Jump to content

STAR(western :P)

star200
 Share

Recommended Posts

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

powiem tak będziecie się śmiać ze mnie ale wyciąłem z ramki poukładałem elementy ładnie tego zadzwonił telefon odebrałem przyszedłem z powrotem zacząłem kleić odstawiłem do zastygnięcia i patrze i co żaden element niebył wyszlifowany :/ poprostu rozkojażenie nawet na niektórych były te dzyndzle co się odcina

Wow ale jajca miałem identyczny problem i w identycznym aero Niech zgadnę pluł farbą chciałeś wyregulować dyszę i sruu ?

niee niee po czyszczeniu jak go składałem dokręcałem dysze troche za mocno :/ ratunku muszę jeszcze perłe i klar na bryce położyć i niemam czym

No niestety, ciezka sprawa... Da sie to naprawic, ale tak, czy siak, trzeba kupic nowa dysze. Niestety pseudoiwaty maja te przypadlosc - kazda jedna, ze dysze wykonane sa z dosyc miekkiego i niezbyt trwalego materialu. Trzeba je dokrecac z wielkim wyczuciem.

Niech to tez bedzie przestroga dla innych uzytkownikow tych aerografow, ewentualnie dla tych, co chca wejsc w ich posiadanie.

Jak sie zdecydujesz na naprawe, i zdobedziesz nowa dysze, postaram Ci sie pomoc. A jak nie, to chetnie odkupie wrak po rozsadnej cenie...

Ps. Dysze mozesz kupic np. TUTAJ.

po lekkim załamaniu zepsuciem aerografu wziąłem się za dalsze prace także zrobiłem wydech i zacząłem boczne chromy składać do kupy

i okazało się że źle przykleiłem mocowanie zbiorników także zostało oderwane

th__mini-100_1428.jpg

a tu wydech i te chromy

th__mini-100_1427.jpg th__mini-100_1426.jpg th__mini-100_1425.jpg

jak sobie poradzić (zniknąć) tego sznita??

th__mini-100_1430.jpg

Najlepiej wyszły Ci przeróbki felg italerowskich, natomiast w revellowskich widać podwójne pierścienie zewntrzne. Reflektory wkleiłeś od zewnątrz a powinne być zamocowane od wewnętrznej strony błotnika.

lampy już zostały przeklejone (ale wpadka :/) wziąłem się troche za wnętrze może niektórym się niepodobać ale mi te kolory leżą ;)

th__mini-100_1454.jpg

niestety reszte fotek skasowałem a aparat pożyczyłem :/

międzyczasie kupiłem euronaczepe żeby zrobić z niej australijską

th__mini-100_1451.jpg

jeszcze beczeke z revella muszę kupić bo zamierzam zrobić taki zestaw

th_australia_85_roadtrain-xcopy.jpg

Fotele fajnie wyszły, ale na podłodze widać smugi po pędzelku a nad deską rozdzielczą widac jakies farfocle.

Ps.

Cysternę z fotki robi Italeri a nie Revell, obecnie dostepna jest w zestawie z Dafem:

e3bd13a67b99162am.jpg45dd860c5843bfabm.jpg

• 1 month later...
po lekkim załamaniu zepsuciem aerografu wziąłem się za dalsze prace także zrobiłem wydech i zacząłem boczne chromy składać do kupy

i okazało się że źle przykleiłem mocowanie zbiorników także zostało oderwane

th__mini-100_1428.jpg

a tu wydech i te chromy

th__mini-100_1427.jpg th__mini-100_1426.jpg th__mini-100_1425.jpg

jak sobie poradzić (zniknąć) tego sznita??

th__mini-100_1430.jpg

pogadaj z tornado on okleja zbiornik sreberkiem, niewiem jak on to robi ale efekty są, ja sie niebede meczyc, pomluje zbiornik pod kolor nadwozia