temir 2 Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 Witam! Wreszcie dobrnąłem do finału Przebieg prac nad modelem można sobie oglądnąć tutaj: viewtopic.php?t=14791 A oto pojazd gotowy: Podsumowanie: Relatywnie tani mdel Italeri posiada tragicznego babola w postaci braku bieżnika na oponach typu "Libia" które dla uzyskania poprawnego wyglądu nalerzy dokupić jako żywiczny dodatek w postaci wyrobu jak w moim przypadu "Retrokita" lub "Modelltransu" (oba produkty chyba w naszym (k)raju nie osiągalne) co wydatnie podnosi koszt całości i stawia kwestię taniosci zestawu jako mocno wątpliwą . Jako alternatywę dla Italerii ma się żywiczne produkty rodzimego "Armo" lub czeskiego "Extratecha" ( obydwa za ca. 80pln) lub od niedawna model wtryskowy DOC Model ( 69pln Jadar) - ten ostatni uważam za godny polecenia: dokładny i opony takie jak trzeba. Gdybym teraz miał wybierć zdecydowałbym się na produkt DOCa - ( zastrzegam iż nie wiem jak się ma sprawa opon w Italerowskiej Autoblindzie w wersji "kontynentalnej"). Życzę miłego oglądania i zapraszam do komentowania! Pozdrawiam! Cytuj
Marek Ziętek Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 I jest super , jak zawsze ,a czy te koła z retrokita to czasami nie powieliłeś , było by dobrze Cytuj
Złośliwiec Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 temir 2 mistrzowsko sobie z nią poradziłeś jestem pod oooogromnym wrażeniem Ps. AB z DOC faktycznie jest dużo lepsza, choć kilka rzeczy mogli by jeszcze poprawić, a pewne inaczej rozwiązać - na plus dla ilości części. Widać pewne rzeczy pozostały chłopakom we krwi od klepania tych żywiczniaków. Ale jest teraz czekam na ich L6 i wersje CV-łek (flam i mostowa) Cytuj
temir 2 Napisano 13 Lipca 2009 Autor Napisano 13 Lipca 2009 Witam! I jest super , jak zawsze Dzięki czy te koła z retrokita to czasami nie powieliłeś Ze wstydem i bólem serca przyznaję że nie wpadłem na to , dopiero po Twoim wpisie rozważyłem taką ewentualność - usprawiedliwiam się trochę i pocieszam zarazem tym że masa do powielania kórej używam nie jest niestety najwyższej próby i uzyskanie tak precyzyjnego "wycisku" jakim jest niewątpliwie skomplikowany i charakterystyczny bieżnik typu"Libia" przy jej zastosowaniu byłoby raczej mało prawdopodobne ... Pozdrawiam! Cytuj
Panzer4 Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 No i dobrze, że juz nic nie poprawiałeś. Tak jak pisałem - dobrze jest. Model mi się podoba bardzo. Brawa za temat przy okazji. Z tego co pamiętam to już nie pierwsza "włoszczyzna" u Ciebie bo chyba popełniłeś też Lancię... Cytuj
Andrzej_LK Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 Jak zwykle prześliczny model chociaż chętnie obejrzałbym dokładniej na tych fotkach... czekamy na kawałek pustyni i wielbłąda :-) Cytuj
hubert72 Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 Witam ! Jak zwykle prze prze slicznie wykonany model . No i czekam na kolejne modele włoskie w mistrzowskim wykonaniu . Cytuj
ups Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 -Jakoś nie zauważyłem wcześniej. Bardzo ładny żuczek. Ciekawe ,że na takim maluchu tyle technik zastosować można. W moim wykonaniu pewnie byłaby to kulka kleju , no ale u Ciebie mistrzostwo, nie patrząc na opis można by powiedzieć , że to 1/35 . Pozdrawiam Cytuj
temir 2 Napisano 14 Lipca 2009 Autor Napisano 14 Lipca 2009 Witam! Model mi się podoba bardzo. Jak zwykle prześliczny model slicznie wykonany model Bardzo ładny żuczek Dzięki za niezwyke pochlebne opinie - bardzo mnie one cieszą i rozpływam się w nich jak pączek w maśle Z tego co pamiętam to już nie pierwsza "włoszczyzna" u Ciebie bo chyba popełniłeś też Lancię. Był też M13/40 z Italeri/ESCI: Galeria: viewtopic.php?t=5878&highlight=carro+armato+++++italeri+esci Warsztat: viewtopic.php?t=5803&highlight= A obrazki Lancii można sobie przypomnieć tutaj: viewtopic.php?t=6375&highlight= A co do modeli włoskich pojazdów wojskowych to z pewnością nieraz powrócę do tematu ( a przynajmniej mam taką nadzieję ). Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi