Arek17 Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Witam. Dziś na pierwszy ogień pójdzie Pzl P-11c plastyku w skali 1/72. A oto zdjecia Będe potrzebował troche pomocy i wsparcia przede wszystkim. Pierwszą pomoc bede potrzebował teraz, a konkretnie chodzi o malowanie w instrukcji jest kolor rdzawy matowy.Koloru takiego nie posiadam. Z ciemnozielonych kolorów mam 1710 dark green model mastera przynajmniej tak mi sie wydaje z tego co udało mi sie odczytać.Czy ten kolor pasuje do tego modelu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 15 Lipca 2009 Autor Share Napisano 15 Lipca 2009 Ale mam nieprowadzić dalej tego tematu?? Nie da sie nic z tym zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Rób, zawsze się czegoś można nauczyć i bezstresowo potrenować techniki. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 15 Lipca 2009 Autor Share Napisano 15 Lipca 2009 Dziekuje. Prace pewnie rusza dopiero w piatek, ponieważ jutro jade do szpitala i nie wiem o której bede. Zawsze jest też stres i wiadomo co sie czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Fajnie Arek, że założyłeś swój pierwszy warsztat na forum. Będę służył pomocą jak tylko umiem psychicznie i fizycznie. Pamiętaj nie maluj modelu olejami MM, jakby co pożyczę Ci swoje farby Humbrol-a, które ładnie się nakłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 15 Lipca 2009 Autor Share Napisano 15 Lipca 2009 Widze że nawet jest zainteresowanie modelem. To jest dla mnie nagroda że chce mi ktos pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 17 Lipca 2009 Autor Share Napisano 17 Lipca 2009 Tak jak mówiłem dziś rusza prace nad Pzl. To co udało mi się dziś zrobić Przepraszam za zdjecia że są naświetlone. Najpierw dałem rdzawy podkład MM, nastepnie pomalowałem farba humbrol 75. Jeszcze dziś chce zrobić fotel i spróbować zrobić srodek.Zobaczymy co wyjdzie. pozd:Arek17 Ps.Włąśnie kolega powiedział że źle zrobiłęm z podkłądem więc ide go zmyć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Arek, samoloty się najpierw skleja, później maluje. Co do podkładu, powinien być biały albo szary. Podkład jest ogólnie wykonywany gdy maluje się Akrylami, Ty model będziesz malował olejnymi więc jest on niepotrzebny. Musisz zmyć ten MM (który Ci dzisiaj pożyczyłem, myślałem że do innych celów niż podkład). Zmyć powinieneś najlepiej Dot-em 3, ale czy to pomoże, to nie wiem bo jeszcze mało wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Nic już nie zmywaj. Niema sensu. Najpierw wykonaj wnętrze, sklej całą bryłę samolotu, poszpachulj co potrzeba, a w tym zestawie raczej będzie tego sporo. Choćby ze względu na użycie szpachli malowanie przed klejeniem traci w tym przypadku sens. Posklejasz, poszpachlujesz, pomalujesz jeszcze raz i z sensem. Sam podkład zawsze można dać, ale jego kolor to raczej kwestia tego czym dalej będziemy malować. Biały, czy szary raczej rzadko się stosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 17 Lipca 2009 Autor Share Napisano 17 Lipca 2009 Mała aktualizacja. mam pytanko co do koloru czy może być taki?? Jezeli nie to bedzie zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 nnnnnnnnnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee postaraj się bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 17 Lipca 2009 Autor Share Napisano 17 Lipca 2009 ok rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Oglądam tą relację i nic nie rozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uffo13 Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Ile zabuliłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 mam pytanko co do koloru czy może być taki?? Jezeli nie to bedzie zielony A czego to w ogóle jest kolor ? A nie lepiej będzie się w kwestii doboru kolorystyki wzorować prawdziwym P.11? Oglądam tą relację i nic nie rozumiem... Tak, wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 18 Lipca 2009 Autor Share Napisano 18 Lipca 2009 Ale czego nie rozumiecie?? Model pomalowałem ciemnozielonym kolorem Humbrol 75. Może jednak nie bede prowadził tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Lipca 2009 Share Napisano 18 Lipca 2009 Arek, po pierwsze, gdy chcesz robić miejsce dla pilota, musisz wiedzieć, jak ono wygląda w oryginale, i zrobić od podstaw je, żeby wyglądało przyzwoicie. Jeśli chcesz, to ja mogę też podjąć się tego zadania zrobienia kokpitu, tylko podaj wszelkie jego wymiary. Później ocenisz , który lepszy i sam wybierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 Aktualizacja jakość zdjęć jest słaba ponieważ była robiona przy stucznym świetle.Niestety ale pogoda jest do d..y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 No nawet nawet, muszę zobaczyć jak to wygląda w realu, więc może jakoś dopomogę. Gdybyś chciał, to byś zrobił dobre zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Z tych zdjęć widzę tyle, że farba jest chyba dobrze położona. Postaraj się o ostre zdjęcia. P.S.: Czemu kołpak i samo śmigło są pomalowane na błękitno? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 Kołpak i śmigło jeszcze nie sa pomalowane dopiero będą. Mam nadzieje że dzis go skończe Pozd: Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 Model Skończony. Zapraszam do Galeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 szkoda, że ten kolor, ale ... polecam farby Pactry dla samolotów PL do 1939r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 1 Września 2009 Autor Share Napisano 1 Września 2009 szkoda, że ten kolor, ale ... polecam farby Pactry dla samolotów PL do 1939r. Dziekuje. Bede pamietał Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 szkoda, że ten kolor, ale ... polecam farby Pactry dla samolotów PL do 1939r. A jakie kolory polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi