Arek17 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Witam. Po ciężkiej pracy, chciałbym pokazać moje wypociny, jakie udało mi sie skleić . Link do warsztatu viewtopic.php?p=250539#250539 A oto zdjęcia Mam nadzieję że znajdzie sie jakiś pozytywny komentarz, tym bardziej że jest to mój pierwszy skończony model na forum.. Pozd: Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 To tak, obwódka na końcu silnika chyba powinna być brązowa czy kolor podobna. Śmigło chyba powinno być czarne. Przydałby się modela wash, co by ładnie podkreśliło te linie na samolocie. Pomiędzy "nogami" (jeśli można to tak nazwać), to co koła trzymają powinny być liny. Jakbyś ładnie przykleił dwa druciki wyglądało by ładnie. I to na razie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 Śmigło poprawie na czarny.Mój błąd przepraszam. I kolega na gg pisał że troche niedokładnie tak więc jeszcze dam mu pare przeróbek. Troche pośpieszyłem sie z galerią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 No cóż - daleka droga przed Tobą ... Ograniczę się do rady , byś przy nakładaniu kalkomanii posługiwał się instrukcją - szachownice na P.11c na pewno nie były malowane lustrzanie . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Heja, widzę w Sochaczew-ie tworzą się solidne fundamenty. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 I to już następny z naszego pięknego miasta. Kiedyś trzeba wybrać się na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 20 Lipca 2009 Autor Share Napisano 20 Lipca 2009 Dobra. To sa już ostateczne zdjecia poprawione. Także zrobiłem jak zrobiłem z samolotu jestem zadowolony.Wiem że niedokładnie ale nastepny bedzie lepszy. Teraz na warsztat idzie RWD 14b Czapla, takze plastyku. Ps.Damian napisz mi na priv z kad jesteś dokładnie, z kacperkiem315 sie dobrze znamy. WArto poznac nowego modelarza. Teraz bedzie nas trzech ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Lipca 2009 Share Napisano 20 Lipca 2009 Arek za dużo na ten brązowy, najpierw popatrz na zdjęcia później poprawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Ja rozumiem, że przez nieuwagę można przekręcić szachownice o 90 stopni. Ale żeby godło też?Dokładnie! Każda szachownica w inną stronę, chociaż na warsztacie zostało wklejone zdjęcie oryginału! Co do godła szkoda słów. Czy nie miałeś przed sobą instrukcji nakładania kalkomanii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Mam nadzieję że znajdzie się jakiś pozytywny komentarz, tym bardziej że jest to mój pierwszy skończony model na forum.. czyli wnioskując to nie jest twój pierwszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 rafik1213 ja już na żywca widziałem ile modeli ma Arek, przyznam że trochę ich jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 21 Lipca 2009 Autor Share Napisano 21 Lipca 2009 Rozumiem.na instrukcji ciężko było ocenic jak idzie godło. Teraz już nie zmienie tego. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulepiok Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Moim skromnym zdaniem - spróbuj użyć wody i przekręcić te kalki bo jest historyczny koszmarek. Skąd brałeś ten schemat malowania? No i w jaki sposób Twój Plastyk ma takie piękne rzeźbienie skrzydeł na górze? Moje Plastyki to fabryczna przycierka całego środka skrzydeł (kilka sztuk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Bo to jakiś inny zestaw. ten z zeszlifowaną górną powierzchnią płata to dawniej był pod szyldem PZW72 czy jakoś tak. Teraz jest w ofercie MasterCraft. http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=1188544&kateg=267379 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Poza tym model nie ma wiatrochronu i ma czerwone nity;) Niech kolega uważa przy budowie Czapli-polskie przedwojenne samoloty naprawdę miały niesymetrycznie umieszczone szachownice na górnej części skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Arek17, czy to twój pierwszy model? Jeśli tak to nie jest tak żle (pomijając poprzekręcaną szachownice i godło) , ja swoje pierwsze modele z plastyku robiłem koszmarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 Znaczy tak.Jeżeli chodzi o model to nie jest to pierwszy w zyciu,ale jest to pierwszy na forum skończony.Godło jest już poprawione. pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi