reggy Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Witam, Model miał burzliwą przeszłość, którą można prześledzić w tym temacie: viewtopic.php?t=11509 Rzeczywiście można powiedzieć, że zrobiłem dwa modele z jednego zestawu, tyle że pierwszego już nie ma ;]. Jak dla mnie dowód, że jak coś nie wyjdzie to wszystko się da zmyć i poprawić. Pomysł na malowanie podsunął Tomek za co serdecznie dziękuję bo czuję się tym malowaniem duchowo spełniony Dużo się na nim wzorowałem, z widocznych detali nie zgadza się brak ostatniej osłony i kostki na górze przedniej. Nie byłem pewien nr wozu, więc go nie dałem. Figurki od Verlindena, sam dodałem szybki googli co była nie powiem, wymagające. Szybki wizjerów z konfetti, na żywo wyglądają "zjawiskowo". Hans... Czuję się tu tak... Nieswojo... Nic dziwnego, w końcu siedzi pan po prawej stronie, jak baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Wymiatasz kolego, świetny model. Nawet podchodzisz pod temat What- if? Ciekawe co by byo gdzyby Niemce podczas II WŚ mieli Abramsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bathonuk Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Reggy super:D Model pierwsza klasa Powiedz czy te wizjery są zrobione z konfetti? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Model piękny ale mnie jeszcze bardziej podobają się ludziki. Czym malowane?(akryle?) Jak robisz ,żę tak fajnie wychodzą Ci ich twarze ,a oczy szczególnie. Pytam bo po pierwszej próbie malowania figurki musiałem kąpać ją w krecie. Wyszedł mi plastuś jaki, a nie żołnierz:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Lipca 2009 Autor Share Napisano 22 Lipca 2009 Powiedz czy te wizjery są zrobione z konfetti? W literkach nad samymy zdjęciami tkwi odpowiedź ;] Czym malowane?(akryle?) Tak, psiknięte surfacerem 1200, potem całość German Gray, twarz Sunny Skintone i reszta wyciągana pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Bardzo fajny abramsik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Podsumuję krótko i zwięźle... PRZEPIĘKNA ROBOTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Te szkoble mnie rozbawiły świetny dialog... prawie jak model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolll Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Bardzo ładny model. Ciekawie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 swietny model i piekne malowanie.jesli chodzi o wizjery to jestem na nie,wogole nie pasuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Lipca 2009 Autor Share Napisano 24 Lipca 2009 wogole nie pasuja Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Dlaczego? kolorystycznie sie nie zgrywaja z bryla modelu i raza w oczy.co co wogole za pomysl z rozowymi wizjerami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Lipca 2009 Autor Share Napisano 25 Lipca 2009 .co co wogole za pomysl z rozowymi wizjerami? O to już trzeba zapytać panów z General Dynamics ;) Fakt, że wizjery Abramsa różnie wyglądają zależnie od kąta patrzenia i światła nań padającego, ale takie coś to najlepsze co udało mi się wykombinować. Można szukać ciemniejszego konfetti czy substytutu, ale farbami nie wygląda tak dobrze. I standardowo - na żywo wyglądają lepiej ;] Nie rzucają się tak w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 no mozliwe ze ciemniejsze bylo by lepsze a konfetti to bardzo dobry pomysl,osobiscie uzywam krazka z dyskietki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerschmitt1996 Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Co to są za figurki..firmę i nazwę jak można oczywiście:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Żywice Legenda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 25 Lipca 2009 Autor Share Napisano 25 Lipca 2009 Dupcia :P Załoga Abramsa jest z zestawu Verlindena, Verlinden 1:35 US Tankers Crew Iraq (3 Half Figs) #2277 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Oj pomieszao mi się bo oglądałem Legenda pakunki do Sheridana Wiadomo że Verlinden... Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messerschmitt1996 Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Aha, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 O to już trzeba zapytać panów z General Dynamics ;) I standardowo - na żywo wyglądają lepiej ;] Nie rzucają się tak w oczy. Model jak pisali wcześniej koledzy : szacun, wypas, bomba, kuuul i w ogóle bajer !! Masz u mnie 5+. A wizjery są jakie są. Szkła we współczesnych pojazdach są pokryte warstwą "przeciwwszystkiemu". W zależności pod jakim kątem się na nie patrzy to zmieniają kolor. Od czarnego po zielony. Aktualnie zaczynam Warriora i też mnie czeka walka z kolorem wizjerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi