temir 2 Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Witam! Wreszcie dobrnąłem do finału Przebieg prac nad modelem można sobie oglądnąć tutaj: viewtopic.php?t=14791 A oto pojazd gotowy: Podsumowanie: Relatywnie tani mdel Italeri posiada tragicznego babola w postaci braku bieżnika na oponach typu "Libia" które dla uzyskania poprawnego wyglądu nalerzy dokupić jako żywiczny dodatek w postaci wyrobu jak w moim przypadu "Retrokita" lub "Modelltransu" (oba produkty chyba w naszym (k)raju nie osiągalne) co wydatnie podnosi koszt całości i stawia kwestię taniosci zestawu jako mocno wątpliwą . Jako alternatywę dla Italerii ma się żywiczne produkty rodzimego "Armo" lub czeskiego "Extratecha" ( obydwa za ca. 80pln) lub od niedawna model wtryskowy DOC Model ( 69pln Jadar) - ten ostatni uważam za godny polecenia: dokładny i opony takie jak trzeba. Gdybym teraz miał wybierć zdecydowałbym się na produkt DOCa - ( zastrzegam iż nie wiem jak się ma sprawa opon w Italerowskiej Autoblindzie w wersji "kontynentalnej"). Życzę miłego oglądania i zapraszam do komentowania! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 I jest super , jak zawsze ,a czy te koła z retrokita to czasami nie powieliłeś , było by dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 temir 2 mistrzowsko sobie z nią poradziłeś jestem pod oooogromnym wrażeniem Ps. AB z DOC faktycznie jest dużo lepsza, choć kilka rzeczy mogli by jeszcze poprawić, a pewne inaczej rozwiązać - na plus dla ilości części. Widać pewne rzeczy pozostały chłopakom we krwi od klepania tych żywiczniaków. Ale jest teraz czekam na ich L6 i wersje CV-łek (flam i mostowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 Witam! I jest super , jak zawsze Dzięki czy te koła z retrokita to czasami nie powieliłeś Ze wstydem i bólem serca przyznaję że nie wpadłem na to , dopiero po Twoim wpisie rozważyłem taką ewentualność - usprawiedliwiam się trochę i pocieszam zarazem tym że masa do powielania kórej używam nie jest niestety najwyższej próby i uzyskanie tak precyzyjnego "wycisku" jakim jest niewątpliwie skomplikowany i charakterystyczny bieżnik typu"Libia" przy jej zastosowaniu byłoby raczej mało prawdopodobne ... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 No i dobrze, że juz nic nie poprawiałeś. Tak jak pisałem - dobrze jest. Model mi się podoba bardzo. Brawa za temat przy okazji. Z tego co pamiętam to już nie pierwsza "włoszczyzna" u Ciebie bo chyba popełniłeś też Lancię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Jak zwykle prześliczny model chociaż chętnie obejrzałbym dokładniej na tych fotkach... czekamy na kawałek pustyni i wielbłąda :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Witam ! Jak zwykle prze prze slicznie wykonany model . No i czekam na kolejne modele włoskie w mistrzowskim wykonaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 -Jakoś nie zauważyłem wcześniej. Bardzo ładny żuczek. Ciekawe ,że na takim maluchu tyle technik zastosować można. W moim wykonaniu pewnie byłaby to kulka kleju , no ale u Ciebie mistrzostwo, nie patrząc na opis można by powiedzieć , że to 1/35 . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 Witam! Model mi się podoba bardzo. Jak zwykle prześliczny model slicznie wykonany model Bardzo ładny żuczek Dzięki za niezwyke pochlebne opinie - bardzo mnie one cieszą i rozpływam się w nich jak pączek w maśle Z tego co pamiętam to już nie pierwsza "włoszczyzna" u Ciebie bo chyba popełniłeś też Lancię. Był też M13/40 z Italeri/ESCI: Galeria: viewtopic.php?t=5878&highlight=carro+armato+++++italeri+esci Warsztat: viewtopic.php?t=5803&highlight= A obrazki Lancii można sobie przypomnieć tutaj: viewtopic.php?t=6375&highlight= A co do modeli włoskich pojazdów wojskowych to z pewnością nieraz powrócę do tematu ( a przynajmniej mam taką nadzieję ). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi