adamkijak Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Qrcze Peter mozesz miec racje... hmm oryginalne ma byc. To moze niech zolnierze zajma sie, w ramach manifestacji przyjazni z ludnoscia Kosowa, rekonfiguracja zieleni miejskiej. Taki gustowny "betonowy klombik" do gory. Poniewaz akcja ma miejsce w zimie, to w ziemi jakies uschniete kikuty i inne atrakcje. Obok moze przewrocony, rownie betonowy kosz na smiecie... i duzo smieci i brudu. Widzisz to ? Pozdr. Pawel Moze jakies drzewo i drabina ze niby kota jakiejs babci zdejmuja z galezi. Tak na serio to moze i ten zbiornik jest lekki, ale nie maly i tak sobie myslalem ze moze byc przymarzniety, moze troche zanurzony w lodziei trzeba go wyrwac. Jakiekolwiek sugestie mile widziane, moze wyszperam cos innego ze zlomu modelarskiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Jak juz dojde do etapu podstawki to w koncu sie zdecydowalem co do ladunku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Niech może wyciąga jakiegoś hummera, pod którym się lód załamał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Niech może wyciąga jakiegoś hummera, pod którym się lód załamał? Niestety nie mam zadnego na zbyciu na stanie, Avengera planuje wykonac osobno (w koncu blaszki dotarly). Zreszta musze troche skladzik przetrzebic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Oj nie wiem jaki udźwig miał. Pewnie coś mniej niz 3 tony. a ile działo waży ? PS Patrz PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Oj nie wiem jaki udźwig miał. Pewnie coś mniej niz 3 tony. a ile działo waży ? PS Patrz PW Udzwig mial troszeczke ponad 4 tony, a dzialo wedlug roznych zrodel od 3,2 do 3,5 tony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 A może jednak sklep jakąś skrzynkę, palete co? Bo z tym działem to ni jak wygląda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 A może jednak sklep jakąś skrzynkę, palete co? Bo z tym działem to ni jak wygląda.. Wszystko nabierze sesu jak wyladuje na podstawce. Decyzja zapadla bedzie dzialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Ok, twój model, twoja decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 A ja pytanko z kosmosu : Z czego zrobiłeś taki zajefajny śnieg?! A co do działa mnie osobiście ono też tam za bardzo nie pasi Lepsze byłyby, jak juz mroko94 pisał, jakieś palety albo skrzynki. Pozdro przemek298 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 A ja pytanko z kosmosu :Z czego zrobiłeś taki zajefajny śnieg?! A co do działa mnie osobiście ono też tam za bardzo nie pasi Lepsze byłyby, jak juz mroko94 pisał, jakieś palety albo skrzynki. Pozdro przemek298 Snieg kupiony w sklepie z Games Workshop, generalnie wyglada jak zmielony filc czy cos takiego (jak sie przyjrzec to sa to takie malutkie, drobniutkie niteczki). Bardzo fajnie sie zachowuje, po posypaniu pozostaje puszysty. Potem to juz poprawianie i malowanie farbami olejnymi, konkretnie biel tytanowa, a potem rozne ciemniejsze tak zeby ladnie zgrac z reszta i porobic przejscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 D-30 mi pasuje. Pytanie z innej beczki: ten zuraw moze byc sterowany z wynosnej konsoli ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 D-30 mi pasuje. Pytanie z innej beczki: ten zuraw moze byc sterowany z wynosnej konsoli ? Pozdr. Pawel Tak, nie wiem tylko czy przenosnej na kablu, czy moze bezprzewodowej, swoja droga nigdy nie widzialem bezprzewodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Ja sądzę że upgradowali do przenośnej skoro do dziś smigają. Dopiero za parę lat wycofaja jak AMV do Korpusu wejdzie na stałe. BTW Rosomak będzie miał prototyp wzt-a wtym roku, jest wersja WEM, będzie z moździerzem RAK. Trumpeter ma kolejną fajną serie różnych wersji a nie wydaje modeli Może wyślijmy im 4000 maili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) Ok wiec LAV skonczony, pare w ostatniej chwili modernizacji wydluzylo ten proces. Nastepnym etapem bedzie podstawka, niestety nie wiem jak dlugo mi to zajmie: Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Elegancki Właśnie w takim stylu lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 sama scenka - super, ale łańcuszek nie bardzo. widac, że to wyrób jubilerskopodobny lub jubilerski. Nigdy nie szukałem takich rzeczy, ale chyba są takie normanle łańcuchy w odpowiedniej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 sama scenka - super, ale łańcuszek nie bardzo. widac, że to wyrób jubilerskopodobny lub jubilerski. Nigdy nie szukałem takich rzeczy, ale chyba są takie normanle łańcuchy w odpowiedniej skali. Lancuszek wzialem z zestawu trampka - tego z tralem przeciwminowym od m1. Zalozony tylko dla fotki pogladowej, zamierzam poszukac w sklepie z duperelami odpowiedniejszego, takiego z plaskimi oczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Ta ja właśnie zacząłem podstawkę ale widzę że poczekam az ty umieścisz swojego i poczekam az wszyscy zapomna Planujesz figurkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Jedyne co mnie razi to szwy na bambetlach widoczne na 1 i 4 zdjęciu. Poza tym miodzio. A, i wypadałoby zaszpachlować tą jamkę skurczową w podstawie D-30, bo widze, że zapodkładowałeś haubicę, a dziura została. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 sama scenka - super, ale łańcuszek nie bardzo. widac, że to wyrób jubilerskopodobny lub jubilerski. Nigdy nie szukałem takich rzeczy, ale chyba są takie normanle łańcuchy w odpowiedniej skali. Lancuszek wzialem z zestawu trampka - tego z tralem przeciwminowym od m1. Zalozony tylko dla fotki pogladowej, zamierzam poszukac w sklepie z duperelami odpowiedniejszego, takiego z plaskimi oczkami. No to już jestem pewien, że efekt końcowy będzie powalający . Czekam na dalsze postępy prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Peter: Dawaj foty stary, moj wcale nie jest taki dobry Kamil k. Makro to wrog modelarza, poniewaz zawyczaj maluje i kleje wieczorami, niektore detale mi uciekaja. Zobacze co da sie zrobic z tymi babolami. Skoti: Troszke jeszcze to potrwa, malo mam ostatnio czasu. Przynajmniej ramke juz kupilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Wszystko fajnie, ale ten "łańcuch" pasuje jak pięść do oka, mam nadzieję, że zamienisz go na linę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Wszystko fajnie, ale ten "łańcuch" pasuje jak pięść do oka, mam nadzieję, że zamienisz go na linę? Zamienie na odpowiedniejszy, poszukam jakiegos zlozonego z prostych ogniw, a nie skreconych. Lina odpada bo raczej 3,5 tonowej haubicy by nie utrzymala (chyba ze stalowa, ale to juz ostatnie wyjscie). Jak na razie mam inny dylemat bo wymyslila mi sie figura w zimowym kombinezonie i nie mam pojecia jak to ugryzc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Wstep do podstawki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi