Jędrek Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 szpachlowania faktycznie sporo Cię czeka a relacja przybrała ciekawą postać, podoba mi się Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 Dzięki! Cieszę się że relacja się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 i jest rufa: jak widać nie da się uniknąć szpachlowania - wszystkie części były z lekka wypaczone i ni jak lepiej dopasować się nie dały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Grudnia 2009 Super Moderator Share Napisano 15 Grudnia 2009 jak widać nie da się uniknąć szpachlowania - wszystkie części były z lekka wypaczone i ni jak lepiej dopasować się nie dały.Niestety to jedna z cech charakterystycznych Trumpetera - owszem, zdarzają się i prawidłowe wykonania ale są one raczej w mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 Co racja to racja. Generalnie w jednym zestawie często obserwuję fajnie spasowane detale a zaraz czar pryska przy następnym Cały Trumpeter - szybkość poprzeplata z jakością, raz tak, raz tak i wychodzi bylejak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 Szpachlówka w ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 16 Grudnia 2009 Super Moderator Share Napisano 16 Grudnia 2009 Modelik fajny, ale jak tak patrze na każdą szczelinę, która szpachlą jest pokryta, to rośnie we mnie awersja do Trumpetera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 można na Trumpka popsioczyć ale za to robi trochę fajnych tematów a ten model miał być przede wszystkim duży... a że powstał dość dawno to dokładności się jeszcze nie dorobili (zresztą do dziś się w niektórych modelach nie dorobili ) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Będą jakieś blaszki na pokładzie, prosi się choćby o relingi i drabinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Trumpkowy Nimitz w 1/350 to jeden z ich lepszych wyrobów. Oczywiście problemy ze spasowaniem niektórych części są dla nich dość typowe, niemniej temat został dobrze opracowany merytorycznie i nie ma większych baboli, tak przynajmniej twierdzą znawcy tego typu okrętów na necie. Mam go również na składzie, wiec z zainteresowaniem przyglądam się relacji - robota jak widzę fajnie posuwa się do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 Bez przesady aż tak dużo szczelin to nie ma Zwłaszcza że to taka very very big łajba A że Trumpeter to byłem na takie rzeczy przygotowany-popatrzcie na samoloty dosłownie każde łączenie skrzydeł wymagało szpachli - szpary nawet 1/48 by nie przeszły a tu mówimy o 1/350 Co do blaszek -Epheli - zapraszam do mojego inboxa tam wszystko wymieniłem - oczywiście że muszą być.......... i ludziki też będą.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 po wyszlifowaniu wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 trzeba przyznać, że zasuwasz z robotą do przodu aż miło patrzeć Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 teraz windy: następnie będą relingi w lukach i siatki przy windach z blaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius25 Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Świetna robota Ja już czekam z niecierpliwością na pierwsze blaszki na pokładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Czas w końcu na relingi (lewa burta): Krótkie relingi niestety są za długie i trzeba było je mocno podszlifować żeby się nie wypaczały wciśnietę w lukach. Długie za to pasują jak ulał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz znalazłem ten temat Uwielbiam takie kolosy - wpisuje się na listę obserwatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 I ja sie miło poprzyglądam, chyba zapoluje sobie na taki modelik. Piękna robota. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam wszystkich po długiej przerwie. Czas dalej na relingi tym razem prawa burta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyziu195 Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Gulumik podziwiam Cię i w ogóle całą brać modelarską z jaką dokładnością robisz model.. Sam nabyłem niedawno podobnego kolosa.. i zbieram właśnie materiały do niego i potrzebne rzeczy.. Bacznie będę obserwował Twoją relacje.. i życzę powodzenia w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Witam, No pora najwyższa na pokład hangarowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Czerwca 2010 Super Moderator Share Napisano 1 Czerwca 2010 Wow - a już myślałem, że zaginął w Trójkącie Bermudzkim Dawaj, dawaj z tym olbrzymem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 no i reszta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielnix Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Ładnie to wszystko wygląda. Gratuluję i czekam na kolejne etapy malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 16 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2010 przyszedł czas żeby dalej poprowadzić budowę: wash otworów do kotwiczenia samolotów na pokładzie hangarowym: Pierwsza i druga fota to próba z czarnym i brązowym kolorem -wyszło że lepszy wg mnie jest brąz i ścianki pokładu hangarowego - muszą być bo przez te "lochy" przy windach będzie to widać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi