Skocz do zawartości

LAV-R, Trumpeter 1/35

adamkijak

Rekomendowane odpowiedzi

Qrcze Peter mozesz miec racje... hmm oryginalne ma byc. To moze niech zolnierze zajma sie, w ramach manifestacji przyjazni z ludnoscia Kosowa, rekonfiguracja zieleni miejskiej.

Taki gustowny "betonowy klombik" do gory. Poniewaz akcja ma miejsce w zimie, to w ziemi jakies uschniete kikuty i inne atrakcje. Obok moze przewrocony, rownie betonowy kosz na smiecie... i duzo smieci i brudu. Widzisz to ?

d2c99007f1d375f2.jpeg

Pozdr.

Pawel

Moze jakies drzewo i drabina ze niby kota jakiejs babci zdejmuja z galezi.

Tak na serio to moze i ten zbiornik jest lekki, ale nie maly i tak sobie myslalem ze moze byc przymarzniety, moze troche zanurzony w lodziei trzeba go wyrwac.

Jakiekolwiek sugestie mile widziane, moze wyszperam cos innego ze zlomu modelarskiego:

P1000375.jpg

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

A ja pytanko z kosmosu :

Z czego zrobiłeś taki zajefajny śnieg?!

A co do działa mnie osobiście ono też tam za bardzo nie pasi

Lepsze byłyby, jak juz mroko94 pisał, jakieś palety albo skrzynki.

Pozdro

przemek298

A ja pytanko z kosmosu :

Z czego zrobiłeś taki zajefajny śnieg?!

A co do działa mnie osobiście ono też tam za bardzo nie pasi

Lepsze byłyby, jak juz mroko94 pisał, jakieś palety albo skrzynki.

Pozdro

przemek298

Snieg kupiony w sklepie z Games Workshop, generalnie wyglada jak zmielony filc czy cos takiego (jak sie przyjrzec to sa to takie malutkie, drobniutkie niteczki). Bardzo fajnie sie zachowuje, po posypaniu pozostaje puszysty. Potem to juz poprawianie i malowanie farbami olejnymi, konkretnie biel tytanowa, a potem rozne ciemniejsze tak zeby ladnie zgrac z reszta i porobic przejscia.

Ja sądzę że upgradowali do przenośnej skoro do dziś smigają. Dopiero za parę lat wycofaja jak AMV do Korpusu wejdzie na stałe.

BTW Rosomak będzie miał prototyp wzt-a wtym roku, jest wersja WEM, będzie z moździerzem RAK. Trumpeter ma kolejną fajną serie różnych wersji a nie wydaje modeli Może wyślijmy im 4000 maili

sama scenka - super, ale łańcuszek nie bardzo. widac, że to wyrób jubilerskopodobny lub jubilerski. Nigdy nie szukałem takich rzeczy, ale chyba są takie normanle łańcuchy w odpowiedniej skali.

sama scenka - super, ale łańcuszek nie bardzo. widac, że to wyrób jubilerskopodobny lub jubilerski. Nigdy nie szukałem takich rzeczy, ale chyba są takie normanle łańcuchy w odpowiedniej skali.

Lancuszek wzialem z zestawu trampka - tego z tralem przeciwminowym od m1. Zalozony tylko dla fotki pogladowej, zamierzam poszukac w sklepie z duperelami odpowiedniejszego, takiego z plaskimi oczkami.

Lancuszek wzialem z zestawu trampka - tego z tralem przeciwminowym od m1. Zalozony tylko dla fotki pogladowej, zamierzam poszukac w sklepie z duperelami odpowiedniejszego, takiego z plaskimi oczkami.

No to już jestem pewien, że efekt końcowy będzie powalający . Czekam na dalsze postępy prac.

Peter:

Dawaj foty stary, moj wcale nie jest taki dobry

Kamil k.

Makro to wrog modelarza, poniewaz zawyczaj maluje i kleje wieczorami, niektore detale mi uciekaja. Zobacze co da sie zrobic z tymi babolami.

Skoti:

Troszke jeszcze to potrwa, malo mam ostatnio czasu. Przynajmniej ramke juz kupilem.

Wszystko fajnie, ale ten "łańcuch" pasuje jak pięść do oka, mam nadzieję, że zamienisz go na linę?

Zamienie na odpowiedniejszy, poszukam jakiegos zlozonego z prostych ogniw, a nie skreconych. Lina odpada bo raczej 3,5 tonowej haubicy by nie utrzymala (chyba ze stalowa, ale to juz ostatnie wyjscie).

Jak na razie mam inny dylemat bo wymyslila mi sie figura w zimowym kombinezonie i nie mam pojecia jak to ugryzc.