Rommel nie wsiadłby do takiego pojazdu tak ze mamy po kolei : 1. widocznie zatarta dolna czesc napisu, praktycznir jak rozmyta 2. zaznaczenie z przodu-wyrazne zacieki, sa bardzo jasne, podejrzewam piach w polaczeniu np z poranna rosa. kolko tylne-widoczne usyfienie piachem 3. podobanie jak punkt 2 4. mocno ubrudzone lub obite kanistry 5. podobnie jak 2 i 3 6. i najlepsze-obicia praktycznie jak od gabeczki wnisek:nikt nie latal za marszalekim ze sciereczka i nie upraszal sie czy moze laskawie przetrzec mu bryke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Ale różnica w eksploatacji między modelem a fotkami i tak jest duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Oj nie czepiaj się już ;) Model dwelera, jego sprawa jak go robi. Pewnie gdyby zrobił pojazd "z fabryki" to byłoby larum, że malowanie nudne, że brakuje odprysków, że to, że tamto... O gustach się nie dyskutuje, lepiej zajmijcie się pisaniem co ew. zrobił źle, a nie tym dlaczego użył takich a nie innych technik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Kamil dobrze prawi - Pani Basiu, 100 dla Tego Pana przy stoliku nr 13 ;) dweler. Szmatex obklej jakimś papierem, może użyj masy bądź delikatnie nadaj fakturę jakąś rzadką szpachlą.Mazniesz i będzie cacy - jak reszta. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Kamil dobrze prawi - Pani Basiu, 100 dla Tego Pana przy stoliku nr 13 ;) O nie, nie, mi już na dzisiaj starczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 siem spoko, powalcze jeszcze z tym galganem. dzis zrobilem grunt na podstawce, teraz zajme sie jakimis badylami, tak to wyszlo(te ciemne plamy to jeszcze mokra terpantyna) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Bardzo fajniutka ta podstawcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Ty się lepiej pochwal jak zrobiłes te obicia na nim i czego użyłeś bo to super wygląda Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Już dweler się pochwalił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 spoko ci idzie wszak ja bym na środku większych odprysków zrobił srebrne plamy bo jeszcze nigdy nie widziadłem metalu przedartego porysowanego itp czarnego raczej srebrzysty 2 pomaluj na kolach napędowych gumowe nakładki 3 zrób by ten zielony kolorek tez był trochę po przecierany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 zielony dlaczego zielony ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 wygląda na fotkach na zielony i wygląda jak by go nanieśli po pomalowaniu całości na piaskowy wiec powinien się w tych warunkach trochę gdzie nie gdzie poprzecierać (zwłaszcza jak cały pojazd jest tak zdewastowany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 wygląda na fotkach na zielony i wygląda jak by go nanieśli po pomalowaniu całości na piaskowy wiec powinien się w tych warunkach trochę gdzie nie gdzie poprzecierać (zwłaszcza jak cały pojazd jest tak zdewastowany ) Zielony w Afryce ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2009 na środku większych odprysków zrobił srebrne plamy moglo by tak byc w przypadku swiezych otarc, trafien ale nie pasowalo by to do ogolnej kompozycji kolorystycznej modelu nigdy nie widziadłem metalu przedartego porysowanego itp czarnego to nie czarny tylko braz van dycka, ma imitowac taki ciniutki nalot z rdzy ktory jest batdzo ciemny. widzialem takie cos pare razy na blotniku u traktora i nawet mialem zrobic zdjecie bo wiedzialem ze sie przyda. no ale nie zrobilem. Zielony w Afryce ?? plamy kamo w afrykanskim malowaniu byly zielono-szare, u mnie moze za bedzo wpada to w zielone. pomaluj na kolach napędowych gumowe nakładki dzieki, juz poprawione. przeoczylem bo instrukcja nic nie mowi na ten temat dzis pokombinowalem troche z roslinkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 za bedzo wpada to w zielone. Faktycznie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Spróbowałem z gąbką ale nic z tego nie wyszło , zrobiło się pełno dużych kropek . Jaka ma być to gąbka? Farba olej, akryla czy emaliowa? Wiem ,że pytania wydają sie trywialne ale jestem dość zdesperowany ,bo robienie tego pędzlem zajmuje cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Spróbowałem z gąbką ale nic z tego nie wyszło , zrobiło się pełno dużych kropek . Jaka ma być to gąbka? Farba olej, akryla czy emaliowa? Wiem ,że pytania wydają sie trywialne ale jestem dość zdesperowany ,bo robienie tego pędzlem zajmuje cały dzień. Więcej wyczucia ;) Nie dociskaj tej gąbki na siłę, wypróbuj najpierw efekt na papierze, ew. odsącz trochę gąbkę z farby/przetrzyj o w/w kawałek papieru. Musi się udać. Ja odpryski robię akrylowymi pactrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2009 siem cloner16 musisz odsaczyc gabke na jakiejs chusteczce a potem jak bys steplowal. ja robie olejami artystycznymi. zobacz ten link, masz swietny tutorial http://www.youtube.com/watch?v=yMfCLuzy0c0 . u mnie to jeszcze takie nieporadne ale u Artura Wałachowskiego masz jak to powinno byc poprawnie zrobione., albo u RJ dzis kolejna wizja roslinnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 u mnie, ten fioletowy - badylasty...śmiało możesz zastąpić tymi z fotek poniżej. Apropos tych, coś za zielosko wynalazł? Swietnie uzupełniłoby( u mnie) roślinność niską ;) To mech może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 u mnie, ten fioletowy - badylasty...śmiało możesz zastąpić tymi z fotek poniżej. To mech może? wiem,juz po wstawieniu fotek zoabaczylem ze to sie nie nadaje. chce odtworzyc dwa rodzaje roslinnosci, trawe i te suche krzaki ze zdecia. tak to mech, ta dolna czesc. a zielona, gorna odcieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Dweler a nie myślałeś o paprotkach ? Widziane są w niektórych częściach pustyń, widzałem kiedyś takie foto, nie 250, inny był pojazd ale paprotek sporo. Co do pojazdu cacy i tak jak ostatnio wspomniałem - wzorowałem się jeśli chodzi o obicia. Z resztą zaraz do galerii zapraszam - Pak 43 Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2009 witam ostatenie zmienilem roslinki, wsadzilem figurki, dodalem pare drobiazgow i zakonczylem prace. wielkie dzieki za udzial w warsztacie. tu galeria viewtopic.php?p=258734#258734 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi