Skocz do zawartości

Panzer IV F1 DML 1:35

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pozostawiajac za sobą poprzedni model postanowiłem wykonać tym razem IV F1.

Relacja prowadzona będzie mniej wiecej rownorzędnie na innym forum, w ramach projektu - PZ IV.

Malowanie bedzie pudełkowe...tzn instrukcyjne.

Wybrałem w zielonym malowaniu:

ResizeofDSCF4226.jpg

Wczoraj już rozgrzebałem kółka, a dziś już mam pomontowana wiekszość na wannie.

Fot z lepienia brak, bo i nie ma co pokazywać.

Natomiast dziś zrobiłem kilka kiełbas w skali 1:1( bo rzecz sie dzieje na Mazurach...powtórka z rozrywki)

ResizeofDSCF4228.jpg

p.

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

To jest psychiczne znęcanie się nad wyjezdnymi!!

Czas najwyższy wracać już z tych "zmywaków".

Pzdr

Hehe, dobre. Ty tutaj Seb chyba chcesz na forum zostac mistrzem ciętej riposty.

Co do modelu i modelu kiełbasek zapowiada się fajnie i to i to drugie.

Hehe, dobre. Very Happy

nie, w ogóle.

Panowie kiełbasiarze ta kiełbasa niejeden żołądek zdobyła, niejdnemu kubełki smakowe zorała !

Ta kiełbasa jest lepsza, bo to Nasza kiełbasa..a nasza kiełbasa jest lepsza niż Ich kiełbasa.

Stanowcze NIE parówkożercom !

Wracając do modelu.

Otrzymałem pewne wskazówki odnośnie pozycji którą lepię.

Spowolniłem, bo czekałem na powyższe.

Zaczałem od błotników - plastik fajowo sie gnie ;)

ResizeofDSCF4247.jpg

Natomiast o gotowaniu...pomęczę dalej.

Tym razem, by "procesom" stało się zadość....by mnie nie imputowano, czy inaczej wyzywano od zaboboniarzy...

Przed pitraszeniem.

Dodano zmielony pierniczek, gożdzików szczypta...papryk sporo i mniód, ale tak mniód...że palce lizać.

Zakupując go można zostać dziabnietym w podzięce za zakup...przez owada.

ResizeofDSCF4232.jpg

ResizeofDSCF4234.jpg

I tu na koniec, złapałem w kadrze....

Pazurakus Drapakus, z rodziny krzykliwych

ResizeofDSCF4242.jpg

p.

p.s. dłuugiej ślinki życzę ;)

Rafale, dobijłeś mnie tymi żeberkami... dobrze się stało, że je doprawiłeś (robisz coraz ładniejsze modele w 1:1 ). Co nas jutro czeka - polędwiczki w miodzie ?

Stanowcze NIE parówkożercom !

"Parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE!" - tak to szło w łoryginale .

A wracając do modelu - to coś podobne do kondoma na kadłubowym MG to ma być pokrowiec transportowy, tak? Voyager daje go w zestawie do tego modelu?

Rafale...

ResizeofDSCF4242.jpg

Twoje paznokcie?

Smaku narobiłeś nie tylko mięskiem z grilla ale też modelem, czekam na kolejne potrawy modelarskie

MG to ma być pokrowiec transportowy, tak?

nom, i wcale nie obiega wyglądem od fot, jakie to mam ja sobie ;)

Z jakiego zestaw, to pojęcia bladego nei mam :( Jak pudło po wywiezieniu otworzyłem...leżał sobie.Ale na pewno to do F2 było dedykowane, jako że skarpeta na hamulec była gruszkowata.

W modelu, tu podgiąłem, tam nie wkleiłem....i kleję dalej.

ResizeofDSCF4272.jpg

ResizeofDSCF4271.jpg

ResizeofDSCF4269.jpg

ResizeofDSCF4267.jpg

p.

Rafale... wandalu/dewastastorze . Słusznie poturbowałeś tłumik, może by tak jeszcze jakimiś kombicęgami "tu i ówdzie" powyginać zewnątrzną powierzchnię prawego błotnika (kątownik szkieletu błotnika, tak jak to zroibłeś na lewym). Śmieszne są te wczesne czwórki z krótkim przyrodzeniem . Ten kondom na MG nie wygląda za dobrze, może po malowaniu będzie "naturalniej".

Cóż Kaziu, na dzień dzisiejszy kończę budowę i wrócę do modelu dopiero po powrocie.Być może cos dodam, może coś odejme...wiesz, różnie to u mnie bywa.

ResizeofDSCF4302.jpg

ResizeofDSCF4300.jpg

ResizeofDSCF4299.jpg

ResizeofDSCF4298.jpg

ResizeofDSCF4297.jpg

ResizeofDSCF4296.jpg

ResizeofDSCF4295.jpg

Drasnąłem zasobnik wieży i dałem "bling bling" tymczasowo.

Co do skarpetki, mam tak samą nadzieję.Włazy nie wklejone, więc w razie co śmiało zdejmę pokrowiec, zmyję klej i wkleję części oryginału.

Bryał 4, mnie one właśnie w tych wersjach bez osłon oraz wczesnym uzbrojeniem podobają sie bardziej.

No i mam...:

ResizeofDSCF4289.jpg

Kaziu

p.

Czyli smacznie i zdrowo. Też tak lubię, znaczy się kiełbaski. Ja bym je może ciut dłużej przytrzymał coby cebulka się lepiej zapiekła. A panzerek też iczego sobie. Wgniecenie na zasobniku mi się podoba. Klasa!

Pozdrawiam

Czyli smacznie i zdrowo. Też tak lubię, znaczy się kiełbaski. Ja bym je może ciut dłużej przytrzymał coby cebulka się lepiej zapiekła. A panzerek też iczego sobie. Wgniecenie na zasobniku mi się podoba. Klasa!

Pozdrawiam

Ale to nie prawdziwy grill, to tylko Gościu cwiczy nowe pigmenty i oleje ;)

Miała być polędwiczka Rafale, a nie szaszłyki jakieś . A panzerek "pomięty" na ten moment jest akuratnie, już chyba go nie będziesz dalej męczyć na tę okoliczność? Taki niepomalowany ma w sobie jakiś cichy urok, nawet nieoblepiony toną blach .

P.S. Dobry pomysł w tym wgniotem na skrzyni zawieżowej.

Ależ Kaziu, a z czego te szaszłyki myslisz są? ;)

ad.1 na fotce faza wstepna obróbki termicznej,póżniej wyglądało to o niebo lepiej, jednak juz chetnych nie było...coby fotkę strzelić...a dla czego, to chyba oczywiste

Model jak wspominałem, nabiera mocy urzędowej. Dalszej demolki nie przewiduję...aczkolwiek jak dojdzie coś pod łapy to byc może...bo chyba chcę go widzieć w jakichś drutach kolczastych...czy cos w podobie, zobaczę.

Zatem do....

p.