Hafes Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 (edytowane) Hej! Korzystając z chwilowego bezrobocia udało mi się popełnić kolejne modelarskie "dzieło" Model gun trucka zwanego "Nancy" firmy AFV w skali 1/35. Kosztował mnie sporo roboty a jeszcze więcej nerwów i bluzgów, ale udało się jakoś go poskładać W budowie wykorzystałem zestaw blaszek Eduarda, ale szkoda na niego kasy jak się okazało. Wszystko można było zrobić we własnym zakresie. Generalnie sklejał się kiepsko (plastik dziwny jak dla mnie). Dziury po wypychaczach w ilości przekraczającej wszelką przyzwoitość i w najbardziej widocznych miejscach (tragedia). AFV nie dołączył do zestawu podstawy pod wieżyczkę Maxona więc zmuszony byłem dorobić z plastikowych płytek. Tak samo skrzynia wsunięta w skrzynię ładunkową. Załatałem też dziurę pod wylot wydechu bo w wersji M35A1 wychodzi z tyłu nad kołami, a nie z prawej strony przedniego błotnika. Dodałem też M60 w szoferce i radiostację polową. Model malowałem farbami Gunze i Pactra. Jest mocno zakurzony pigmentami bo chciałem zrobić Quada po powrocie z misji konwojowej. Docelowo stanie na jakiejś małej dioramce. Figuranci z załogi już się robią do kompletu. Zapraszam do oglądania Edytowane 23 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Chciałem sobie kupić ten model plus blachy ale chyba sobie daruje skoro taki denny jest. Tobie wyszedł bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 23 Lipca 2009 Autor Share Napisano 23 Lipca 2009 Nie zrażaj się. Jednym AFV pasuje a innym nie. Zresztą nie ma alternatywy dla tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolll Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Bardzo ładny model Pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Kolejny gun truck na forum!! Brawo za pomysł i wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 fajny modelik i dobrze zdetalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Ładnie wyeksploatowany, chociaż brakuje mi nieco obić i rdzawych zacieków - ale to może takie moje zboczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 25 Lipca 2009 Autor Share Napisano 25 Lipca 2009 Cieszę się, że się Nancy podoba. Obić i zacieków zrobiłem całkiem sporo. W pewnym momencie stwierdziłem, że nawet za dużo, ale wszystko zakrył kurz z pigmentów Nie będę ich już dodawać bo nienaturalnie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszW Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Istny wysyp modeli z Namu Gratuluje wykonania i czekam na dio:) Pomimo Twoich uwag co do modelu to i tak go popełnię a im bardziej się człowiek wkurza tym milej jak na forach sypią się ochy i achy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2009 I mały apdejt Trochę musiałem "Nancy" przerobić. Kalki zrobiły mi przykrą niespodziankę... Po dwóch tygodniach błona zrobiła się nagle żółta choć kalki siadły świetnie na modelu Nigdy się z czymś takim nie spotkałem. No, ale trudno. Trzeba było naprawić. Napis po prawej stronie został zlikwidowany i namalowany z ręki. Po lewej stronie zakryłem zdobyczną flagą Vietcongu. Szkoda mi numerów na masce ale nic się nie dało zrobić, więc zamaskowałem jakąś szmatą i siedzącym gościem z mapą. Poza tym dodałem kilka bambetli i figurki Teraz robi się podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 BRawo Pięknie wykonany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszW Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Świetne figsy skąd je wytrzasnąłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Z zestawu firmy LEGEND PRODUCTION (LF0107) kupionych na Alledrogo. Według mnie są za małe, ale nie rzuca się to w oczy za bardzo. W jednej wymieniłem główkę bo była w hełmie tankisty na żywiczną też z LEGENDA. Ostatnio można było kupić fajne rzeczy z LEGENDA w Lucky Model bez kosztów wysyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Wszystko super, ale ta plandeka na tyle paki jest ... kiepska i psuje całość. Model rewelacyjny, przydała by się dioramka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Dzięki z opinie Plandeka prawdopodobnie zostanie wymieniona na lepszą albo zastąpiona jakimiś innymi gratami w żywszych kolorach (kartony, skrzynki itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 I wreszcie ostatnia odsłona. Podstawka zakończona i do modelu też mi już brakuje zapału, tak więc zostaje jak jest. Generalnie jestem zadowolony choć kilka rzeczy mogłem zrobić inaczej Jak zawsze wszelkie opinie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 No i super Muszę sobie jakis Wietnam kupić bo już się stęskniłem za tą tematyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 chciałemgo kupić ale jak tak to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 Miałeś dostęp do kolorowych fotek wozu Tam są dwa odcienie zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi