Gościu Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Witam. Pozostawiajac za sobą poprzedni model postanowiłem wykonać tym razem IV F1. Relacja prowadzona będzie mniej wiecej rownorzędnie na innym forum, w ramach projektu - PZ IV. Malowanie bedzie pudełkowe...tzn instrukcyjne. Wybrałem w zielonym malowaniu: Wczoraj już rozgrzebałem kółka, a dziś już mam pomontowana wiekszość na wannie. Fot z lepienia brak, bo i nie ma co pokazywać. Natomiast dziś zrobiłem kilka kiełbas w skali 1:1( bo rzecz sie dzieje na Mazurach...powtórka z rozrywki) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Tak bez przypraw grillujesz?! Hieretyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Tak bez przypraw grillujesz?! Hieretyk Chyba raczej purysta ... Rafale, życzę Ci modelu tak dobrze "wypieczonego" jak te wursty . Tylko się nie zmęcz tymi "Mazurami" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Przyślij kilka do Irlandii ;) I uważaj nie pomyl kiełbasek z czołgiem. Bo czołg z grilla moze smakowac kiepsko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 To jest psychiczne znęcanie się nad wyjezdnymi!! Pzdr. Albert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 To jest psychiczne znęcanie się nad wyjezdnymi!! Czas najwyższy wracać już z tych "zmywaków". Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 To jest psychiczne znęcanie się nad wyjezdnymi!! Czas najwyższy wracać już z tych "zmywaków". Pzdr Hehe, dobre. Ty tutaj Seb chyba chcesz na forum zostac mistrzem ciętej riposty. Co do modelu i modelu kiełbasek zapowiada się fajnie i to i to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Spox Ty miałeś wczoraj kiełbaski i browar a ja będę mieć dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Boszzzzzz, a ja myślałem, że to forum modelarskie, a nie "kącik gastronomiczny" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Spokojnie gotowanie to prawie jak modelarstwo ;) ale btw. spokojnie nie samym sklejaniem człowiek żyje ;) A dwa są wakacje :P więc trochę relaksu każdemu modelarzowi się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Lipca 2009 Autor Share Napisano 24 Lipca 2009 Hehe, dobre. Very Happy nie, w ogóle. Panowie kiełbasiarze ta kiełbasa niejeden żołądek zdobyła, niejdnemu kubełki smakowe zorała ! Ta kiełbasa jest lepsza, bo to Nasza kiełbasa..a nasza kiełbasa jest lepsza niż Ich kiełbasa. Stanowcze NIE parówkożercom ! Wracając do modelu. Otrzymałem pewne wskazówki odnośnie pozycji którą lepię. Spowolniłem, bo czekałem na powyższe. Zaczałem od błotników - plastik fajowo sie gnie ;) Natomiast o gotowaniu...pomęczę dalej. Tym razem, by "procesom" stało się zadość....by mnie nie imputowano, czy inaczej wyzywano od zaboboniarzy... Przed pitraszeniem. Dodano zmielony pierniczek, gożdzików szczypta...papryk sporo i mniód, ale tak mniód...że palce lizać. Zakupując go można zostać dziabnietym w podzięce za zakup...przez owada. I tu na koniec, złapałem w kadrze.... Pazurakus Drapakus, z rodziny krzykliwych p. p.s. dłuugiej ślinki życzę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Rafale, dobijłeś mnie tymi żeberkami... dobrze się stało, że je doprawiłeś (robisz coraz ładniejsze modele w 1:1 ). Co nas jutro czeka - polędwiczki w miodzie ? Stanowcze NIE parówkożercom ! "Parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE!" - tak to szło w łoryginale . A wracając do modelu - to coś podobne do kondoma na kadłubowym MG to ma być pokrowiec transportowy, tak? Voyager daje go w zestawie do tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Z którego żebra ją ulepiłeś, przyznaj się?? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 o ten co daje ja walsnie wrocilem ale w kajaku zabardzo trzesie tak ze nic nie da sie ulepic heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Nice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Rafale... Twoje paznokcie? Smaku narobiłeś nie tylko mięskiem z grilla ale też modelem, czekam na kolejne potrawy modelarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 MG to ma być pokrowiec transportowy, tak? nom, i wcale nie obiega wyglądem od fot, jakie to mam ja sobie ;) Z jakiego zestaw, to pojęcia bladego nei mam :( Jak pudło po wywiezieniu otworzyłem...leżał sobie.Ale na pewno to do F2 było dedykowane, jako że skarpeta na hamulec była gruszkowata. W modelu, tu podgiąłem, tam nie wkleiłem....i kleję dalej. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Rafale... wandalu/dewastastorze . Słusznie poturbowałeś tłumik, może by tak jeszcze jakimiś kombicęgami "tu i ówdzie" powyginać zewnątrzną powierzchnię prawego błotnika (kątownik szkieletu błotnika, tak jak to zroibłeś na lewym). Śmieszne są te wczesne czwórki z krótkim przyrodzeniem . Ten kondom na MG nie wygląda za dobrze, może po malowaniu będzie "naturalniej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 Cóż Kaziu, na dzień dzisiejszy kończę budowę i wrócę do modelu dopiero po powrocie.Być może cos dodam, może coś odejme...wiesz, różnie to u mnie bywa. Drasnąłem zasobnik wieży i dałem "bling bling" tymczasowo. Co do skarpetki, mam tak samą nadzieję.Włazy nie wklejone, więc w razie co śmiało zdejmę pokrowiec, zmyję klej i wkleję części oryginału. Bryał 4, mnie one właśnie w tych wersjach bez osłon oraz wczesnym uzbrojeniem podobają sie bardziej. No i mam...: Kaziu p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Grabisz sobie Gościu tymi gryllami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Czyli smacznie i zdrowo. Też tak lubię, znaczy się kiełbaski. Ja bym je może ciut dłużej przytrzymał coby cebulka się lepiej zapiekła. A panzerek też iczego sobie. Wgniecenie na zasobniku mi się podoba. Klasa! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Czyli smacznie i zdrowo. Też tak lubię, znaczy się kiełbaski. Ja bym je może ciut dłużej przytrzymał coby cebulka się lepiej zapiekła. A panzerek też iczego sobie. Wgniecenie na zasobniku mi się podoba. Klasa! Pozdrawiam Ale to nie prawdziwy grill, to tylko Gościu cwiczy nowe pigmenty i oleje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Miała być polędwiczka Rafale, a nie szaszłyki jakieś . A panzerek "pomięty" na ten moment jest akuratnie, już chyba go nie będziesz dalej męczyć na tę okoliczność? Taki niepomalowany ma w sobie jakiś cichy urok, nawet nieoblepiony toną blach . P.S. Dobry pomysł w tym wgniotem na skrzyni zawieżowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 A propos tej 'skarpety' na MG, znalazłem takie zdjęcia.. co prawda Tiger, ale widać 'to coś' dobrze: Źródło: www.alanhamby.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 Ależ Kaziu, a z czego te szaszłyki myslisz są? ;) ad.1 na fotce faza wstepna obróbki termicznej,póżniej wyglądało to o niebo lepiej, jednak juz chetnych nie było...coby fotkę strzelić...a dla czego, to chyba oczywiste Model jak wspominałem, nabiera mocy urzędowej. Dalszej demolki nie przewiduję...aczkolwiek jak dojdzie coś pod łapy to byc może...bo chyba chcę go widzieć w jakichś drutach kolczastych...czy cos w podobie, zobaczę. Zatem do.... p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi