star200 Napisano 20 Listopada 2006 Share Napisano 20 Listopada 2006 pudełeczko a tu rozpoczęcie rama troche zwichrowana :/ ale koła ją wyprostowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Listopada 2006 Share Napisano 20 Listopada 2006 Normalnie szalejesz, ledwo wysłałem Ci model a już masz tyle zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 20 Listopada 2006 Share Napisano 20 Listopada 2006 Tempo naprawde powalające. Ale jak patrze na te fotki to tochę szlifowania masz Też chciałem ten model sobie zamówić ale narazie odpuściłem. A i takie pytanko. Naczepe masz zamiar zrobić z tymi kalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 21 Listopada 2006 Autor Share Napisano 21 Listopada 2006 powiem tak będziecie się śmiać ze mnie ale wyciąłem z ramki poukładałem elementy ładnie tego zadzwonił telefon odebrałem przyszedłem z powrotem zacząłem kleić odstawiłem do zastygnięcia i patrze i co żaden element niebył wyszlifowany :/ poprostu rozkojażenie nawet na niektórych były te dzyndzle co się odcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 normalnie sie rozkojazyles albo w kims sie zakochales ze nawet zapomniales dzyndzlow odciac nie no dobry jestes gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 Co wy macie do dzyndzli :P Ale przyznam, że czasem tak się zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 28 Listopada 2006 Autor Share Napisano 28 Listopada 2006 maska kabina i sypialka idzie do płynu hamulcowego przez małe problemy z aero :/ rama jest ok tylko poduszli wymaluje i jak koła założyłem to sie sama prostuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 Tylne felgi kól są chyba nie pomalowane nie zakaładasz oryginalnych chromowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 28 Listopada 2006 Autor Share Napisano 28 Listopada 2006 koła narazie są tylko tak na przymiarke żeby stało równo :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 28 Listopada 2006 Autor Share Napisano 28 Listopada 2006 kabina wymalowana ale jak zawsze muszę coś spieprzyć tym razem urwałem dysze od aero :/ niema ktoś do sprzedania dyszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 Wow ale jajca miałem identyczny problem i w identycznym aero Niech zgadnę pluł farbą chciałeś wyregulować dyszę i sruu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 28 Listopada 2006 Autor Share Napisano 28 Listopada 2006 Wow ale jajca miałem identyczny problem i w identycznym aero Niech zgadnę pluł farbą chciałeś wyregulować dyszę i sruu ? niee niee po czyszczeniu jak go składałem dokręcałem dysze troche za mocno :/ ratunku muszę jeszcze perłe i klar na bryce położyć i niemam czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 No niestety, ciezka sprawa... Da sie to naprawic, ale tak, czy siak, trzeba kupic nowa dysze. Niestety pseudoiwaty maja te przypadlosc - kazda jedna, ze dysze wykonane sa z dosyc miekkiego i niezbyt trwalego materialu. Trzeba je dokrecac z wielkim wyczuciem. Niech to tez bedzie przestroga dla innych uzytkownikow tych aerografow, ewentualnie dla tych, co chca wejsc w ich posiadanie. Jak sie zdecydujesz na naprawe, i zdobedziesz nowa dysze, postaram Ci sie pomoc. A jak nie, to chetnie odkupie wrak po rozsadnej cenie... Ps. Dysze mozesz kupic np. TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 30 Listopada 2006 Autor Share Napisano 30 Listopada 2006 po lekkim załamaniu zepsuciem aerografu wziąłem się za dalsze prace także zrobiłem wydech i zacząłem boczne chromy składać do kupy i okazało się że źle przykleiłem mocowanie zbiorników także zostało oderwane a tu wydech i te chromy jak sobie poradzić (zniknąć) tego sznita?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Listopada 2006 Share Napisano 30 Listopada 2006 STARy :D Miałem w swoim WS'ie taki sam problem. Przestudiuj raz jeszcze instrukcję to możliwe, że dojrzysz błąd. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 2 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2006 zrobiłem troche jaśniejsze zdjęcia i kombinowałem z poszerzaniem felg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Najlepiej wyszły Ci przeróbki felg italerowskich, natomiast w revellowskich widać podwójne pierścienie zewntrzne. Reflektory wkleiłeś od zewnątrz a powinne być zamocowane od wewnętrznej strony błotnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 4 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2006 lampy już zostały przeklejone (ale wpadka :/) wziąłem się troche za wnętrze może niektórym się niepodobać ale mi te kolory leżą ;) niestety reszte fotek skasowałem a aparat pożyczyłem :/ międzyczasie kupiłem euronaczepe żeby zrobić z niej australijską jeszcze beczeke z revella muszę kupić bo zamierzam zrobić taki zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Nom super ale co do kolorów kokpitu to mi nie zabardzo lezą ta zieleń , ale fotele wyglądają bardzo ciekawie jak je robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_MAGNUM_MJ_ Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Super te siedzenia a ja tam dysze sobie juz zalatwiles?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 4 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2006 pędzel i taką warstwe dość cięką zrobiłem przez to prześwituje troche spodu co daje taki niby efekt zużycia a dyszy dalej niemam :/ ale na dniach powinna być bo została już zamówiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Fotele fajnie wyszły, ale na podłodze widać smugi po pędzelku a nad deską rozdzielczą widac jakies farfocle. Ps. Cysternę z fotki robi Italeri a nie Revell, obecnie dostepna jest w zestawie z Dafem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 5 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2006 tzn ten fotomontaż to zrobiłem tak tylko schematyczne bo mnie osobiście podoba się ta beczka revella http://www.swiat-modeli.com/opis.php?&id=2350 bo to ma być taka wizja roadtraina z alkoholem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 30 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2007 przymiarka a tak z kołami chyba spiłuję wszystkie nity z kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 30 Stycznia 2007 Share Napisano 30 Stycznia 2007 po lekkim załamaniu zepsuciem aerografu wziąłem się za dalsze prace także zrobiłem wydech i zacząłem boczne chromy składać do kupyi okazało się że źle przykleiłem mocowanie zbiorników także zostało oderwane a tu wydech i te chromy jak sobie poradzić (zniknąć) tego sznita?? pogadaj z tornado on okleja zbiornik sreberkiem, niewiem jak on to robi ale efekty są, ja sie niebede meczyc, pomluje zbiornik pod kolor nadwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi