Skocz do zawartości

LAV-R, Trumpeter 1/35

adamkijak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i zapraszam do warsztatu. Pewnie bedzie krotki poniewaz generalnie model jest na 99% sklejony, pozostaje zaszpachlowac i wyszlifowac szpary na laczeniach kadluba. Model sam w sobie bardzo fajny, bardzo dobre spasowanie i detale. Model to nagroda za II ZKM i raczej pozostanie zrobiony prosto z pudla. Troche pomajstrowalem przy zawieszeniu, poniewaz docelowo wyladuje na jakiejs malej zgrabnej podstawce w blocie i i sniegu.

Tutaj tez mam prosbe, jezeli ktos ma zdjecie tego cuda w akcji, tzn podczas podnoszenia z wysunietymi podporami to bardzo fajnie by bylo jakby sie podzielil. Dla bystrych od razu mowie ze Googluje od tygodnia i nic.

P1000295.jpg

P1000296.jpg

P1000297.jpg

P1000298.jpg

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

http://kr.blog.yahoo.com/shinecommerce/MYBLOG/yblog.html?fid=0&m=lc&sk=0&sv=LAV

Przeglądnij to sobie, ja w tej chwili mam za słabego neta zeby to samemu zrobić i podesłać Ci konkretne foty, więc nie wiem czy sa tam zdjecia pojazdu którego szukasz... Ale jest az 10 str wiec moze cos znajdziesz.

http://kr.blog.yahoo.com/shinecommerce/MYBLOG/yblog.html?fid=0&m=lc&sk=0&sv=LAV

Przeglądnij to sobie, ja w tej chwili mam za słabego neta zeby to samemu zrobić i podesłać Ci konkretne foty, więc nie wiem czy sa tam zdjecia pojazdu którego szukasz... Ale jest az 10 str wiec moze cos znajdziesz.

Swietne foty, niestety zadnej z tym pojazdem w akcji. Za to fajny temat bylby z australijskiej wersji LAV-R ze slat armourem, jest pare fotek tego cuda.

Wszystko fajnie i czyściutko.

Dla bystrych od razu mowie ze Googluje od tygodnia i nic

A militaryphotosowałeś? jeśli nie to popróbuj(www.militaryphotos.net), wprawdzie na tamtym forum rzadko zdjęcia są podpisane i ciężko coś od razu znaleźć, ale jeśli nie przeraża Cię przeglądanie dzięsiatek stron z fajnymi, choć niekoniecznie w tym momencie przydatnymi fotkami to polecam.

Trzeba się naszukać i pokombinować z wpisywaniem fraz w wyszukiwarce, ale raczej opłaca się. Jak nie to, to co innego znajdziesz, co kiedyś się może przydać

Wszystko fajnie i czyściutko.

Cytat:

Dla bystrych od razu mowie ze Googluje od tygodnia i nic

A militaryphotosowałeś? jeśli nie to popróbuj(www.militaryphotos.net), wprawdzie na tamtym forum rzadko zdjęcia są podpisane i ciężko coś od razu znaleźć, ale jeśli nie przeraża Cię przeglądanie dzięsiatek stron z fajnymi, choć niekoniecznie w tym momencie przydatnymi fotkami to polecam.

Trzeba się naszukać i pokombinować z wpisywaniem fraz w

wyszukiwarce, ale raczej opłaca się. Jak nie to, to co innego znajdziesz, co kiedyś się może przydać

To tez, jedyne co znalazlem (oprocz oczywiscie setki innych swietnych fotek i tysiaca pomyslow na modele) to australijska wersje podczas wyciagania silnika z innego lav, ale nadal zadnej foty gdzie byloby widac wysuniete hydrauliczne podpory z boku kadluba. Nadal nie wiem jak bardzo i w jaki sposob wysuwaja sie one na boki.

Ja pytałem na militaryphotos.net i nie za bardzo mieli info.

Tak samo na Armoramie. Tymczasem postanowilem tak troche na "chlopski rozum" i tak juz zostanie, tutaj juz po podkladzie, ramie dzwigu jest ruchome. Jeden babol sie pojawil po podkladzie, ale nic strasznego troche szlifowania i bedzie elegancko:

P1000303.jpg

P1000304.jpg

P1000305.jpg

Zrobie chyba tak samo.

PS Wiesz co to jest to coś nad drzwiami ?

Pojecia nie mam, zdecydowanie jakis podpory, byc moze przy wyciaganiu innych pojazdow, sluza jako punkt zaparcia(chociaz z drugiej strony troche ciekie). Tak samo z przodu sa takie dwa cuda na "masce".

Te na masce to chyba jakieś hydrauliczne podpory jak te z boku zapakowane, może na zmiane jak te pójdą ;)

Na lewo od tylnego mocowania anteny powinien być taki cosiek a u Ciebie nie ma, czyżby dywan wchłonął

Te na masce to chyba jakieś hydrauliczne podpory jak te z boku zapakowane, może na zmiane jak te pójdą ;)

Na lewo od tylnego mocowania anteny powinien być taki cosiek a u Ciebie nie ma, czyżby dywan wchłonął

Pomiedzy kanistrem a tym mocowaniem anteny tak?, zupelnie nie wiem co sie stalo ze go wcielo. Niestety instrukcji i reszty ramek juz sie pozbylem, wiec jakis skracz-bild trzeba bedzie zrobic.

W miedzy czasie jeszcze tak na szybko M113 FSV sklecilem i teraz czekam na dostawe farbek zeby zaczac malowac. Zamowilem kolory Tamki- Nato green i Nato Brown, wiec bedzie proba kamo.

A tam, nei ma co pokazywac, sklejony stoi, no i ładunek podwieszany skleiłem, będzie tylko galeria

PS Nie masz mechanizmu falochronu i osłony wizjerów kierowcy, coś dużo przegapiłeś

A tam, nei ma co pokazywac, sklejony stoi, no i ładunek podwieszany skleiłem, będzie tylko galeria

PS Nie masz mechanizmu falochronu i osłony wizjerów kierowcy, coś dużo przegapiłeś

takze lusterka, Spoko Czesc czesci poodpadala przy malowaniu I maskowaniu, bede doklejal jak juz skoncze zabawe z nim.

Jezeli mozna to co podwiesiles jako ladunek?, ja nadal nic nie wymyslilem, no moze poza zewnetrznym zbiornikiem od Blackhawka.

Taki zbiornik malo wazy zeby go zapinac.

Propozycje sa dwie:

- silnik innego LAV'a.

- skoro to ma byc scenka, to proponuje uchwycic moment rozmontowywania/rozwalania zasiekow. Dzwig wyciaga z ziemi jedna z belek na ktorych jest zawieszony drut kolczasty, a moze jakies ppanc koziolki.

Pozdr.

Pawel

Qrcze Peter mozesz miec racje... hmm oryginalne ma byc. To moze niech zolnierze zajma sie, w ramach manifestacji przyjazni z ludnoscia Kosowa, rekonfiguracja zieleni miejskiej.

Taki gustowny "betonowy klombik" do gory. Poniewaz akcja ma miejsce w zimie, to w ziemi jakies uschniete kikuty i inne atrakcje. Obok moze przewrocony, rownie betonowy kosz na smiecie... i duzo smieci i brudu. Widzisz to ?

d2c99007f1d375f2.jpeg

Pozdr.

Pawel